GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 14:47

Erzurum'un CAT 3 esareti... Uçuşlar iptal...

Erzurum'un CAT 3 esareti... Uçuşlar iptal...
Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte havalimanında 'acil' pistine mecbur bırakılan Erzurum'un havayolu ulaşımı felç oldu. Bugün üç uçak iptali peş peşe geldi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl ihaleye ettiği Erzurum Havalimanı pisti bakım ve onarım işinin bu yıla yetiştirilememesi nedeniyle kentin hava yolu ulaşımı sekteye uğradı. 

CAT3 sisteminin yetişmemesi nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nden hiçbir farkı kalmayan Erzurum Havalimanı'nda dün gece geçe saatlerde başlayan kar yağışı sonrasında bugün yapılması gereken 3 uçuş da iptal edildi. Diğer uçuşların da iptal edilmesinden endişe ediliyor. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl ihaleye çıkardığı ve "Sonbahara kadar yetişecek" denildiği Erzurum Havalimanı pisti bakım ve onarım işinin üstlenen firmanın umursamaz tavırları, Erzurum DHMİ yöneticilerin ilgisizliği, Erzurum Valiliği'nin işi ciddiyete almaması yüzünden yetiştirilemedi. Sistemin yetiştirilememesi ve CAT2 sisteminin de sökülmesi yüzünden adeta "çırılçıplak" kalan ve uçakların inip-kalkabilmesi için en az 3 bin 300 metre görüş mesafesine ihtiyaç duyulan Erzurum Havalimanı'nda bugün 10.55 ile 13.20 saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı, ndan yapılması planlanan iki uçak seferi iptal edildi.






Sadece ‘acil’ pistin kullanıldığı ve iniş için 3 bin 300 metre görüş mesafesinin olması gerektiği Erzurum Havalimanına bugün 10.55 ile 13.20 saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanından yapılması planlanan iki uçak seferi ile 13.20’deki Ankara uçağı da iptal oldu. Yaşanan iptaller nedeniyle yüzlerce vatandaş havalimanından geri döndü.

Erzurum kamuoyu, günlerdir konuşulan bu konuyla ilgili kıllarını dahi kıpırdatmayan Erzurum Milletvekilleri ile işi ciddiyetle takip etmeyen Erzurum Valisi Okay Memiş ile Erzurum DHMİ yöneticilerine sert tepki gösteriyorlar. 

Vatandaşın haklı isyanına karşın hem vekiller hem de Vali Memiş sessizliğini korurken, "Erzurum'a vurulan ağır darbenin hesabını kim verecek?" sorusuna cevap aranıyor..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer Gedik 01 Ocak 1970 02:00

    Dogunun merkezi Erzurum 'a yatırım yapılmalı bölge Müdürlükler planlama ve Ulaşım merkezi Erzurum olmalı komşú Vilayetlere servisler koyulmalı kıskançlık yok hava şartları geregi tabi işler ehil ellerde olmalı selamlar dadaşlara