GÜNDEM Haber Girişi : 12 Kasım 2019 11:29

MAREŞAL HASTANESİNE DOKUNMAYIN!

MAREŞAL HASTANESİNE DOKUNMAYIN!
Erzurum Şehir Hastanesi tamamlandı ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Şehir Hastanesi’nin tamamlanması ile birlikte Palandöken Devlet Hastanesi ve MareşalÇakmak Hastanesinin kapatılarak buraya taşınacağı gündemde ve vatandaş bu durumdan hoşnutsuz.

Evet Erzurum sağlık açısından önemli bir yatırıma kavuşuyor. Hiç itirazım yok, yeni hastaneyi de görme imkanım oldu, adeta beş yıldızlı otel konforunda yapılıyor. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Ancak yeni bir hastane yapmak, eski hastaneleri kapatmak anlamına da gelmemeli. Hadi Palandöken Devlet Hastanesi’nin “Depreme Dayanıklı” olmadığına dair rapor var, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesini ne diye Şehir Hastanesine taşıyorsunuz?


 

 

Ha bu arada Bölge Eğitim Hastanesi tadilatı için 150 milyon lira harcanıyor, daha 10 yıllık hastaneye ne oldu da 150 milyon harcanıyor, anlayabilmiş değilim. Bu paraya Palandöken Devlet Hastanesi yıkılır yeniden yapılırdı. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.


 

 

Gelelim Mareşal Çakmak Hastanesine, fiziki durumu gayet iyi, Konumu itibariyle de güzel bir yerde. Bu hastaneyi kapatmak yerine dönüştürmek daha iyi olmaz mı? Mesela Çocuk Sağlığı merkezine dönüştürülebilir. Çocuk Hastalıkları ile ilgili birimler Çocuk Nöroloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Alerji, Çocuk Psikoloji gibi  burada toplanabilir. Ve burası kapanmak yerine bir ihtisas hastanesi hüviyetine kavuşabilir. Veyahut burada özellikle dağın eteklerinde ağaçlık bir arazinin içerisinde olması hasebiyle, Ruh ve Sinir Hastalıklarına özel, tıpkı Bakırköy, Elazığ’da olduğu gibi  dönüşümü sağlanabilir. Erzurum kış memleketi ve turizm merkezi bu dikkate alınarak, ortopedik hastalıklarla ilgili bir merkez yapılabilir. Örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak Hastanenin kapatılarak, şehir hastanesine taşınmasını doğru bulmuyorum.


 

 

Şehir Hastanesi Erzurum’un bir çok yerine mesafe olarak da uzak. Mesela Hilalken’te gece bir çocuk ateşlense, nasıl gelecek hastaneye? Ateşlenen her çocuğa ambulans mı göndereceksiniz? Yahut biri sanayi bölgesinde kalp krizi geçirdi, dakikaların önem taşıdığı hastalıklarda hastaneye yetişme oranı ne olacak? Bu sorular cevap bekliyor? Kuşkusuz Şehir Hastanesi Erzurum’un sağlık merkezi olması yolunda önemli bir adım. Bölgedeki bir çok ilden hasta kabul edecek, hiç itirazım yok. Ancak diğer hastanelerin kapatılarak buraya taşınması bir kez daha söylüyorum bence akılcı bir yaklaşım değil.

 

 

Bu yapılana kaş yapayım derken göz çıkarmak denir.   


 

Bu arada konu sağlıktan açılmışken, Erzurum’a sağlık yatırımı yapmak isteyen bir çok özel hastane olduğunu duyuyoruz. Ancak aldığımız bilgiler, Sağlık Bakanlığı’nın Erzurum’a yeni hastane açılmasına müsaade etmediği yönünde. Şayet doğruysa Bakanlığın bu tavrına da anlam vermek mümkün değil. Bakanlığı kim ne şekilde enforme ediyor bilmiyorum, kim bu sağlık yatırımlarının yapılmasının önüne taş koyuyorsa yanlış yapıyor.  Şehre ihanet ediyor, benden söylemesi… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.