SİYASET Haber Girişi : 24 Eylül 2018 15:32

İYİ PARTİ’DE UYKUSUZ VE UÇAR İSMİ GÜNDEMDE

İYİ PARTİ’DE UYKUSUZ VE UÇAR İSMİ GÜNDEMDE
30 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde partilerde aday belirleme çalışmalarına hız verildi.

Partiler arası ittifak olup olmayacağı tartışmaları sürerken, MHP’nin İstanbul Büyükşehir belediyesine aday göstermeme çıkışı, muhalefette de bir birliktelik olur mu sorularını akla getirdi.

Tartışmalar devam ede dursun, Erzurum’da iki partide hareketlilik gözleniyor. AK Parti, ekim ayı sonunda adayların büyük ölçüde belirleneceğini açıklamıştı. Bu yüzden ciddi kulis çalışmaları sürüyor.

Aday belirleme çalışmalarını başlatan bir diğer parti de İYİ Parti.  İYİ Parti’de de geçtiğimiz hafta Erzurum’a gelen genel merkez heyeti, STK ziyaretleri, esnaf ziyaretleri yaparak mini bir anket gerçekleştirdi. Esnafa tüccara “kimi belediye başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz?” diye soruldu.

Büyükşehir belediye başkan adaylığı için esnaftan ve STK’lardan çeşitli isimler önerildiği, bu isimler arasında en çok öne çıkan kişinin Mahmut Uykusuz olduğu kulislere sızan bilgiler arasında. Parti teşkilatları ve genel merkezinde Mahmut Uykusuz ismine sıcak baktığı MHP’den belediye başkanlığı yapan ve halkta ciddi karşılığı olan Uykusuz’u tabana anlatma sıkıntısı çekmeyeceği konuşuluyor. Refah Partili Ersan Gemalmaz’dan sonra belediye başkanı seçilen ve işçi maaşı bile ödeyemeyen adeta batmış bir belediye devralan Uykusuz’un başkanlığı döneminde yaptıkları ve belediyeyi düzlüğe çıkardığı biliniyor. Başkanlığı sonrasında Erzurum’dan gitmeyen ve sürekli halkın içinde olan bir isim olan Mahmut Uykusuz’un kabul etmesi halinde büyükşehir belediye başkan adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. İYİ Parti Erzurum genelinde oylarını 100 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.


Genel merkezin bire bir yaptığı görüşmelerde Erzurum’da öne çıkan bir diğer isim de Eczacı Canan Uçar ismi. Haziran seçimlerinde listenin üçüncü sırasında olmasına rağmen oldukça yüksek bir çalışma performansı sergileyen Canan Uçar’ı belediye başkanı olarak görmek isteyenlerin sayısı da küçümsenmeyecek kadar. Siyasete İYİ Parti’de başlayan ve kısa bir sürede, samimi tavırlarıyla her kesim tarafından tanınıp kendisini sevdirmeyi başaran Canan Uçar’ın özellikle çalışma performansı ile partinin oylarını ciddi anlamda artıracağı konuşuluyor. Parti teşkilatları tarafından da tululan bir isim olan Uçar’ın Palandöken den aday olarak gösterilmesi bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren teşkilatında bütün ilçelerde aday belirleme çalışmalarına başlayacağı, ilçe teşkilatları ve yöne insanlarından alınan bilgiler doğrultusunda müracaat beklenmeden öne çıkan isimlere teklif götürüleceği İYİ Parti’de kulislere yansıyan haberler arasında. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.