ERZİNCAN HAVALİMANINA ÜCRETSİZ SERVİS KOYUN

CAT3 sisteminin yetişmemesi nedeniyle Erzurum'a sağlıklı uçuş sağlanamıyor. Şehre gelmek isteyen yada gitmek isteyen uçak bulamıyor,seferler iptal ediliyor. Peki bir kış böyle geçer mi? Tabi ki geçmez.



Aylar öncesinden yazdık Erzurum için kırmızı alarm dedik, CAT3 sistemi yetişmeyecek tedbir alın dedik. Ancak ne siyasiler nede şehri yöneten bürokratlar ciddiye almadı. Netice haklı çıktık. CAT3 sisteminin yetişmemesi Erzurum'da sisli ve yağışlı havalarda uçakların piste inememesi demek. Daha dün kar yağar yağmaz, üç uçak iptal edildi. İnsanlar mağdur oluyor. Şehrin milyonları bulan kaybını söylemiyorum bile... 



Peki nasıl olacak, bir kış böyle geçer mi? 



Bence geçmez, buna bir çözüm bulunması lazım. Mağduriyeti en aza indirmek için ne gerekiyorsa yapılmalı. bize en yakın il Erzincan. Hiç kullandınız mı bilmem ama Erzincan Havalimanı muhteşem bir fiziki yapıya sahip. Terminali Erzurum'un neredeyse üç katı büyüklüğünde. Erzincan'ın Binali Yıldırım gibi şehrinin meselelerine sahip bir siyasetçisi var çünkü. Neyse mesele bu değil. 



İnsanları Erzurum'a hava yoluyla ulaştırmak için bir çözüm bulunmalı. Bu kış Erzincan Havalimanını kullanabiliriz. Erzincana inen ve kalkan uçak saatlerine göre kış boyu ücretsiz servis konulabilir. Acil işi olan insanlar Erzincan Havalimanı'ndan Ankara, İstanbul, İzmir'e ulaşabilir. Yine Şehre gelecek insanlarda Erzincan Havalimanı'nı kullanarak Erzurum'a ulaşır. Erzincan Erzurum arası kara yoluyla bir buçuk saat.  Hem insanlar ucuz uçar hem de işleri aksamaz. İlk etapta palyatif bir çözüm olsa da bence uygulanabilir.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.