GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ekim 2019 13:49

Erzurum’un genç beyinleri Başkan Sekmen’e konuk oldu

Erzurum’un genç beyinleri Başkan Sekmen’e konuk oldu
Teknofest Teknoloji Festivali’nde Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesi’ni temsil eden gençler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e misafir oldu.
ERZURUMEKSPRES - Teknofest Teknoloji Festivali’nde Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesi’ni temsil eden gençler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e misafir oldu. Başkan Sekmen, çok yakından ilgilendiği genç konuklarını “Erzurum’un gözbebekleri” diye nitelerken, üniversiteli gençler ise, festival süresince kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Sekmen’e teşekkür etti.
17-22 Eylül 2019 tarihleri arası İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Teknofest Teknoloji Festivali’nde Erzurum’u Atatürk Üniversitesi’nden farklı branşlarda 10 takım temsil etti. Erzurum Büyükşehir Belediye’sinin de destek verdiği takımlar, üniversitelerini büyük bir başarıyla temsil ederken, o takımları oluşturan gençler, Başkan Sekmen’e ziyaret sürprizi yaptı.
TEKNOLOJİ TAKIMLARINDAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR
ATAUNİ Racing Formula Takımı, FRİTİM İnsansız Hava Aracı Takımı, TTurks Roket Takımı, Gradrone İnsansız Hava Aracı Takımı başta olmak üzere TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’na katılan diğer 6 takımın öğrencilerini Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda misafir eden Başkan Sekmen, genç beyinlerin TEKNOFEST 2020 projeleri hakkında bilgiler aldı. Ata Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman’ın da eşlik ettiği öğrenciler, söz konusu festivale hazırlık sürecinde büyük maddi-manevi desteğini gördükleri Sekmen’e teşekkür ederek, bundan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
BAŞKAN SEKMEN ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, bilim ve teknoloji çağına ayak uydurabilmenin ve gereklerini yerine getirebilmenin, güçlü olabilmek için şart olduğunu ifade ederek, Atatürk Üniversitesi’nin genç beyinlerine şunları söyledi: “Sizler, araştırarak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda yeni projeler üreterek bizim kalkınma dinamiklerimiz olacaksınız. Çünkü içinde yaşadığımız çağ, bilim ve tüm teknolojik gelişmeleri yakından izlemeyi gerektiriyor. Bu manada sizler gibi genç beyinlerle çok büyük mesafeler kaydedeceğimizden en ufak şüphe bile duymuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Biliniz ki bu yolda sizlerin en büyük destekçisi biz olacağız.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.