SİYASET Haber Girişi : 24 Ocak 2020 10:02

HURDALAR BİZDEN ÖNCE SATILMIŞ.

HURDALAR BİZDEN ÖNCE SATILMIŞ.
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, "Türlü iftiralar, düzmece ihbarlar, komplo haberler, komik ithamlar ve raporlarla adeta bir linç kampanyasına maruz bırakıldık."dedi.
Seçildiği günden bu güne çeşitli ithamlarla adeta hakkında linç kampanyası başlatılan İspir'in MHP li Belediye Başkanı Ahmet Coşkun sonunda sessizliğini bozdu. Coşkun, "Türlü iftiralar, düzmece ihbarlar, komplo haberler, komik ithamlar ve raporlarla adeta bir linç kampanyasına maruz bırakıldık."dedi.  








Göreve geldiği günden bu güne yaptığı çalışmaları gazetecilere anlatan Coşkun hakkında çıkan iddiaları da yanıtladı. Çoşkun açıklamasında şunları söyledi; 







" 31 Mart Mahalli Seçimleri üzerinden 9 ay geçti. Gelinen günde yegane hedefi;  hizmet sahasında çalışmanın üretime, üretimin kazanca dönüştüğü ve bir uçtan bir uca yaklaşık 140 km olan, 584 km yol ağı, 100 mahalle ve 78 mezradan müteşekkil ilçemiz İspir’in yücelmesi ve yükselmesidir.

Üzülerek söylüyorum ki, geriye dönük İspir Belediyesi’nin genel değerlendirmesi yapıldığında görülecektir ki, kurumsallıktan uzak, çağın gereklerinden bihaber, tamamen kişisel ve siyasi vesayetle yönetilen özel bir şirket yapısı ile karşı karşıya kalınacaktır.




Cumhur İttifakı birlikteliğinde seçime gitmiş Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanı olarak oy veren tüm seçmenlere şükran duyuyorum. Farklı siyasi oluşumlara oy veren diğer seçmenlerimiz asla öteki olmayıp bu demokrasi yarışına iştirak ettikleri ve taraflarını tescilledikleri içinde takdire şayandırlar.

Amacımız devri sabık yaratmak asla değildir. Aksine kurumsallıktan uzak yönetim anlayışından vücut bulmuş mağduriyetleri bir taraftan gidermeye çalışırken, diğer taraftan kurumsal hedefleri olan şeffaf ve üretken bir belediyecilik anlayışına da inşa etme gayreti içerisinde olduk.




Değerli basın mensupları;

Bilinmelidir ki, bir belediyede başkan olmasa da er ya da geç rutin hizmetler bir şekilde devam eder, gelen misafirlere çay ikram edilir, çöp toplanır, sokaklar süpürülür ve zabıtalar görevlerini yerine getirir. Yani bu ve buna benzer başkanın ve belediyenin görev ve sorumluklarında yapılacak işler çok ta övünülecek bir durum değildir. Asıl olan hizmettir.

Hizmet mi?

Mutluluk. Yani Mutlu İspir, Mutlu İnsanlar…

Mutluluğa giden yol üreten, ürettiğinden kazanç elde eden vatandaşlık bilincinde duruş sergileyen bir toplumun varlığıdır. Belediyecilik hizmetleriyle bu varlığı beslemek ve güçlendirmek ile yükümlüdür.




Mayıs ayından bu yana yapmış olduğumuz hizmetler, ilçe merkezinde ve mahallelerinde yaşayan ve büyük bir dirençle topraklarını terk etmemiş 15 bin hemşehrimiz tarafından ve metropollere göç eden 374 bin hemşehrimiz nezdinde büyük kabul görmüş, adeta geriye göçün startını vermiştirler.

Bölgemizin önceliklerini sıralayacak olursak;

Kırsal ve İç Turizm, Tarım ve Hayvancılık, Yer altı ve yer üstü maden kaynakları ve Yüksekokul olup ana temelimiz insan kaynaklarının geliştirilmesidir.

100 Mahalle 78 Mezradan oluşan yerleşim noktalarımızda beş aylık süre içerisinde mevcudun yaklaşık yüzde 80’inde yol yapımı ve bakımı, sulama suyu kanalı, arazi ve yayla yolları bakımı, hayvan ve barınaklarına yardım ve bağlantı yollarının onarım çalışmaları gibi çok sayıda hizmeti yaptık. Tüm bu konuları içeren bir bülten çıkartarak halkımızın takdirine sunduk.




