İttifak tartışmaları içinde MHP’nin aday adayları

AK Parti, MHP ittifaka son noktayı koydu…

Yerel seçimlerde ittifak yok…

İki liderin bu açıklamaları sonrasında, 30 Mart yerel seçimlerinde, “tak sepeti koluna herkes kendi yoluna” mantığıyla her iki partide bütün seçim bölgelerinde kendi adaylarını gösterecek. 

Bu ayrılık hangi partiye ne oranda yansıyacak bunu zaman gösterecek.  MHP’nin çektiği rest, Af tartışmaları, kamuoyunda “erkek emeklilik” olarak bilinen yasal düzenleme, “ Andımızın” okutulup okutulmayacağı tartışmaları süre dursun iki parti de aday belirleme sürecini hızlandırdı.

MHP genel merkezi, tüm teşkilatlarına seçim bölgelerinde oy alacak, oy artıracak, kamuoyu tarafından kabul gören, siyaseten yıpranmamış isimleri bulup, bu anlamda rapor isterken, anket firmaları da çalışmalarına çoktan başladı.

Devlet Bahçeli’nin resti sonrasında kulislerde hareketlendi. Erzurum’da özellikle merkezde MHP oylarını artırdığını ve doğru isimlerle seçimlerde etkili olabileceğini düşünüyor.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP camiasında bir çok isim konuşulup, tartışılmaya başlandı.

MHP Büyükşehir için, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, bir önceki genel seçimlerde,  son ana kadar İYİ Parti ile görüşen son anda milletvekili adayı olmaktan vazgeçen, Kalp Cerrahı Prof.Dr.Serdar Sevimli, rektörlük seçimlerinde hatırı sayılır bir oy alan Ortopedist Prof.Dr. Ömer Selim Yıldırım, Erzurum’da çok ciddi bir istihdam sağlayan ve çizgisinden hiç taviz vermeyen, milliyetçi camia üzerinde karşılığı olan, iş adamı Ertürk Çimen ismi ön plana çıkıyor.

MHP camiasında gündeme getirilen bir diğer isim ise Partinin ak saçlıları arasında yer alan ve sıkıntılı zamanlarda dava adına ciddi mücadeleler etmiş, Erzurum’da ağabeyi olarak bilinen ve sevilen  Haluk Pirimoğlu. Pirimoğlu’nun aday olması halinde ciddi bir rüzgar estireceği ve partinin yelkenini dolduracağı konuşuluyor.

Kulislerde her ne kadar Şimşek Akpınar ismi de gündeme getirilse de geçtiğimiz günlerde kendisiyle yaptığım görüşmede Akpınar, kesinlikle aday olmayı düşünmediğinin altını çizdi.

İsmi konuşulanlar arasında en net isim Ertürk Çimen, geçtiğimiz günlerde görüştüğüm Çimen, “ Evet ben aday adayıyım. Erzurum çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Esnafın hali perişan, çiftçinin köylünün hali ortada, Erzurum her geçen gün göç veriyor. Ekonomik olarak kan kaybediyor. Erzurum’da ticaret yapan bir iş adamı olarak sorunlara hakimiz. Çözüm önerilerimiz var” dedi. 

Erzurum merkezde ciddi bir oy alacağını düşünen MHP’de aday adayı bolluğu Palandöken bölgesinde yaşanacağa benziyor.

Palandöken bölgesinde aday adayı olduğunu açıklayan ilk isim Ahmet Kazanç. Geçmişte aynı bölgeden aday olan ve hiç de küçümsenmeyecek bir oy alan Ahmet Kazanç ismi kulislerde çokça dillendiriliyor.

Bir diğer isim  Lokman Lokmacı ismi. Genç bir isim olan Lokmacı, sosyal anlamda da oldukça aktif. Palandöken Gelişim Derneği Başkanı olan Lokmacı dernek olarak hemen her kesime temas etmiş, bölgede tanınan bilinen bir isim. Genç yaşlı her kesim tarafından tanınıyor.

Partinin MYK üyesi Doç.Dr. Gökhan Yazıcı ismi de MHP camiasında Palandöken için gündeme getirilen isimler arasında yer alıyor.

Aziziye ilçesinde kilit Ilıca seçmeni. 

Bu anlamda Ilıcalı isimler daha çok ön plana çıkıyor. Medya dünyasının sevilen ismi Musa Çakır ismi geçtiğimiz hafta basında gündeme geldi. MHP’liliğiyle tanınan Çakır’ın bölgeden aday olması halinde Erzurum medya dünyasının ciddi desteğini alacağı biliniyor. Genç bir isim olan Çakır, parti teşkilatlarında da sevilen bir isim. Geçmişte il yönetim kurulu üyeliği de yapan Çakır özellikle Ilıca bölgesinde çok seviliyor.

Ilıcalı bir diğer isim Murat Şanlı. Şanlı’da bu yarışta ben de varım diyenlerden biri. Teşkilatçı bir yapıya sahip olan Şanlı, Ilıca bölgesinde tanınan bir isim. Şanlı, Aziziye ilçesi için hayallerim var diyerek yola çıkanlardan. 

Aziziye  için aday adayı olması beklenen isimler arasında Eğitimci Mustafa Kızılyar ve Ülkü Ocakları kökenli Rafet Özdemir’de kulisleri hareketlendiren isimler arasında.

Yakutiye bölgesi MHP’de en çok merak edilen yerlerden biri.

Yakutiye’de mevcut ilçe başkanı, ilçenin hemen her sıkıntısının çözümünde var olan Uğur Pasin kulislerde en çok konuşulan isim. Ancak Pasin, “bizim davamızda görev istenmez verilir” düsturu ile hareket ediyor.  

Kulislerde heyecan uyandıran bir diğer isim ise başarılı iş adamı Burhan Doğan. Erzurum’un hemen her kesiminin sevdiği bir isim olan, Burhan Doğan’ın özellikle siyaseten yıpranmamış bir isim olması dikkat çekiyor.

Yakutiye bölgesi için Sertaç Erciş ismi de hem Erzurum’da hem de Ankara’nın gündeminde. Erciş’in şehirde hatırı sayılır bir seveni var. Ülkücü kökenli bir isim olan Erciş’in aday olması halinde MHP Yakutiye bölgesinde pik yapabilir.

Son günlerde Yakutiye bölgesi için ismi dillendirilen bir diğer kişi Ülkü Ocakları Eski Başkanı Abdullah Kırmacı. Ocak başkanlığı yaptığı dönemde son derece başarılı bir yönetim sergileyen Kırmacı özellikle gençler tarafından oldukça seviliyor. Kırmacı’nın da MHP’ye ciddi oy katkısı sağlayacağı konuşuluyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.