KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Eylül 2019 16:41

KOÇ GİBİ ORGANGİZASYON

KOÇ GİBİ ORGANGİZASYON
Pasinler Zaferine yakışır kutlama

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt savaşından 23 yıl önce kazanılan, Anadolu’nun fethinin öncü zaferi niteliğindeki, 1048 Pasinler Zaferi'nin 971. yıl dönümü için düzenlenen etkinlikler göz doldurdu. 






Geçmiş yıllara nazaran daha derli toplu ve daha kurumsal bir etkinlik gerçekleştirildi.






Çıtanın yükselmesinde etkinliğin Büyükşehir Belediyesi himayesinde yapılmasının etkisi vardı. Zafer kutlamaları öncesinde aylar süren bir ekip çalışması yapıldı.  






Pasinler'de gece geç saatlere kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi ekipleri mesai harcadılar. Ulusal anlamda haber ve tanıtımları yapıldı. Kuşkusuz bunda Kültür Müdürü olarak atanan Emre Koç’un vizyonun etkisi büyük.








Göreve gelir gelmez Erzurum’da ses getiren etkinliklerin altına imza atan Emre Koç öyle görünüyor ki yıllardır var olan önemli bir boşluğu dolduracak.






Erzurum’da gerçekleştirilen hemen her kültürel etkinlikte var olan, bu projelerin gerçekleşmesinde özel tiyatrolardan tutun, aşıklık geleneğinin yaşatılmasına, yerel sanatçıların konserlerinden, Erzurum’un değerlerinin isimlerinin yaşatılmasında öncü olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e bir Erzurumlu olarak teşekkür ediyorum.






Pasinler Zaferi kutlamaları yükselen çıtasıyla göz doldurdu. Etkinlikler artık her yıl üstüne konularak daha da büyüyerek devam edecek. Türkiye genelinde gündem oluşturacak. Önümüzdeki yıllarda tıpkı Malazgirt zaferi kutlamalarında olduğu gibi devlet erkanı meseleye sahip çıkacak.



Yıllarca yok sayılan unutulan, Pasinler Zaferi artık hak ettiği ölçüde anılacak… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.