 Bu süreçte Kırsal ve İç Turizme dayalı ciddi çalışmalar yaptık. Kaçkar Dağları’nın güney yamaçlarında yer alan Ayder Yaylası ve hinterlandı her türlü iklimsel olumsuzluklara rağmen yıl ortalaması bir milyon turist ağırlamaktadır. İspir merkezinden yaklaşık 240 km mesafedir yani zordur. Oysa ki; 18 km’lik bir yol ile Çamlıhemşin’in, Çamlıkaya’ya bağlanması coğrafi ve iklimsel açıdan Ayder’e oranla çok üst düzeyde olan Kaçkar Dağları’nın Çoruh Vadisi’ne bakan yamaçları yani İspir’in Karadenizle mesafesini 60 km’ye indirecektir. Bu durum turisttir, bu durum kazançtır, bu durum paradır, dolayısıyla bölgesel ve ulusal kalkınmadır. İspir Belediyesi olarak gerek Rize Valiliği gerek Erzurum Valiliği olmak üzere, Çamlıhemşin Belediyesi ve Kaymakamlığı ile yapmış olduğumuz çalışmalar nezdinde Mart ayında İspir Belediyesi öncülüğünde 18 km’lik bağlantı yolu yapılacak ve tarihi İspir Panayırına yetiştirilecektir.




Yedi Asırlık Tarihi Miras İspir Panayırı (DERİ); 45 gün içerisinde inşa edilen Doğu Anadolu’nun en görkemli organizasyon platosunda Ulusal ve Uluslararası katılımla gerçekleşip 10 günlük süreçte yaklaşık 50 bin kişiyi misafir etmiştir. 2020 yılı içerisinde Çoruh Nehrinde yapılan tahkimat ve düzenlemeler ile 10 ülkeden katılımcılarla yaklaşık 100 bin kişi hedeflenmektedir. 30 gün sürecek olan organizasyonda Ulusal ve Uluslararası kimlikli Sanatçı, Sanat grupları, Avrasya iş adamları formu, TURSAB Çalıştayı, 4. Plastik Sanatlar Çalıştayı, Çoruh Su Sporları, Boğa güreşleri, Rahvan at yarışları, Of-Road  Türkiye şampiyonası Kuzeydoğu ayağı gibi çok sayıda etkinliklere ev sahipliği edilecektir.

Şuan sondajı devam eden Çoruh Nehri kıyısında İlçe merkezine 13 km mesafede olan Termal su çalışmalarımız devam etmektedir.

Medeniyet taş ve sudan neşet eder. Taşın ve suyun memleketi olan ilçemizde 450 mt uzunluğunda taştan tarih sokağı inşa edilmiştir.




Yüksekokul öğrencilerinin İspire mensubiyetini güçlendirmek amaçlı çalışmalar önceliklidir. Öğrencilerimizi halkımızla kaynaştırmak amaçlı 250 m2 otağı çadır inşa edip hizmete sunulmuştur.

Doğu Anadolu’nun dolayısıyla Erzurum’un Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak adlandırılan İspir Belediyesi öncülüğünde kadınlarımızca kuruluşu geçekleştirilen ilk kadın kooperatifi kurulmuş ve kooperatifler fuarına özel davet almıştır.

Kocaeli, Ankara, Bursa ve İstanbul’da Erzurum tanıtım günlerine katılım sağlayarak ilçemizin tanıtımını yaptık.

Türkiye’de ki mevcut tüm belediyeler içerisinde şirket personeli işçilerine yüzde 50 zam veren belediye olma onurunu taşıyoruz.

Tüm mahallerimizin ihtiyacı olan parke taşı yaklaşık olarak 250.000 m2’dir. İnşallah kendi tesisimizi kuracak ve kendi personelimiz ile bu hizmet yapılacaktır.

Spor-Toto teşkilatımızın sponsorluğunda Doğu Anadolu’nun en büyük yüzme havuzu ve spor merkezini panayır alanının yanına inşa edilecektir.

Değerli basın mensubu arkadaşlarım yukarıda sizlerle paylaşmaya çalıştığım bu çalışmalar, yaptığımız, proje aşamasında olan ve hale hazırda devam eden hizmetlerimizin sadece bir kısmıdır.




Amacı sadece İspir olan bizlerin bu samimi mücadelesi halkımız nezdinde teveccüh bulduğu gibi bir takım çevrelerce de adeta hedef haline getirilmeye çalışılmıştır. Türlü iftiralar, düzmece ihbarlar, komplo haberler, komik ithamlar ve raporlarla adeta bir linç kampanyasına maruz bırakılmaya çalışılmıştır.

