YAŞAM Haber Girişi : 06 Kasım 2018 12:55

Erzurumlu iş adamı hayatını kaybetti.

Erzurumlu iş adamı hayatını kaybetti.
Erzurumlu iş adamı Abdullah Tivnikli bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

EKSİM Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan ve 30'un üzerinde büyük şirkete ortaklığı bulunan Abdullah Tivnikli'nin cenazesi bu gün ikindi namazına müteakip Marmara İlahiyat camide kılınacak cenaze namazı sonrasında defnedilecek olan Tivnikli ile ilgili bir açıklamada da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 

Partisinin gurup toplantısının sonunda Erzurumlu iş adamı Abdullah Tivnikli ile ilgili konuşan Erdoğan, " Değerli bir iş adamımız, kardeşimiz, hayırsever Abdullah Tivnikli Rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, bütün ailesine baş sağlığı diliyorum. İnşaallah bu gün ikindi namazında son görevimizi yapma adına cenazesine katılacağız. İyi bir kardeşimizdi" dedi. 

Abdullah Tivnikli Kimdir? 

1959 yılında Erzurum’da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İşletme Master Programı’nı tamamladı. İngiltere’de eğitim için bulunduğu süreçte katılım bankacılığı modelinin dünyada nasıl uygulandığı konusunda akademik çalışmalarda bulundu. 1983 yılından itibaren Türkiye’de katılım bankacılığı modelinin hukuki altyapısının hazırlanmasında yer aldı. Bu sürecin sonunda, bu modeli Türkiye ‘de ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde aktif bir şekilde ye aldı.

 
1988 yılından itibaren Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmekte olan Abdullah Tivnikli, 2001 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2005 yılından itibaren de İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosu unvanını taşımaktadır.
  
Abdullah Tivnikli, katılım bankacılığı alanındaki görevlerinin yanı sıra,  aile şirketi olan Eksim Grubu’nun da yönetimindedir. Eksim Grubu, tahıl ürünleri ticareti, enerji, gıda, madencilik sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

4 çocuk babası olan Tivnikli, İngilizce bilmektedir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman Savaş 01 Ocak 1970 02:00

    Allah makamını cennet etsin.Ailesi yakınları ve sevenlerinin başları sağolsun

  • Osman Savaş 01 Ocak 1970 02:00

    Allah makamını cennet etsin.Ailesi yakınları ve sevenlerinin başları sağolsun