İTTİFAK TARTIŞMALARININ İÇİNDE MHP ‘DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

30 Mart yerel seçimleri öncesinde partilerdeki siyasi hareketlilik sürüyor. AK Parti ve İYİ Parti’de aday adayları birer birer ortaya çıkarken MHP ittifak görüşmeleri sonucunu bekliyor.

MHP’de bir kesim Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ittifak söyleminin stratejik olduğunu özellikle HDP’nin güçlü olduğu yerlerde, MHP oylarının düşük olduğu bölgelerde AK Parti’ye destek olunacağını söylerken, diğer bir kesim özellikle muhalifler, bir çok büyükşehirde  AK Parti’nin destekleneceği iddiasında bulunuyor. İttifakın nasıl şekilleneceği bekleyip göreceğiz.

İttifak tartışmaları devam ede dursun, MHP kulislerinde belediye başkanlığı için isimler konuşulmaya başlandı. Özellikle Büyükşehir Belediye başkanlığı için bir çok isim MHP’de ön plana çıkıyor.

MHP kulislerinde en çok dillendirilen isimlerden biri ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın. MHP teşkilatlarında gündeme gelen Saim Özakalın ismine genel merkez de sıcak bakıyor. Ankara kulislerinde genel merkezin Saim Özakalın’la görüşülerek ikna edilmesini istediği konuşuluyor. ETSO Meclis Başkanı olan Özakalın her kesim tarafından sevilen bir isim. Daha önce hiçbir partide siyaset yapmamış olan Saim Özakalın, Ticaret Odası seçimlerinin kazanılmasında da büyük bir pay sahibi.

Genel seçimlerde listenin ikinci sırasında yer alan ve MHP’nin Erzurum’da oylarını artırmasında ciddi katkı sağladığı bilinen Şimşek Akpınar ismi MHP’nin gündeminde. Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın’a yakınlığı ile bilinen Akpınar’ın genel merkez nezdinde de eli güçlü.

MHP kulislerinde gündeme gelen bir diğer isim ise özellikle ülkücü camianın yakından tanıdığı ve desteklediği İl Eski Ocak Başkanı ve hali hazırda partide MYK ( Merkez Yürütme Kurulu) üyesi olan akademisyen Ahmet Gökhan Yazıcı. Yazıcı’nın aday olması gerektiğini en çok gündeme getiren ise MHP’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları teşkilatları. Genel seçimlerde milletvekili adayı olan Gökhan Yazı iyi bir çalışma performansı sergilemiş, köy köy, mahalle mahalle dolaşmıştı. Yazıcı ismi seçmenin hafızasında bu anlamda bilinen bir isim.

MHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için aday olması beklenen isimleri arasında iki profesör de var. Bunlardan biri rektör adayı olan ve hatırı sayılır bir oy almasına rağmen rektör alarak atanamayan Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım. Mesleği gereği halkın hemen her kesimine temas eden bir isim olan Yıldırım’ın kendisinin istemesi halinde aday olma şansının oldukça yüksek olduğu konuşuluyor.

Bir diğer Profesör Serdar Sevimli ismi kulislerde dillendirilse de özellikle MHP camiasında, Genel Seçimlerde İYİ Parti ile flört etmesi nedeniyle kabul görmüyor.

Merkez ilçelerde de kulisler hareketli. Yakutiye bölgesinde siyasi çizgisinden hiç taviz vermeyen, ve hali hazırda ilçe başkanı olan Uğur Pasin ismi ön plana çıkıyor. İlçe başkanlığı döneminde yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren ve bölgesinde son derece sevilen bir isim olan Pasin, aday olması halinde Yakutiye’de MHP oylarını bir hayli artırabilir.  

Yakutiye’de kulislerde adından söz edilen bir diğer isim ise başarılı iş adamı Burhan Doğan. İki dönem Erzurum Ticaret Odası Meclis üyeliği yapan, Erzurumspor kulübü eski yöneticisi ve Polis Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Doğan ismi, hem Erzurum’da ülkücü camiada hem de genel merkezde sevilen biri.

MHP’nin ciddi bir oy potansiyeline sahip olduğu Palandöken ilçesinde gündeme gelen isimlerin başında İhsan Akan var. Partinin bir çok kademesinde  görev alan ve aktif siyasetin içinde olan Akan, siyasi çizgisinden hiç taviz vermemiş bir isim.

Palandöken’de bir önceki seçimlerde aday olan ve MHP’nin oyunu bir hayli artıran Ahmet Kazanç ismi de kulislerde gündeme getiriliyor. Kazanç’ın 30 marttaki seçimlerde aday adayı olması bekleniyor.

MHP Aziziye’de de iddialı. Aziziye bölgesinde şimdiden aday adayı olduğunu ifade eden bir isim var. O İSİM Belediye eski başkanı Ahmet Ergül. Görev yaptığı süre zarfında hiçbir şaibeli işe bulaşmayan ve ilçede sevilen bir isim Ahmet Ergül.

Aziziye ilçesinde çokça konuşulan isimlerden biri de Murat Şanlı. 2000-2013 yılları arasında Kars’ta Türk Sağlık Sen il temsilciliğinde yöneticilik görevi yapan TÜRKAV’ın dört yıldır başkanlık görevini yöneten ve Ulusal Sağlık Çalışanları  Derneği Genel Başkanlığını yapmış bir isim olan Murat Şanlı özellikle Ilıca’da bilinen tanınan bir isim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.