-Bizim için Haksız  hukuka aykırı ve mesnetsiz de olsa İspir cumhuriyet savcılığında devam eden ön incelemeler ile ilgili  hukuki süreçleri devam ettiği için şimdiye kadar bütün bu iftira ve ithamlar ile hukuki süreçlerin etki altında kalmaması ve soruşturmaların gizliliği ilkesi gereği süreçlerin tamamlanmasını bekledik . Ancak iftira ve ithamlar artık dozunu artırıp farklı amaçlar için kullanılmaya başladığı için iş bu basın toplantısını yapmak zorunlu hale gelmiştir .




• 31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen Ahmet COŞKUN hakkında o günden bugüne belediyeyi ve kendisini itibarsızlaştırmak aynı zamanda belediye hizmetlerini engellemek adına her türlü iftira, yalan beyan, belden aşağı saldırılar ayyuka çıkmıştır.

İspir belediyesinin geçmişten gelen bir hurda kaydı envanteri yoktur .

Hurda, aynı zamanda terim olarak geri kazanılabilir veya geri dönüştürülebilir malzemeler anlamı taşımaktadır. Genellikle atık ile karıştırılmaktadır , çünkü her hurdanın, hurdacı tarafından belirli bir parasal değeri bulunmaktadır. Panayır alanında işe yarar bütün malzeme tasnif edilerek daha uygun yere istiflenmiş olup çok cüz i hurda niteliğinde olan malzeme de hem atık mahiyetinde olan enkazın temizlenip kaldırılması hemde traktörlerin restorasyonu karşılığında teklif alınarak verilmiştir .

Hurda ile ilgili olarak akıbeti ve yeri belli olan traktör römorkları sürekli fotoğraflarda kullanılmasına rağmen Volvo marka araç ve Renault marka araç ile ilgili hiçbir görüntünün olmaması nasıl izah edilebilir bilmiyorum .

• Tarihi İspir Panayırı organizasyonu ulusal anlamda çok büyük yer etmiştir. 45 gün gibi kısa sürede virane bir alanı büyük bir panayır alanına dönüştürdüler. Ancak alanın temizlenmesi aşamasında belediyeye ait olan vasıfsız ve ekonomik değer taşımayan hurda ve belediyeye ait olmayan malzemelerin kaldırılması hususunu sözde "Hurda Satışı" diye bilinçli olarak Ahmet COŞKUN'un karşısına getirerek Panayırı gölgede bırakmak istemişlerdir.

 • Panayır alanının ihalesiz yapıldığını iddia ederek Savcılığa kimilerince şikayet edilmişler, şikayet edenler arasında MHPli meclis üyeleri de vardır.

 • Ahmet COŞKUN Seçildiği ayın ikinci ayında başkanlığı düşmesi için hakkında dedikodular bahane edilerek “gensoru” verilmiştir. 2 ayda bir belediye başkanı düşürülecek kadar nasıl bir kanunsuz ve yanlış iş yapmış olabilir ki; burada amaç tamamen art niyetlidir.

 • Meclis üyelerinin Meclis Toplantısında  gerekçesiz gizli oturum istemesi ve meclisi kanunsuz bir eyleme sokması düşündürücüdür. Hele ki o ay yapılan meclis toplantı gündeminde "Dedikodular" diye bir gündemin olması ne kadar vahim bir olaydır. Meclis üyeleri hizmeti bırakmış dedikodularla uğraşır hale gelmiştir.

  • Eski yönetim döneminde elden çıkarılmış malzemeleri Hurda Komisyon Raporuna sokarak sorumlusu Ahmet COŞKUN'muş gibi basına yansıtmışlardır. Hurdaların akıbeti konusunda kurulmuş hurda araştırma komisyonu raporunda tespit edildiği belirtilen bütün araçlar ve traktör römorklarının akıbeti konusunda hiçbir soru işareti kalmamasına rağmen , Halen Panayır Alanında bulunan ve tamiri yapılmış römorkların fotoğraflarını sanki ortada suç varmış gibi ulusal basına kadar taşıyarak yalan haber yapmışlar ve Cumhur İttifakına zarar vermeye çalışmışlardır

Panayır alanında bulunan işe yarar bütün malzeme tasnif edilerek daha uygun yere alınmıştır . Bir kısım malzeme de muhtarlara dağıtılmıştır .

• Belediye sürekli savcılığa şikayet edilerek çalışamaz hale getirilmek istenmektedir. Savcılıktaki iki dosyaya Aralık ayındaki Müfettiş Raporu doğrultusunda Valilik soruşturma izni vermemiştir.

 • Encümen'de ve Plan Bütçe Komisyonunda 2020 yılına ait onayladıkları Bütçeyi Belediye Meclisinde ret etmişlerdir. Ret eden Meclis Üyelerinin burada amacı başkanı düşürmekti. Gelin görün ki kendileri düşme noktasına geldiler.

