GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 15:29

Erzurum ne günlere kaldı!

Erzurum ne günlere kaldı!
Erzurum Valisi Okay Memiş’in açıklamaları, işitenlere adeta “pes doğrusu!” dedirtti.
Erzurum Valisi Okay Memiş’in açıklamaları, işitenlere adeta “pes doğrusu!” dedirtti. Vali Okay Memiş, Erzurum Havalimanı’ndaki CAT3 yatırımı kapsamındaki çalışmaların vaktinde tamamlanamadığı yönündeki iddiaları doğruladı. Vali Memiş, “30-40 milyon liralık yatırım vaktinde tamamlanamadığı için Erzurum’un 300-400 milyon lira zararı oldu” dedi. Erzurum’da son günlerin tartışma konusu haline gelen uçak bileti fiyatları, Vali Okay Memiş’e soruldu. Vali Memiş, uçak biletlerinin diğer illere göre yüksek olmasının büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. Vali Memiş değerlendirmesinde; Erzurum için “skandal” denilebilecek bir gelişmeyi de açıkladı. Erzurum Valisi Memiş, havalimanına nitelik kazandıracak ve özellikle de kış mevsimlerindeki uçuş iptalleri ve rötarları ortadan bütünüyle kaldıracak olan CAT3 yatırımını anımsatarak, “Biliyorsunuz bu yatırım kapsamında çalışmalar devam ediyordu. Biz çalışmaları yakından takip ettik, hemen her hafta bilgi aldık, sorduk, soruşturduk. Yüklenici firma bizi hep ‘yetişecek efendim’, ‘iş bitecek’, ‘kışa kalmayacak’ diye bilgilendirdi. Ama geldiğimiz noktada iş yetiştirilemedi ve 30-40 milyon liralık yatırımın bedeli Erzurum’a 300-400 milyon liralık zarar olarak geri döndü” diye konuştu. 



YAPANIN YANINA KÂR KALMAYACAK! 

Bu ihmalin kimsenin yanına kâr kalmayacağını vurgulayan Vali Memiş, “Bu ihaleyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi yaptı, yüklenici firmaya işi verdi. Elbette bu ihmalin bir bedeli olacak; gereği yapılacak. Hatta öyle ki yüklenici firmadan belki de bu işin alınmasına ya da yasaklamaya kadar varan bir süreç olacak” ifadelerini kullandı. Vali Memiş, şu anda kullanılan pistin acil iniş pisti olduğunu kaydederek, “3 bin 200 metre görüş mesafesi denilen bir kriter var, mevcut pistimizde de öyle görünüyor ki, Ocak, Şubat ve Mart aylarında bu manada sorunlar yaşayacağız. Ama biz bu konuyu sürekli takip ediyoruz. En azından akşam saatlerinde değil de, uçak sefer sayısı azaltılmadan tüm uçuşların gündüz saatlerinde yapılması için bastırıyoruz. Bu konuyu gündemde tutmalıyız” ifadelerini kullandı.

NOKTA25.COM
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • şahin öner 01 Ocak 1970 02:00

    orda burd poz verip dolanacağınıza ilgilenseydiniz. Günlük telaşlar günlük geziler basına foto vermeler. İş güç kaldı haberleri yok