SİYASET Haber Girişi : 01 Nisan 2019 12:13

Erzurum'da sürpriz yapan ilçeler.

Erzurum'da sürpriz yapan ilçeler.
Erzurum'da bir bağımsız aday seçimde ipi göğüslerken, iki ilçede de Büyük Birlik Partisi seçimi kazandı.
31 Mart seçimleri sonuçlandı. Erzurum'da üç ilçede sürprizler yaşandı. Bu ilçelerin başında Tortum geliyor. AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Tortum'da Büyük Birlik partisi adayı seçimi kazandı. Daha önce AK Parti'den aday adayı olan, ancak aday edilmeyen Muammer Yiğider, Büyük Birlik Partisinden aday oldu ve AK Parti'li rakimi Ömer Hancı'ya bin oy fark attı. Tortum'da muammer Yiğider kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 43.39 oy oranıyla 5 bin 906 oy aldı. AK Parti oyları 4 bin 993'te kaldı. 

Büyük Birlik Partisi'nin kazandığı bir başka ilçe ise Oltu oldu. Oltu'da Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı olan ancak ittifak sonrasında MHP'nin aday çıkarmaması sonrası Büyük Birlik Partisi'ne geçen Nurettin Taşçı'nın adaylığını Yüksek Seçim Kurulu eski bir mahkeme kararını bahane ederek, aday etmemişti. Bunun üzerine Nurettin Taşçı'nın kardeşi daha öncede Oltu Belediye Başkanlığı Yapmış olan bir isim Necmettin Taşçı Büyük Birlik Partisi'nden aday oldu. Yapılan seçimler sonrasında Taşçı, yüzde 55.66 oy oranıyla Oltu seçmeninin 10 bin 108'inin oyunu aldı. Ak Parti Adayı Celal Çelebi ancak 6 bin 935 oy alabildi. 

Oltu'da bağımsız aday olan Sıddık Demircan büyük bir sürpriz yaparak ipi göğüsleyen taraf oldu. Sıddık Demircan Olur seçmeninin 2 bin 73 ünün oyunu alarak yüzde 48.79'la başkanlığı kazandı. AK Parti adayı ancak bin 645 oy alabildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.