SİYASET Haber Girişi : 14 Ocak 2020 13:29

MHP İL KONGRESİNE HAZIRLANIYOR

MHP İL KONGRESİNE HAZIRLANIYOR
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum'da en geç Nisan ayı sonunda il kongresini gerçekleştirecek. Kongre öncesi kulislerde başkanlık için isimler şimdiden konuşulmaya başlandı.
Milliyetçi Hareket Partisinde İl Başkanlığı için kongre sürecinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. önce ilçe kongrelerini gerçekleştirecek olan MHP Erzurum Teşkilatı, en geç nisan ayı sonuna kadar İl Başkanlığı seçimini de gerçekleştirmiş olacak. Üç ay sürecek olan süreç başladı sayılır.  Kulislerde ise özellikle il başkanlığı için isimler konuşulmaya başlandı. 



Yeniden İl Başkanlığı için aday olması beklenen Naim Karataş isminin isteyeni kadar istemeyeni de var. Erzurum milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın'ın Karataş'ı desteklediği ileri sürülüyor. Ancak ilçe teşkilatları ve parti tabanında değişim isteyenlerin sayısı da küçümsenmeyecek kadar fazla. Genel Merkez ve özellikle Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın'ı bu seslere kulak verip vermeyeceği de merak konusu. 



Son yapılan mahalli seçimlerde Cumhur İttifakı ile 1 Büyükşehir, 10 İl, 134 İlçe ve 89 Belde Belediyesi kazanarak, Belediye Başkan sayısını 234'e çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum'da da İspir ve Uzundere İlçelerinde Belediye Başkanı çıkarmayı başardı. Ancak Erzurum'un ittifaka dahil edilmesinden ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin adaylıktan çekilmesine tepki gösteren parti tabanı, teşkilatın Genel Merkezi doğru bir biçimde enforme etmediğini düşünüyor.  



Ayrıca İspir'in seçilmiş Belediye Başkanı olan ve görevi devraldığı günden bu güne başarılı hizmetler yapan Ahmet Coşkun'a ilişkin yürütülen adeta linç kampanyasında, MHP İl teşkilatının meseleye yeterince müdahil olmadığını düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla.



MHP kulislerinde gündeme getirilen bir diğer isim de Yakutiye'nin başarılı İlçe Başkanı Uğur Pasin. Pasin Erzurum meseleleriyle ilgili gösterdiği duyarlı tavırları ve yaptığı açıklamalarıyla biliniyor. Yaptığı açıklamalarıyla adeta Milliyetçi Hareket Partisinin Erzurum'da ki sözcüsü olarak görülen Pasin, teşkilatın bir çok kademesinde görev yapmış bir isim. Genç ve dinamik bir isim olması Pasin'i diğer adaylardan ayıran bir diğer özelliği. Camiada saygın bir yere sahip olan Uğur Pasin'in İl Başkan adayı olmasını isteyenler,şimdiden ismini gündeme getirmeye başladılar bile. 



Kulislerde Abdullah Kırmacı ismi de gündemde. Ülkü Ocakları eski başkanı olan Kırmacı'nın ocak kökenli olması ve görev süresi boyunca ayrıştırıcı değil, birleştirici bir tavır sergilemesi, kulislerde isminin gündeme gelme sebebi. 



Palandöken'in eski ilçe başkanı Cihan Aksakal ismi de kulislerde gündemde. MHP'de görevi bıraktıktan sonra çok aktif bir görüntü sergilemese de Cihan Aksakal'ı aday olarak görmek isteyenler var. 



MHP'nin hiyerarşiye önem veren bir parti olduğunu dikkate aldığımızda çok adaylı bir yarış olur mu bilinmez ancak, eski il başkanlarından Nurettin Taşçı ismi de MHP kulislerinde dillendiriliyor. MHP Erzurum teşkilatını tanıyan bir isim olan Taşçı'nın, özellikle küskün partililer üzerinde etkili olabileceği ve partiyi Erzurum'da yeniden toparlayabileceğine inanların sayısı da oldukça fazla.  



Seçim sürecinde kuşkusuz Genel Merkezin tavrı da belirleyici olacak. Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, MHP MYK Üyeleri Ahmet Gökhan Yazıcı ve Adem Yurdagül gibi siyasilerin aday belirleme sürecinde etkin rol alması bekleniyor. Ayrıca MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın önümüzdeki günlerde Erzurum'a bir heyet göndereceği ve kanaat önderleriyle görüşecek bu heyetin isimler üzerinde rapor sunacağı da genel merkezden gelen haberler arasında. 



 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ÜLKÜCÜ 01 Ocak 1970 02:00

    SİNAN BEY ŞU KANAAT ÖNDERLERİNİN İSİMLERİNİ DE YAZSANIZ BİZDE ÖĞRENSEK

  • ÜLKÜCÜ 01 Ocak 1970 02:00

    DEVLET BEY NE DERSE O OLUR.TEK ADAY ODA PARTİ KAPALIYKEN TABELASI İNDİRİLMİŞKEN DOĞALGAZI,ELEKTRİĞİ BORCUNDAN DOLAYI KESİLMİŞKEN BU DURUM ERZURUM DA MİLLİYETÇİ HAREKETE YAKIŞMIYOR DİYİP ELİNİ DEĞİL GÖVDESİNİ KOYAN NAİM KARATAŞ TIR