SİYASET Haber Girişi : 12 Şubat 2020 00:17

İSPİR’DE İTTİFAK ÇATIRDIYOR MU?

İSPİR’DE İTTİFAK ÇATIRDIYOR MU?
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'u çalıştırmamak için AK Partili ve MHP'li Meclis üyeleri adeta seferber olmuş.

Cumhur ittifakı ile İspir MHP’ye bırakılmış ve Cumhur ittifakının adayı Ahmet Coşkun, yüzde 66.62 oyla başkan seçilmişti. Ancak seçim sonrasında hem AK Partili meclis üyeleri, hem MHP’li meclis üyeleri adeta Ahmet Coşkun’u çalıştırmamak için adeta seferber oldular. O denli ileriye gittiler ki Başkan Çoşkun’un 2020 yılı tahmini bütçesini bile üç kez  reddettiler. Yukarıdan gelen baskılar neticesinde bütçe meclisten geçti.

 

MHP’li meclis üyelerinin bu tutumu sergilemesinin temelinde, başkan yardımcısı olmak isteyen bir meclis üyesine, Ahmet Coşkun’un bu görevi vermemesinin yattığı söyleniyor. MHP ittifakın bozulmaması için üzerine düşeni yaptı ve niza çıkaran iki meclis üyesini ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

 

Ancak AK Parti cephesinde sanki hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. AK Parti’nin ilçe başkanı ve Meclis üyeleri hala Ahmet Coşkun’u adeta çalıştırmamak için çaba gösteriyor. Sanki Ahmet Coşkun CHP adayıymış ta, Meclis çoğunluğu AK Parti ve MHP’den oluşmuş gibi bir anlayışla, önü kesilmeye çalışılıyor.

 

Geçtiğimiz gün AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e yaptığı basın toplantısında bu soru yöneltildi. Başkan Öz, “ oradaki sıkıntı MHP’nin kendi iç sıkıntısı, Başkan’ın icraatlarına MHP’li meclis üyeleri karşı çıkınca, bizim arkadaşlarımızda aksi yönde hareket edemiyor. Ancak şu an orada sular duruldu” dedi.  

 

 

Başkan Öz’e birkaç hatırlatma yapayım. AK Parti İspir İlçe Başkanının yönlendirmesi ile, mecliste reddedilen birkaç örnek vereyim.

 

02.10.2019 – 7 Plan Bütçe Komisyon raporu ve 2020 Tahmini bütçesi, Muhittin Çakır, Mustafa Yıldırım, Sevim Bayrak, Enes Akbulut, Salih Başkapan, Nizam Çelik, Turgut Özdem, Abdulselam Azgün’ün oylarıyla reddedildi.

 

 

Bir bardak suda fırtına koparılmak istenen hurda meselesiyle ilgili başkan Çoşkun, mecliste bir komisyon kurup araştırma yapılmasını talep etti. Bakın ne karar çıktı;

04.10.2019 tarih ve 123 sayılı Meclis Kararı. Meclise yeniden görüşülmek üzere iade edildi. Meclis Yeniden görüşmek üzere Hurda Araştırma Komisyonuna Havalesi  Muhittin Çakır, Mustafa Yıldırım, Sevim Bayrak, Enes Akbulut, Salih Başkapan, Nizam Çelik, Turgut Özdem, Abdulselam Azgün’ün oylarıyla reddedildi.

 

 

15.10.2019 tarihinde 2020 yılı tahmini bütçe görüşmelerine ilişkin Komisyon Raporu, Muhittin Çakır, Mustafa Yıldırım, Sevim Bayrak, Enes Akbulut, Salih Başkapan, Nizam Çelik, Turgut Özdem, Abdulselam Azgün’ün oylarıyla kabul edilmedi.

 

 

20.10.2019 tarihinde, 15.10.2019 tarih ve 144 sayılı Meclis kararı meclise yeniden görüşülmek üzere iade edildi. 2020 yılı tahmini bütçesi reddedildi. Bilin bakalım kimin oylarıyla; Muhittin Çakır, Mustafa Yıldırım, Sevim Bayrak, Enes Akbulut, Salih Başkapan, Nizam Çelik, Turgut Özdem, Abdulselam Azgün’ün oylarıyla.

 

 

Başkan Coşkun mecliste kendisine karşı nasıl bir baskı yapıldığını belki de belgelemek ve genel merkez düzeyinde bu durumun değerlendirilmesi için, 01.11.2019 tarihinde meclise bir öneri sundu. Meclis oturumlarını kamera kaydına alalım. Tutanaklar daha sağlıklı kaydedilir diye. Nedendir bilinmez Başkan Coşkun’un bu önerisi de Muhittin Çakır, Mustafa Yıldırım, Sevim Bayrak, Enes Akbulut, Salih Başkapan, Nizam Çelik, Turgut Özdem, Abdulselam Azgün’ün oylarıyla reddedildi. Meclis üyeleri şeffaflık konusunda son derece önemli olan bu öneriyi neden reddetti çok merak ediyorum. Kimsenin duymaması gereken ne görüşülüyor ki mecliste?

 

 

01.11.2019 tarihinde Başkan Coşkun bütçesini yeniden meclise getirdi. Yine aynı üyelerin oylarıyla bütçe kabul edilmedi.

 

 

19.12.2019 tarihinde İspir Belediyesi Personel LTD.ŞTİ’ne Müdür ataması yapmak istedi başkan Coşkun. Yapabildi mi hayır. Bu teklifte aynı üyelerin oyuyla reddedildi.

 

 

Evet aynen katılıyorum(!) AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin  ÖZ’ün de ifade ettiği gibi İspir’de her şey yolunda(!) İttifak adayı olan bir başkanın çalıştırılmamasından daha doğal ne olabilir ki?

 

Benden söylemesi ittifak İspirde çatırdıyor. MHP ve AK Parti hem dış politikada hem iç politikada  son derece önemli işler yaparken,  bir ilçede yaşanan bu ego savaşı ittifakın ruhuna zarar veriyor. Nasıl ki ittifaka zarar veriyor diye MHP meclis üyelerini ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti, AK Parti’de en azından İlçe başkanlığı noktasında bir değişime giderek iyi niyet gösterebilir.  Hal böyle devam ederse, biz İspir’le ilgili daha çok olumsuzlukları haber yaparız, öyle görünüyor… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • vedat ata 01 Ocak 1970 02:00

    şeytani düşünceler olmasın.ispirde oy patlaması yaşandı.ispirdeki bu yalan iftiralar maalesef çok yanlış.buna mehmet emin özün uyarısı lazım.delegelere sahip olsun.mhp yıkılmaz kaledir.

  • hakan 01 Ocak 1970 02:00

    ispir bu baskanla daha çok rezillik yaşar oy verdim pişmanım bekaymiş kimin bekası ise

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Demekki mesele memleket değilmiş koltukmuş