GÜNDEM Haber Girişi : 05 Kasım 2019 12:29

Naci Cinisli soru önergesi verdi… CAT-3 A iniş sisteminin akıbeti nedir?

Naci Cinisli soru önergesi verdi… CAT-3 A iniş sisteminin akıbeti nedir?
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkış yapamaması sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan CAT III sisteminin akıbetini öğrenmek için soru önergesi verdi.

ERZURUMEKSPRES - ERKHABER, Erzurum Havalimanı'nda özellikle kış aylarında yoğun sis nedeniyle yaşanan uçuş iptalleri veya uçakların iniş ve kalkış yapamaması sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan CAT III sisteminin yetişememe ihtimalini gündeme getirmiş ve haberi ”Havalimanında kırmızı alarm... CAT3 yetişmeme ihtimali var!” başlığıyla okuyucularına duyurmuştu.

Bu haber üzerine harekete geçin İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, CAT 3 sisteminin akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu. Konu ile ilgili soru önergesi veren Cinisli, “Erzurum’umuza yapılan UÇAK seferlerinin azlığı, pahalılığından şikayet ederken, hiç uçak gelemeyecek olma ihtimali konuşulmaya başlandı. Yapımına başlanıp bugüne kadar bitirilemeyen CAT3-A aletli iniş sisteminin akıbetini resmen öğrenmek için soru önergesi verdim” dedi.

İşti Cinisli’nin Bakan Turhan’ın cevaplaması için verdiği o soru önergesi;



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.