SİYASET Haber Girişi : 08 Kasım 2018 17:03

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

ERZURUMEKSPRES - Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. 
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş’ın, MHP Genel Merkezine sunduğu isim Prof.Dr. Serdar Sevimli, MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın ve MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş’ın ortak kararıyla, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli oldu. 
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Halkın gönlünde yer tutmuş, Erzurum’da hemen hemen her kalbe dokunmuş, halk nezdinde ciddi bir karşılığı olan, Prof. Dr. Serdar Sevimli ile Erzurum Büyükşehir Belediyesine üç hilalin mührünü vuracağız. Yürekten inanıyorum ki 31 Martta başta Büyükşehir olmak üzere, Erzurum’un tüm ilçe belediyeleri MHP’nin olacaktır. Nitekim Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı erken açıklamamız, hedefimizde ne kadar kararlı olduğumuzun ve sahaya erken inerek, Erzurum’da üç hilalli günleri başlatacağımızın bir nişanesidir. Erzurum, 1 Nisan’a Allah’ın izniyle MHP ile uyanacak, sahipsizlerin sahibi, çaresizlerin çaresi olacağız.” 

 

Serdar Sevimli Kimdir?
1975 yılında Erzurum Pasinler’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Pasinler’de tamamladı. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1999-2004 yılları arası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında, Kardiyoloji ihtisasını tamamlayıp, uzman oldu. 2005 yılında yardımcı doçent, 2009 yılında doçent, 2014 yılında profesör olarak genç profesörler arasına girdi. Siyami Ersek Hastanesinde ritim bozuklukları üzerinde çalışmalar yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesine “Artimi Laboratuarı”nın kurulmasına öncülük etti. 2011 yılında Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVI) uygulamasının Türkiye’deki öncülerinden oldu.
Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin saygın indekslerde taranan dergiler basta olmak üzere, yurtdışı ve yurtiçi dergilerde yayımlanmış 120’nin üzerinde makalesi, yurt dışı ve yurtiçi sempozyumlarda çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Sevimli, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.