MHP’DE İLÇE MESAİSİ

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledikten sonra ilçelere yoğunlaştı. Özellikle merkez ilçelerde aday belirleme süreci devam ediyor. Aday adaylarının müracaatlarının devam ettiği partide kim hangi ilçeden aday olmalı tartışmaları MHP kulislerinin temel konusu.

PALANDÖKEN’DE ERTÜRK ÇİMEN İSMİ GÜNDEMDE

Büyükşehirde Prof. Dr. Serdar Sevimli gibi flaş bir ismi açıklayan Parti’de ilçelerde de oy alabilecek, partiye katkı sağlayabilecek ve hatta seçim kazanabilecek yıldız isimler aranıyor. Bu noktada il eski başkanı, MHP’ye Erzurum özelinde ciddi katkılar sağlamış, geçmişte milletvekili adayı da olan başarılı iş adamı Ertürk Çimen ismi Palandöken için gündeme geliyor. Parti tabanında sevilen bir isim olan Çimen’in aday olması halinde Palandöken’de seçimin kazanılabileceği konuşuluyor. MHP’nin zor zamanlarında bile çizgisinden hiçbir zaman taviz vermemiş bir isim olan Ertürk Çimen’i, yerelde teşkilatlar da destekliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum milletvekili Kamil Aydın’ın Erzurum’dan ilk belediye başkan adayı olduğu süreçte, İl Başkanı olan ve Kamil Aydın’ın belediye başkan adayı olması için ciddi gayret sarf eden Çimen’in henüz resmi bir müracaatı bulunmuyor. Ancak kulislerde Çimen ismi gündemde. İş adamı Ertürk Çimen’in de yakın çevresine, “ Ben partimin bir neferiyim, nefsi duygularımı hiçbir zaman dava adamlığımın önüne geçirmedim. Teşkilatlar, parti genel merkezi, Genel Başkanımız nerede ne görev verirse, geçmişte olduğu gibi, bu günde sorgusuz sualsiz yaparım” dediği biliniyor.

YAKUTİYE’DE AHMET ANATEPE SESLERİ

MHP Yakutiye ilçesinde de sandığı dolduracak isim olarak Ahmet Anatepe’yi görüyor. Anatepe de il başkanlığı yapmış bir isim. MHP camiasında verdiği sözü tutmasıyla tanınan Anatepe, Kasım genel seçimleri sürecinde, sonrasında MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Zekai Kaya’nın aday edilmesi halinde istifa edeceğini duyurmuş ve Kaya’nın listeye girmesi sonrasında da il başkanlığından istifa etmişti. MHP’li kimliğinden taviz vermeyen ve çizgisini hiçbir zaman bozmamış bir isim olan Anatepe, ülkücü camianın da sevdiği bir isim. Parti genel merkezinde de ileri görüşü ve yapılan bir çok teklife rağmen dava adamlığından vazgeçmeyişiyle önemsenen bir isim olan Anapete’nin,  ilçede ciddi bir rüzgar estirebileceği konuşuluyor.  Başarılı bir İl Başkanlığı dönemi yaşayan Anatepe’ye Yakutiye ilçesinde seçimi kazanmanın anahtarı gözüyle bakılıyor. İş adamı olan Ahmet Anatepe, ilçede sevilen bir isim. Teşkilatlarında desteklediği bir isim olan Anatepe’nin henüz resmi bir müracaatı bulunmuyor.

AZİZİYE’DE ÇAKIR İPİ GÖĞÜSLEYEBİLİR

Aziziye ilçesi şu ana kadar MHP’nin en fazla müracaat aldığı ilçe. Şu ana kadar resmi müracaatını yapmış dokuz isim Aziziyede aday olmak için yarışıyor. Aday adaylığı süreci tamamlanana kadar bu rakamın 13’e çıkması bekleniyor. Rakibiyle arasındaki oy farkını 9 bine kadar düşürmeyi başaran ilçede 4 bin 500 oyun yer değişmesi halinde MHP Aziziye’de seçimi kazanabilir. Bu yüzden Aziziye ilçesinde aday adayları noktasında ince elenip sık dokunuyor. Şu ana kadar müracaat eden aday adayları arasında genç iş adamı Musa Çakır ismi ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz gün resmi müracaatını yapan Çakır, medya dünyasında sevilen bir isim. Yenigün gazetesinin sahibi olan Çakır’ın aday olması halinde ciddi bir medya desteği sağlayacağı herkes tarafından biliniyor. İletişim becerileri oldukça yüksek olan Çakır özellikle Ülkücü camianın sevdiği bir isim. Teşkilatlar tarafından da kabul gören Musa Çakır’ın gençliğinin verdiği dinamizm ve  vizyonuyla MHP’ye ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

Bu arada MHP ilçe adaylarını belirlerken bir komisyon oluşturacak. İl ve İlçe teşkilat başkanları, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Sevimli, MYK üyeleri Gökhan Yazıcı, Adem Yurdagül, Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’dan oluşacak komisyon listeleri şekillendirerek genel merkeze sunacak.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.