GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2019 14:28

ERZURUM'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ MERCEK ALTINA ALINMALI

ERZURUM'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ MERCEK ALTINA ALINMALI
Erzurum’da inşaat sektörü zor günler yaşıyor. Öyle ki bunun örneklerini her geçen gün görüyoruz.

İşçisine maaş ödemediği için intihara kalkışan işçileri olan devlet müteahhitleri, Belediye Başkanını şantiyesinden kovduğunu iddia eden yapsatçıdan sonra şimdi de gündem Tugay inşaat.

 

 

Günlerdir Tugay İnşaattan ev aldıklarını söyleyen bir gurup insan sesini duyurmaya çalışıyor. İnşaat firmasının önünde eylem yapıyor, sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor.  Aldıkları evlerin eksik teslim edildiğini iddia eden mağdurların, müteahhit firma yüzüne bile bakmıyor. Denetimle yetkili kurumlardan hiç bir ses çıkmıyor.

 

 

Karadayı inşaatın oluşturduğu mağdurlardan sonra şimdi de Tugay inşaat mağdurları oluşmaya başladı. Peki yeterli denetim yapılıyor mu? İnsanların mağdur olmamaları için önceden tedbir alınamaz mı? Evet hukuk yolu açık hiç itirazım yok ancak, Üzerinden yıllar geçmesine rağmen Karadayı mağdurlarının mahkemesi hala sonuçlanmış değil. Türkiye’de yargı ne yazık ki zamanında işlemiyor ve dolayısıyla geç gelen adalette adalet olmuyor.

 

 

Bu kadar mağdur oluşturan bir firmaya belediye de o ölçüde muamele etmeli, Bu firmalar iyi bir biçimde denetlenmeli, ruhsat alırken titiz davranılmalı. Herkes müteahhitlik yapmamalı, köyde iki tosununu satan şehre gelip inşaat sektörüne girmemeli, bunun için yasa çıkarılması gerekiyorsa yasa çıkarılmalı.

 

 

Erzurum’u yöneten milletvekili, belediye başkanı, vali kim varsa algılarını bir inşaat sektörüne çevirseler hiç fena olmayacak.

 

 

Zira böyle giderse daha çok mağduriyet gündeme gelebilir.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.