YAŞAM Haber Girişi : 29 Şubat 2020 12:57

ENVER GÜMÜŞ VEFAT ETTİ.

ENVER GÜMÜŞ VEFAT ETTİ.
ERZURUM FOLKLÖR EMEKTARLARINDAN ENVER GÜMÜŞ VEFAT ETTİ
Erzurum'da halk oyunlarının gelişiminde önemli bir rol oynamış olan kültür adamı Enver Gümüş, son yıllarını geçirdiği Kocaeli'nde vefat etti. 







Erzurum halk oyunlarını bir çok platformda temsil etme başarısı gösteren, çalıştığı kurumlarda yüzlerce öğrenci yetiştiren Enver Gümüş, bir süredir tedavi görüyordu. 


Erzurum'da yıllarca kent kültürüne ve halk oyunlarına katkı sunan Hakkı Kasil ile Enver Gümüş 'e ithafen geçtiğimiz yıl nisan ayında "Halk Oyunları Şöleni" düzenlenmiş, Gümüş, rahatsızlığı dolayısıyla şölene katılamamıştı.




 


Üç erkek evladına da Erzurum Halk oyunlarını öğreten Gümüş'ün evlatları bu kültürün yaşaması için gayret gösteriyor ve ekmeklerini bu işten çıkarıyor.  


Gümüş'ün cenazesi pazar günü öğlen namazına müteakip, Erzurum Narmanlı camiinde kılınacak cenaze namazı sonrasında ebedi istiraatgahına tevdi edilecek. ERK Medya ailesi olarak merhuma rahmet, eş dost ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.