EKONOMİ Haber Girişi : 03 Ekim 2018 10:19

ETB boş durmuyor

ETB boş durmuyor
Erzurum Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı, Erzurum Kırmızı Et Kümelenme ekibi tarafından gerçekleştirilen, ‘Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi’ proje kapsamında ihracata yönelik çalışmalar ve bu çalışmalar ışığında firmalar
Kırmızı Et Kümelenme ekibi tarafından başlatılan UR- GE çalışmaları devam ediyor 

Erzurum Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı, Erzurum Kırmızı Et Kümelenme ekibi tarafından gerçekleştirilen, ‘Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi’ proje kapsamında ihracata yönelik çalışmalar ve bu çalışmalar ışığında firmalara sağlanan devlet desteği ve hibeler katılımcılara anlatıldı. 
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü, Tülin Teker ile Arda Mutlu’nun slayt eşliğinde, Erzurum Ticaret Borsası üyeleri ile sektör temsilcilerine ‘Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesine ilişkin’ UR-GE projesi tüm detayları ile anlatıldı. 



Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi adı verilen proje ile özellikle ihracata yönelik çalışma yapan firmaların yurt dışı pazarlara açılması, ortak hedeflere ve ortak pazarlara yönelik faaliyetlerinin artırılması ile firmaların sektörel ticaret heyetleri, yurtdışı fuarlar ve yurt dışı pazar araştırmalarına yönelik devlet desteği ve hibelerden faydalanmaları amaçlanıyor. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum Kırmızı Et Kümelenme Ekibi’nin kısa süre zarfında büyük işler gerçekleştirdiğini ifade ederek: “Ticaret Borsası üyelerimize ve sektör paydaşlarımıza yönelik olarak başlattığımız; ‘Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin ve desteklenmesi’ (UR-GE) projesi ile Erzurum ili’mizdeki üretici ve esnaflarımızın yurtdışı pazarlardan daha fazla yararlanmalarını sağlamak için çalışma başlattık. Bu çalışma ile özellikle ilimiz ve bölgemizdeki iş adamlarının yurtdışı faaliyetlerinin artmasını ve devlet desteklerinden yararlanmak suretiyle yurtdışı pazarlarına açılmalarını amaçlıyoruz. “ dedi. 

ETB’de akreditasyon belge yenileme süreci devam ediyor 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türk Loydu Denetçisi Şavaş Tatıl’ın denetiminde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Kurulu Genel Sekreteri Özge Karatepe’nin gözetiminde yapılan akreditasyon sistemi belge yenileme denetimi için Erzurum Ticaret Borsası Akreditasyon birimi personeli ile bir araya gelerek çalışmalara başladılar. 



Türk Loydu Denetçisi Savaş Tatıl, tarafından gerçekleştirilen denetimde, ETB’nin; Yönetim, Meclis, Borsa mevzuatı, Muamelat, Mali Yönetim, İş Planlaması Yönetimi, Haberleşme, Bilgi - İşlem, Kalite Yönetimi, Üye İlişkileri, İş Geliştirme ve Eğitim gibi konularda yaptığı uygulama ve çalışmaları denetlenecek. 
Erzurum Ticaret Borsası, Genel Sekreterlik, Akreditasyon Birimi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Laboratuvar Müdürlüğü, Kalite Birimi, Muamelat, Tescil, Muhasebe ve Bilgi-İşlem birimlerinin sorumlularının da hazır bulunduğu denetlemede akreditasyonla ilgili istenen belgeler sunumlar halinde gerçekleştirilecek. 
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, üyesine, tüccarına, esnafına en iyi hizmeti veren Borsa olmayı hedeflediklerini belirterek; "Meclis, Yönetim Kurulu ve Personelimizle her zaman daha iyiye ulaşmak için çaba içerisindeyiz. Yapılan bu denetimden başarılı bir şekilde geçmek bizi ziyadesi ile mutlu edecektir. Ancak daha iyisini yapmak için bundan sonraki süreçte çalışmalarımız artarak devam edecektir. Kanunlar ve Mevzuat çerçevesinde yaptığımız çalışmalar ve uygulamalarımızla, üyelerimize ve ilimize layık olduğu hizmeti vermeye devam edeceğiz." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.