SİYASET Haber Girişi : 21 Ocak 2019 18:15

MHP'nin İspir ve Uzundere adayları belli oldu...

MHP'nin İspir ve Uzundere adayları belli oldu...
Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bırakılan Erzurum'un İspir ve Uzundere ilçelerinin adayları belli oldu.
ERZURUMEKSPRES - Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bırakılan Erzurum'un İspir ve Uzundere ilçelerinin adayları belli oldu.
MHP İspir'de Erzurumlu sanatçı Ahmet Coşkun, Uzundere'de ise Hilmi Aktoprak'la seçime girecek. 

Erzurum'da Cumhur İttifakı'nın detayları netleşti. İttifak kapsamında İspir ve Uzundere'yi'nin MHP'ye bırakılmasıyla birlikte bu iki ilçede ki adaylarda netleşti. MHP İspir'de Erzurumlu sanatçı Ahmet Coşkun'la seçime girecek. Erzurum ve Türk Dünyası ile ilgili çok sayıda şiiri bulunan Coşkun, Erzurum'un yeraldığı bir çok organizasyonda yer aldı. 

AHMET COŞKUN KİMDİR?


1970  yılında Erzurum’da doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1993 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında “Dadaşa Çağrı” gazetesini çıkarmaya başladı. Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği üyesidir. Aynı tarihte sunumunu ve koordinatörlüğünü yaptığı “Türkü - Şiir Türkiye” kültür sanat topluluğunu kurdu. Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda organizasyonda yer aldı. Şiiri sevdirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak adına ulusal televizyon kanallarında programlar yaptı. “Stadyumlarda on binlere şiir okuyan adam” olarak adlandırılmaya başlandı. “Çanakkale’den Çankaya’ya Özgürlüğe Giden Yol” ve “Fotoğraflarla Necip Fazıl” belgesel kitaplarını yayınladı. 2002 yılında ilk şiir kitabı 'Mavi Gül' 2014 yılında ise ikinci şiir kitabı olan 'Gelmedin'i çıkaran Şair, 2015 yılında ise içerisinde günümüz ses sanatçılarının da yer aldığı sözleri yine kendisine ait olan 'Biz Türkiye'yiz isimli CD si halen D&R da stantlarda satılmaya devam etmektedir.
      Uzun Yürüyüş, Aşkı Vatan Cumhuriyet, Aşkı Vatan - Aşkı Türkçe (TDK), Türkülerde Türkçemiz, Dilimizin Kandilleri, 7'den 70'e Biz Türkiye'yiz projelerinin sahibidir.  Halen 150 kişiye kadar varabilen Genel Sanat Yönetmenliğini kendisinin yaptığı BİZ TÜRKİYE'YİZ sahne gösterisi ile Anadolu'nun dört bir yanında programlarını yapmaya devem eden Coşkun, Uluslararası Avrasya Kültür Sanat Derneğinin başkanlığını yapmaktadır.

HİLMİ AKTOPRAK:



MHP'nin Uzundere adayı ise Eğitimci Hilmi Aktoprak oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Hilmi Aktoprak, iyi derecede Arapça, İtalyanca ve İngilizce biliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.