KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

Rahmetli Orhan Şerifsoy, Rahmetli Erbaşar Özsoy, Rahmetli Avukat Tuncer Aktaş, iş adamı Kenan Öztürk, iş adamı Volkan Gencal,  iş adamı Ahmet Palandöken, Çetin Bozkurt, Aytekin Bayraktar, Sıddık Eren, Şemsi Kalaycıoğlu, daha kimler vardı kimler. Bu isimler ilk aklıma gelenler... CHP Erzurum'da milletvekili adayı olmuş, il başkanlığı yapmış, teşkilatlarda görev almış Erzurum beyefendileri... Entelektüel birikimleri, siyasi tecrübeleri, eğitimleri,  üslupları ile iz bırakmış isimler. Bir dönem Erzurum'da CHP vardı.  



Birde bu gün geldiğimiz noktadaki isimlere bakalım. Saymama gerek yok sanırım, saysam da kimse tanımaz zaten. 



CHP hangi ara bu evrimi yaşadı? 



Nereden nereye!...  



Konuştuklarında, sözlerini dinleten, dikkat çeken, siyaseten rakip görülen isimlerden, silik hiç bir aurası olmayan isimlere... 



Bu duruma karşı çıkan, Erzurum'da CHP bu noktada olmamalı, Türkiye Genelinde oyunu artıran CHP Erzurum'da yerlerde sürünmemeli diyen bir isim çıktı. Gazeteci Orhan Bozkurt... 



Orhan Bozkurt, İl Başkanlığına aday oldu. "CHP'yi düştüğü yerden kaldıracağım" dedi. Delegelerle görüştü, çaba sarfetti, kendisini anlattı, hayallerini anlattı. 



Nihayetinde 2 Şubatta İl Kongresi gerçekleştirildi. Kaç delege oy kullandı biliyor musunuz? Koskoca ana muhalefet partisinin Erzurum'da ki kongrede oy kullanan delege sayısı sadece 105 kişiydi. Evet evet 105 kişi. CHP'den çok sonra kurulan, Merkez Parti, Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, hatta Genç Parti'nin bile delege sayısı CHP'nin delege sayısından fazla... 



Kongrede, Orhan Bozkurt'un konuşmasından rahatsız olan bir gurup kendisine ve ne yazık ki eşine saldırdı. Çünkü Bozkurt'un söyledikleri kendilerini rahatsız etti. Ne diyordu kürsüde Bozkurt, " Bakın bu kongre salonunda kadınlarımız yok. Kadınlarımızın siyasete katılmasını sağlayacağız, Cumhuriyeti kuran parti, halk partisi ruhunu yaşatacağız, Partiyi büyüteceğiz, üye sayısını artıracağız," Bozkurt'un bu söylediklerinden rahatsız oldular evet. 



Çünkü mevcut yönetim ve avanesinin  böyle bir kaygısı yok. Küçük olsun benim olsun zihniyeti hakim. Kim seçim çalışması yapacak, oturacak bir makamımız olsun bize yeter. Hesap soran mı var? Bu oylar neden böyle diyen mi var? Anlayışı hakim. 



Bütün bu olumsuzluklara rağmen, çıkan kavga sonucu 16 delegenin salonu korkarak terk etmesine rağmen, Bozkurt 105 delegenin 50 sinin oyunu aldı. 



Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Erzurum'u görmeye çağırıyorum. Son yapılan seçim sonuçlarını kurmaylarından bir istesin. CHP Erzurum'da kaç ilçede teşkilatlanabilmiş bir baksın. En basitinden CHP Erzurum internet sayfasına bir girsin, baksın. 




Erzurum'da bundan sonra CHP olsun istiyorsa, teşkilatına çeki düzen vermek zorunda. Yok böyle iyi, Erzurum kimin umurunda diyorsa aynen böyle devam etsin. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.