SPOR Haber Girişi : 11 Haziran 2020 12:50

Erzurumspor'a Opseth şoku!

Erzurumspor'a Opseth şoku!
Sözleşmesini fesh ederek Avustralya'nın Süper Lig ekiplerinden Adelaide United'a transfer olan Norveçli forvet Kristian Fardal Opseth, Mavi Beyazlı kulüple ilgili UEFA'ya yaptığı şikayette haklı bulundu.

ORKUN ÇİZMELİ'nin Özel Haberi....

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan sözleşmesini tek taraflı fesh ederek Avustralya'nın Süper Lig ekiplerinden Adelaide United'a transfer olan Norveçli forvet Kristian Fardal Opseth, Mavi Beyazlı kulüple ilgili UEFA'ya yaptığı şikayette haklı bulundu. Norveçli oyuncuya Erzurumspor'un yaklaşık 350 bin EURO ödemesine karar verilirken, Mavi Beyazlı kulüp kararı CAS'a taşıdı. 



Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş'in "yüzde yüz biz haklıyız, Opseth bize para ödeyecek" iddiasında bulunduğu Opseth dosyasında UEFA'dan şok edici bir karar geldi. Başkan Üneş'in "haksız fesih yaptı" iddiasında bulunduğu Opseth dosyasını inceleyen UEFA, Norveçli oyuncuya ödemelerin zamanında yapılmadığına karar vererek, B.B. Erzurumspor'u yaklaşık 350 bin EURO, (2 MİLYON 700 BİN TL) ödemeye mahkum etti. 



Kararı "Yanlış bir değerlendirme" sözleriyle değerlendiren Başkan Üneş, "Yine söylüyorum ve iddia ediyorum biz bu davayı kazanacağız. UEFA'dan ilk çıkan kararın son derece yanlış olduğunu savunuyorum ve biliyorum. Bu davada elimiz çok güçlü ve haklıyız. Yanlış karar yüzde yüz CAS'tan dönecek" dedi. 


 

11 DOSYADAN 8'İ SORUNSUZ ÇÖZÜLDÜ

Sezon sonu itibariyle geçmişten ve kendi dönemlerini ilgilendiren 11 sorunlu oyuncu transferini çözüme kavuşturmak için mücadele ettiklerini savunan Başkan Üneş, "Dosyalardan 8'ini UEFA'ya taşınmadan çözdük. Lennart Thy, biz göreve gelmeden önce sözleşmesini fesih etmiş ve konuyu UEFA'ya taşımış bir oyuncuydu ve yaklaşık 1.2 milyon Euro ödeme almasına karar verilmiş bir oyuncuydu. Şimdi biz görüşerek bu rakamı 800 bin EURO'ya düşürdük resmi olarak. Sonrasında görüşmelerimizi sürdürdük ve sözlü olarak da 600 bin Euro olarak anlaştık. İnanın şu an paramız olsa 500 bin Euro'ya bile düşürüp, anlaşacağımız bir diyalog içerisindeyiz ki, Süper Lig'e çıktığımız anda bu dosyayı süratle kapatacağız" diye konuştu.




UEFA'da dosyası bulunan oyunculardan Tshabalala davasını kazanma şanslarının olmadığını ve çıkacak kararı beklediklerini anlatan Başkan Üneş, "Dolayısıyla 11 dosyadan 8'ini tamamen çözmüş bir yönetim olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Opseth olayında da haklı olduğumuzu hep birlikte göreceğiz" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.