KOCA TÜYAP BİR YAYLALI ETMEDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Fuar merkezi tamamlandıktan sonra işletmesi TÜYAP’a verildi. TÜYAP ismini duyduğumuzda çok sevinmiştik. Zira bu sektörün sayılı kuruluşlarından biriydi TÜYAP.  

Nereden bilelim dağın fare doğuracağını.

Bu güne kadar yapılan fuarların hiç biri uluslararası düzeyde yapılamadı.

Yerli firmalarla yapılan fuarlar şehre ciddi bir katkı sağlamadı.

Hatta bu ay yapılan inşaat fuarında durumu fark eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TÜYAP bölge müdürünü de fırçalamıştı.

Şimdi 27 Nisan’da kitap fuarı yapılıyor.

Fuara marka yayınevlerinden sadece bir iki tanesi katılıyor.

Remzi Kitabevi, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu,  gibi prestijli yayınevleri olmadığı gibi, Erzurum yerelinde faaliyet gösteren esnaf da yer almıyor.  

Erzurum esnafına öyle fiyatlar verilmiş ki zaten isteseler de katılamazlar. En küçük standın bedeli 25 bin TL’yi buluyor.

Fuar merkezi yapılmadan evvel Havuzbaşı kent meydanında, bütün imkansızlıklara rağmen yapılan Kitap fuarlarında vatandaşa daha kaliteli hizmet sunuluyordu.

Bütün prestijli yayınevleri katılıyordu. Fuarı organize eden o dönem Kültür A.Ş. genel müdürü Emre Yaylalı, çocu, genç  7’den 77’ye her kesime hitap eden fuarlar organize ediyordu.

Hem yerel firmalar hem ulusal firmalar fuarda stant açıyor, Erzurum ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyordu. Yüz birlerce kişi fuarı ziyaret ediyordu. 700 bine yakın kitap satışı yapılıyordu. Şehirde bir heyecan yaşanıyor, adeta bir festival havasında geçiyordu.

Birde bu gün gelinen noktaya bakın.

Koca TÜYAP bir Emre Yaylalı kadar olamıyor.

Ben bir Erzurumlu olarak fuara katılmayı düşünmüyorum. Zira ben kendi esnafımın para kazanmasını, Erzurum’un parasının Erzurum’da kalmasını istiyorum. Erzurum’a herhangi bir faydası olmayan fuar beni ilgilendirmiyor açıkçası. Bulamadığınız kitabı da Erzurumlu firmalar hemen sipariş edip bir hafta içerisinde size ulaştırıyor zaten. Bu şehirde, vergi veren, insan çalıştıran, her türlü yardım konusunda kapısını çaldığımız Erzurum esnafının kazanmasını istiyorum.

Bence sizler de bunu bir düşünün. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erkan yaylalı 01 Ocak 1970 02:00

    Emre yaylalı bu şehrin önemli bir değeri ben geleceğini çok parlak görüyorum ALLAH yolunu açık etsin