SİYASET Haber Girişi : 06 Temmuz 2019 14:37

İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı'nın hesapları mercek altında

İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı'nın hesapları mercek altında
İYİ Parti Genel Merkezi, istifa eden Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun parti harcamalarını incelemek üzere Erzurum'a bir heyet gönderdi.
18 Haziran'da beklenmedik bir biçimde istifa ettiğini açıklayan ve İYİ Parti'yi HDP ile ilişkilendirerek istifasını duyuran İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun parti harcamaları mercek altına alındı. 





İYİ Parti Genel Merkezi yerel seçimlerde, seçim harcamaları için İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı'na gönderdiği 1 milyonun üzerindeki paranın nerelere harcandığının tespiti için bir ekip oluşturarak Erzurum'a gönderdi. Bu gün Erzurum'a gelen Genel Merkez ekibi kesilen faturaları ve yapılan harcamaları kalem kalem inceleyecek. Meclis üyeliği adaylığı için de Dumlu'nun adaylardan para aldığı iddia ediliyor. 





Yerel Seçimlerin hemen sonrasında Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçe başkanları hazırladıkları dosyalarla genel merkeze gitmiş ve İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun yaptığı harcamalardaki usulsüzlükleri şikayet etme adına, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile görüşmek istemişti. Aydın, ilçe başkanları ile görüşmeyi reddettiği gibi, kendilerini de görevden almıştı. 





Dumlu'nun istifası sonrasında Erzurum milletvekili Naci Cinis'li de "Partim HDP ile aynı istikamete bakıyor" diyerek istifa eden İl Başkanı İsrahim Dumlu'nun iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.




Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Cinisli, olayın bir sabotaj olduğunu belirterek, "Aslında bugünkü toplantının en önemsiz konusu istifadır. Bunun partimize zarar vermesi söz konusu bile olamaz. Kendisine inanarak ve güvenerek bu göreve getirdik. Bizim adımızın HDP ile yan yana getirilmesi bile mümkün değildir. Tüm hesapları inceliyoruz. Nereye ne kadar harcanmış, nereden ne alınmış. İnceleme genel merkez düzeyinde de yapılacak. Böyle asılsız iddiaları ortaya atıp gitmek olmaz. İbrahim Dumlu hesap verecek"demişti. 


Bütün bu iddiaları incelemek üzere Erzurum'a gelen ekip, görevden alınan merkez ilçe başkanları ile görüşecek, kendilerinden bağış adı altında para aldığını iddia edem meclis üyesi adaylarını dinleyecek ve gerekirse konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacak. 


Hakkında bu kadar iddialar bulunan istifa eden İl Başkanı İbrahim Dumlu ise sessizliğini koruyor. İstifa sonrası iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil... 


Yapılan incelemelerin ardından Erzurum'a yeniden kurucu bir il başkanı atanması bekleniyor...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.