GÜNDEM Haber Girişi : 06 Nisan 2020 00:35

Korona avcıları...

Korona avcıları...
Koronavirüsün ülkemizde çıktığı ilk vakadan itibaren Erzurum’da adeta seferberlik ilan edildi…Belediyelerin temizlik için girmediği cadde, sokak kalmadı…

LEVENT AKPINAR'IN HABERİ...

 

EKSİ25HABER / ERZURUM - Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ve Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar bizzat yapılan temizlik çalışmalarını titizlikle takip etti.

 

BÜYÜKŞEHİR'DEN 7 MİLYON METREKARELİK ALANDA TEMİZLİK

Büyükşehir Belediyesi tüm ana arterleri cadde ve sokakları sabunlu suyla yıkadı. Vatandaşın ayak bastığı hemen hemen heryer dezenfekte edildi.  Mehmet Sekmen’in talimatıyla 7 milyon metrekarelik alan temizlendi, 2.5 milyon metrekarelik alanda ise dezenfekte çalışmaları tamamlandı. Hayır çarşısıyla 10 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa erzak gönderilirken  her gün 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşın evine de 2 öğün sıcak yemek bırakılıyor. Zabıta ekipleri de bugüne kadar çağrı merkezine başvuran 15 bin kişinin tüm ihtiyaçları gidermek için kapı kapı dolaştı.

 

BAŞKAN UÇAR DEZENFEKTE İÇİN ADETA ORDU KURDU… VATANDAŞA MEKTUP YAZDI…

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ise ilk günden itibaren tedbirlerin alınması için ekiplere talimat verdi. Yaklaşık 100 kişiden oluşan dezenfekten ekibi kuran Başkan Uçar, Uyarıcı afiş, el ilanları ve billboardlarla vatandaşı Koronavirüs konusunda bilgilendirmeyi de ihmal etmedi. Bununla da yetinmeyen Başkan Uçar vatandaşın EVDE KALması içinde her eve mektup göndererek bu çağrısını yineledi. İlçe merkezinde dezenfektan çalışmalarını devam ettiren Yakutiye Belediyesi ilçeye bağlı köylerde de çalışmalarını sürdürüyor.

 

AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN DEZENFEKTAN İSTASYONLARI

Aziziye Belediyesi’de ilçedeki temizlik çalışmalarıyla takdir topladı. Özellikle sokağa çıkma yasağı olan her vatandaşın ihtiyacını gidermek için kapı kapı dolaşan ekipler, ilçede dezanfekten çalışmaları için seferber oldu. Başkan Orhan ilçedeki tüm vatandaşların kullanması için muhtelif yerlere dezenfekten istasyonları kurdurdu.

 

PALTİM SADECE CADDE VE SOKAKLARI DEĞİL, TÜM APARTMANLARI DEZANFEKTE ETTİ

Palandöken Belediyesi de ilçede Koronavirüsle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Başkan sunar tarafından kurulan PALTİM ekibi cadde ve sokakların yanı sıra Palandöken İlçesinde bulunan tüm apartmanları dezenfekte ederek vatandaşın büyük takdirini topladı.

 

VALİ MEMİŞ’İN TALİMATIYLA ÖNEMLİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLDİ

Vatandaşın EVDE KAL ması için Vali Okay Memiş’in talimatıyla alınan tedbirler meyvesini vermeye başladı.  Vali Memiş, özellikle Gürcükapı ve Cumhuriyet Caddesi’nde oluşan yoğunluğun dağıtılması için bu iki caddeye park yasağı koydurdu. Tüm şehirde sokak sokak dolaşan polis ekipleri vatandaşı evde kalmaları konusunda uyarırken şehrin giriş ve çıkışlarında da önemli tedbirler alındı.

 

Pasinler ve İspir belediyeleri de aldıkları tedbirlerle virüsün yayılmasının önüne geçtiler. Pasinler belediyesi tüm alanlarla dezenfekten çalışmalarını sürdürürken, İspir Belediyesi ise halka ücretsiz maske dağıtarak dikkatleri üzerine çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.