İTTİFAK’IN HESABINI BAĞIMSIZLAR BOZABİLİR

AK Parti ve MHP ittifakının adaylarının açıklanması sonrasında Erzurum’da bir çok ilçede aday adayı olan isimler ya başka bir partiden yada bağımsız olarak aday olmaya hazırlanıyor.

Hem Ak Parti’den hem MHP’den aday adayı olan isimler meydanlara inip hodri meydan diyecek.

Aziziye, Tortum, Oltu, ilçelerinde sahaya inenler var, önümüzdeki günlerde Yakutiye’den de bir sürpriz bekleniyor.

Aziziye’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olan Emrullah Akpunar, MHP’nin ittifak kapsamında AK Parti’ye bıraktığı ilçede bağımsız olarak aday olduğunu duyurdu. Özellikle Ilıca bölgesinde tanınan bilinen bir isim olan Akpunar, Aziziye’de seçime renk katacağa, heyecan getireceğe benziyor.

Tortum’da sahaya inen bir diğer isim Muammer Yiğider. AK Parti’den aday adayı olan Yiğider, bu yarışta bende varım dedi. Bağımsız mı yoksa başka bir partiden mi aday olacağı henüz netlik kazanmayan Yiğider, ilçe halkının yönlendirmesiyle kendisine bir yol çizecek.

Oltu’da da durum farklı değil. Oltu’nun tanınan simalarından Nurettin Taşçı, MHP’den aday adayıydı. İttifak kapsamında Oltu’nun AK Parti’ye bırakılması sonrası bu yarışta bende varın diyen Taşçı’ya bir çok partiden teklif var. Taşçı önümüzdeki süreçte yaptığı istişareler sonucunda bir parti çatısı altında mı yoksa bağımsız mı aday olacağını netleştirecek.

İspir’in başarılı belediye başkanı Osman Çakır’ın da bağımsız olarak aday olması bekleniyor. Daha önce yine bağımsız aday olarak İspir’de seçim kazanan Çakır’ın kendisi olmasa bile aileden bir başka isimle sahada olması bekleniyor.

Narman’da ve Pasinler’de de mevcut belediye başkanlarına aday olmaları yönünde yoğun baskı var. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen’in başka bir partiden aday olmaya sıcak bakmadığı ve bağımsız aday olmayı düşünmediği bilinse de, ilçe halkının yoğun baskı yaptığı siyasi kulislerde konuşuluyor.

Pasinlerde Ünsal Sertoğlu’na da ciddi baskı yapılıyor. Yakın çevresine “bu bir hizmet yarışı, partimiz kimi aday gösterirse biz saygı duyarız” dese de özellikle ilçedeki muhtarlar Sertoğlu’nu sahada görmek istiyor.

Yakutiye ilçesinde de bir sürpriz yaşanabilir. Yakutiye’nin başarılı Belediye Başkanı Ali Korkut’a da diğer partilerden aday olması yönünde yoğun baskı var. Yakutiye bölgesinde kentsel dönüşüm noktasında ciddi işlerin altına imza atan ve devraldığı neredeyse batmış bir belediyeyi borçsuz hale getiren Korkut’a ilçe halkı tarafından da sahada olması yönünde baskılar yapılıyor. AK Parti’nin yaptığı anketlerde de ciddi oy alan Korkut başka bir partiden aday olursa kimse şaşırmasın. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.