GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ekim 2019 16:43

Lokmacı: Nikah Sarayı değil, tiyatro binası olmalı

Lokmacı: Nikah Sarayı değil, tiyatro binası olmalı
Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Palandöken İlçesi’nde Nikah Sarayı olarak yaptırılan binanın, Devlet Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösterecek bir tiyatro salonu olarak kullanılmasını gerektiğini belirtti

ERZURUMEKSPRES - Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Palandöken İlçesi’nde Nikah Sarayı olarak yaptırılan binanın, Devlet Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösterecek bir tiyatro salonu olarak kullanılmasını gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Lokmacı, “Bu beklentinin gerçekleşmesi  öğrenciyi yeninden Palandöken İlçesine çekebilecek önemli bir adım olarak görüyoruz”dedi.

“Palandöken ilçesinin şehrimizin gelişim potansiyeline katkı sağlayabilecek özellikleri, bu binanın hangi amaçla kullanılacağını önemli kılmaktadır.

İlçenin diğer ilçelere göre oturmuş yapısı, kış turizminin yapıldığı tesislere ve şehrimizde kurulu üniversitelere yakınlığı bu binanın bu özelliklere uygun bir kullanım amacına tesis edilmesini zorunlu kılmaktadır.

Hepimizin bildiği üzere ilçede özellikle öğrenciyi çekebilecek tek yapı forum AVM’dir. Yaşanan ekonomik sıkıntılar Forum AVM’nin eski cazibesini ortadan kaldırmış, öğrencinin Palandöken İlçesinden çekilmesine neden olmuştur. Yaşanan bu durum ilçe esnafını da olumsuz yönden etkiler hale gelmiştir.

Gazeteci Yazar M.Sinan Özçaylak’ın ortaya attığı bu binanın nikah sarayı olarak değil de, Devlet Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösterecek bir tiyatro salonu olarak kullanılması fikrini, öğrenciyi yeninden Palandöken İlçesine çekebilecek önemli bir adım olarak önemli görmekteyiz.

Bu binanın tiyatro olarak kullanılması belediyenin burayla ilgili karşılaşacağı maliyetlerinin düşmesine de sebep olacaktır. En basit anlatımıyla belediye aylık 50-60 bin TL’lik yakıt maliyetinin yanı sıra işçilik ve diğer maliyetlerden de kurtulmuş olacaktır.

Tiyatro ve yerinde düşünülecek diğer eklentiler ilçemize pozitif yönde bir insan trafiğini sağlayacak bu da esnafımızın da bir nebze olsun rahatlamasına sebep olacaktır.

Ortaya atılan bu fikrin bürokrasinin bazen ileriyi düşünemeyen, etkin ve yerinde karar alamayan gelenekçi anlayışına kurban edilmemesini arzulamaktayız.

Bu doğrultuda, en başta Valimiz Okay Memiş olmak üzere bütün yetkililerin bu fikre destek vermesini ilçemiz ve şehrimiz adına bekliyoruz.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.