GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 12:17

DOĞU'DA KAR ETKİLİ OLUYOR

DOĞU'DA KAR ETKİLİ OLUYOR
Erzurum’da yaklaşık 20 santimetreye ulaşan kar vatandaşlara zor anlar yaşattı.Buzda kayan tır yolu ulaşıma kapattı.Erzincan'da eğitime kar tatili.Kar yağışı ve tipi Kop Dağı Geçidi'nde ulaşımın aksamasına neden oldu.
Doğu Anadolu’da etkili olan kar yağışı hayatı sekteye uğrattı. Erzurum’da yaklaşık 20 santimetreye ulaşan kar vatandaşlara zor anlar yaşattı.







Erzurum’da dün geceden itibaren tipi şeklinde etkili olan yoğun kar yağışı yerini çileye bıraktı. Güne yaklaşık 20 santimetrelik karla uyanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sabah işine gitmek isteyen vatandaşlar araçlarının üzerinde ki kar kütlelerini ve donmuş camlarını temizlemek için dakikalarca uğraştı.







Ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle trafik durma noktasına gelirken zincirlerini takarak yola çıkan araç sürücüleri de ilerlemekte güçlük çekti. Büyükşehir Belediyesine bağlı kar timleri yollarda ve kaldırımlarda biriken kar kütlelerini temizlemek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.







Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, yoğun kar yağışının gün içerisinde aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlar, yoğun kar yağışı sonrası yaşanabilecek ulaşımdaki aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Erzurum’da buzda kayan tır yolu ulaşıma kapattı

Erzurum’da yoldaki buzlanmanın etkisiyle kayan tır nedeniyle Erzurum-Horasan karayolu Çevreyolu istikameti bir süre ulaşıma kapandı.



Edinilen bilgiye göre, yabancı plakalı bir tır yağan kar ve buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak sağa doğru kaydı. 







Yol tamamen kapanırken, trafik polisleri Erzurum istikametinden Kars, Ağrı ve Iğdır yönüne giden araçları durdurdu. 1,5 saat süren çalışmalarda yaklaşık 1 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Ulaşıma kapanan yol tırın çekilmesi ile yeniden kontrollü olarak trafiğe açıldı.



Erzurum-Pasinler yolunda ise Pasinler Belediyesi özel halk otobüsü buzlu yolda kaza yaparak yoldan çıktı. Kazada otobüsteki bazı yolcular hafif şekilde yaralandı.



Erzincan’ın Refahiye ilçesinde taşımalı eğitime kar tatili

Doğu Anadolu Bölgesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi dolayısıyla 700’e yakın köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Erzincan’ın Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime 1 gün ara verildi.







Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışının etkisi altına girdi. Bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Erzincan ve Tunceli çevreleri, akşam saatlerine kadar Erzurum, Kars, Ardahan çevreleri, gece saatlerine kadar ise Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.




Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri yaptıkları son değerlendirmeye göre, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğini belirterek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyarıda bulundu.



Bayburt’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kop Dağı Geçidi'nde ulaşımda aksamalar yaşandı. Tır sürücüleri araçlarının lastiklerine zincir takarak yola devam etmeye çalıştı.



Bayburt’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde tipiyle birlikte olumsuzluklar yaşanmasına neden oldu.







Kop Dağı Geçidi iki yönlü zaman zaman ulaşıma kapanma noktasına geldi. Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yürüterek tipi nedeniyle sürgün oluşan güzergahta kar temizleme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.



Bölgede güvenlik önlemi alan trafik ekipleri ağır tonajlı araçların zaman zaman geçişine izin vermiyor. Erzurum yönünden gelen araçlar ise Aşkale ilçesindeki trafik kontrol noktasında bekliyor.







Yetkililer, yoğun yağışın devam ettiği bölgede sürücülerin yolda dikkatli olmaları istendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.