GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ekim 2019 10:00

NİKÂH SARAYINA GEREK YOK!

NİKÂH SARAYINA GEREK YOK!
Erzurum kamuoyu, hem fiziki ve hem de işlevsellik açısından çok görkemli bir yapı olan söz konusu sarayın başka amaçlarla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Usta Gazeteci Sinan Özçaylak'ın gündeme getirdiği Palandöken ilçesindeki Nikah Sarayı'nın Devlet Tiyatroları sahnesine dönüştürmesi teklifi Erzurum'da gündem oldu. 

Erzurum'da günlük yayın yapan Yenigün Gazetesi Özçaylak'ın teklifini bu günkü manşetine taşıdı. 








işte o haber;  

Palandöken Belediyesi tarafından yaptırılan ve toplamda 30 milyon liraya mal olan Nikâh Sarayı’nda sona gelindi. Erzurum kamuoyu, hem fiziki ve hem de işlevsellik açısından çok görkemli bir yapı olan söz konusu sarayın başka amaçlarla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. 








Şehrin vizyonunu ortaya koyması açısından tarihi bir yapıt olan eserin sadece nikâh kıyma mekanı olarak kullanılmasının çok büyük bir hata olacağını dile getiren Dadaşlar, “Doğru düzgün bir Devlet Tiyatrosu sahnesi bile olmayan bu şehirde böylesi bir nikah sarayı yapmak, kültüre de, sanata da haksızlık olur” diye konuştular. Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’a çağrıda bulunan vatandaşlar, söz konusu yapının mutlaka farklı bir amaca hizmet etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu yapı kesinlikle şehrin kültür ve sanat hayatına yönelik olarak hizmet vermelidir” dediler.

 

TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK Kİ!

Yenişehir’de Devlet Tiyatrosu sahnesinin açılmasının, şehrin bu bölgesine de bir canlılık ve hareket kazandıracağını vurgulayan vatandaşlar, “Türkiye’nin hiçbir şehrinde böylesine lüks ve şatafatlı bir nikâh sarayı yok, hatta düğün sarayı bile yok. Böyle bir durumda böylesine kıymetli bir eseri sadece nikah işlemleri için kullanmak, hem çok büyük bir mali israf ve hem de bir değer kaybıdır. Bu yapıyla Erzurum’un kültür ve sanat vizyonu ön plana çıkartılmalı ve bu yapı mutlak surette katma değere dönüştürülmelidir” diye konuştular.

 

HEM GÖZ DOLDURUR, HEM GÖZ KAMAŞTIRIR

Belediyelerin nikâh işlemleri için çok daha küçük çaplı birimler tahsis edebileceğini anlatan vatandaşlar, “Milyonlarca lira harcanan bu bina, bu haliyle şehre hiçbir değer katmaz, katamaz. Ama bu binada kültür ve sanat faaliyetleri hem göz doldurur, hem göz kamaştırır. Bu şehirde Devlet Tiyatrosu sahnesi bile emanet salonlarda kurulmuş halde. Yeni bir kültür merkezinin inşa edilmesi yerine bu bina içerisinde türlü türlü etkinliklere ev sahipliği yapılabilir. Öyle ki bu merkezde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orestrası bile ağırlanır” şeklinde konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.