 • Bütçe görüşmeleri bittikten sonraki ay Olağan Üstü Meclis Toplantısı ile Bütçe yeniden görüşülmüş, Bir harfi dahi değişmemiş olan Bütçeyi bu sefer onaylamışlar.

 • Bütçe görüşmelerinden sonraki Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyeleri başkan itiraz etmesine rağmen oy çokluğu ile kamera kaydını meclisten çıkarttılar. Konu İspir halkı tarafından duyulunca Aralık ayı meclis toplantısında kamera kaydını bu sefer kabul ettiler.

 • Başta Hurda mevzusu olmak üzere Hukuksuz Meclis Kararları Başkan Ahmet COŞKUN'a rağmen aldılar ve başkan konuyu Erzurum Mahkemelerine taşıdı.

 • Başkanın bürokratlar arasından atadığı ve mevzuata hakim olan belediyedeki teknik konulara bakan diğer Başkan Yardımcısının gitmesini isteyen Meclis Üyeleri söz konusu. Burada amaç Başkanın etrafını boşaltarak başkanı yalnızlaştırmak ve hata yapmasını sağlayarak başkanlık koltuğundan etmeye çalışmalarıdır.

 • En son bakan Selami ALTINOK ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN'in de bulunduğu Erzurum'da gerçekleşen toplantıda karar alınmasına rağmen AK Partili meclis üyeleri şirket müdürü atamasında başkanın atadığı adaya oy vermemişlerdir. Hatta denetim komisyonu seçiminde ise partiden ihraç edilme noktasına gelen iki adaya oy vererek Cumhur İttifakına yakışmayacak hal ve hareketler göstermişler başkanın aday gösterdiği MHP li diğer iki adaya oy vermemişlerdir.

 • Tüm bu ve buna benzer eylemler yapılan ve yapılacak olan çalışmaları engellemek başkanı ve belediyeyi yıpratmak amaçlıdır.

2020 yılına yönelik proje ve hizmet bazında ilçemiz için proje bazlı planlarımız;

·         Belediye arkasındaki dar sokak düzenlenerek, otel ile Ziya Paşa Orta Okulu arasındaki araziye park yapılacak

·         Merkezde yer alan mezarlıklar düzenlenerek Başkapan kabri ve Merihce Kümbeti tadilatı yapılacak,

·         Çoruh kenarına spor kompleksi olarak değerlendirilen alanda İspir Futbol Sahası yanına Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılacak.

·         Panayır - 2 Projesi kapsamında Hayvan Pazarı yeniden tertip edilecek,

·         Üzümbağı Güreş Arenası yeniden tertip edilecek,

·         İspir İlçe Girişlerine Giriş Tagları yapılacak,

·         Beton Parke İmalat Tesisi yaptırılacak,

·         Sondaj Çalışmaları neticesine göre çıkacak sıcak su kullanılarak Termal Tesisi kurulacak,

·         Kadıbağ - Çamlıkaya arası dere yolu yapılacak,

·         Çamlıkaya - Çamlıhemşin arası yol yapılacak,

·         Umumi tuvaletler elden geçirilerek yenileri eklenecek,

·         Aile Yaşam Merkezine başlanacak,

·         Hanımlar Lokali faaliyete geçecek,

·         Kırık ve Çamlıkaya Koordinatörlükleri açılacak,

·         İmar İşleri Yeniden ele alınarak ilçemiz modern şehir kimliğine kavuşturulacak ve Mahallelerde imar çalışmaları yapılacak,

·         Deri 2020 Uluslararası Tarihi İspir Panayırı yapılacak,

·         25 Şubat Kurtuluş Günü düzenlenecek,

·         Ramazan ayı programı tertip edilecek,

·         Bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru düzenlenecek ve Panayır - 2 Projesine başlanarak Millet Parkı yapılacak,

·         Kale Resterasyon Projesine başlanacak,

·         GES projesine başlanacak ve BES - RES projesi için çalışmalar yürütülecek,

·         Madenköprübaşı ve Çamlıkaya misafirhaneleri tadilatı yapılacak,

·         Orman Kent Projesi çalışmalarına başlanacak,

·         Maltepe'de Belediye Sosyal tesisi projesi yapılacak,

·         Legoland Çocuk Kulübü projesi düzenlenecek,

·         Otopark Projesi yapılacak ve geçici açık alan otopark hizmete girecek,

·         Sanayi tesisi canlandırılması için Sanayi İşletme Birliği kurulacak"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.