BB Erzurumspor bu akşam yeni hocasıyla ilk maçına çıktı. Kadroda çok kaliteli isimlere sahip olan Mavi Beyazlı ekibin bu haftaya kadar bu isimlerden istediği randımanı aldığını söylemek doğru olmaz.


Erkan Sözeri’nin çıkardığı ilk on bir herkesin beklediği özlediği kadroydu.

Hamroun, Pote, Obertan ve Rashad ile etkili ayaklara sahip bir Erzurumspor hücum hattı, tartışmasız bu ligin en iyi hücum hattıdır. 


BB Erzurumspor geçtiğimiz maçlara nazaran takım boyunu oyun da sürekli kısa tuttu. Bundan dolayı da  ev sahibi ekip rakibe pozisyon vermediği gibi oyun kontrolünün de sürekli kendinde kalmasını sağladı. 


Maç boyunca yüzde 65 lik topla oynama oranı yakalayan ve bunu 15 şut denemesi ile tamamlayan BB Erzurumspor ligde bu haftaya kadar olan en iyi İstatistiğini yakaladı.


Erzurumspor bugün büyük takım hüviyetinde oynadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak büyük takım olabilmek için sadece evinde değil deplasman da kazanmak ve seri yakalamak oldukça önemli... 


BB Erzurumspor öyle bir takım ki teknik direktörün yapması gereken taktik bilgiden daha çok sahaya doğru on biri çıkarmak... Siz sahaya doğru on biri çıkardığınız zaman zaten sahada ki usta ayaklar bir şekilde maçı çözüyor. Yeter ki taşlar yerine otursun. 


Mesela Hamroun 


Hamroun, Erzurum’un yıllardır yaşadığı kreatiflik sıkıntısına çözüm olabilecek bir isim... Bileklerine hakim. Kanatları etkili kullanıyor. Arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. Umarım böyle devam eder.  


Rashad-Obertan-Hamroun deplasman da da bu performans ve arzularına yansıtırlarsa dışarıdaki maçlar içeriden daha rahat geçer. Çünkü hem fizik hem çabukluk hem de teknik açıdan durdurulması zor isimler... 


Rashad’ın standartı yok. İyi oynadığında ligin çok üzerinde, kötü hali ise çekilmez. Ama son haftalarda ki Rashad hem futbolu hem mücadelesi hem de takımı sahiplenmesiyle mükemmel. Bence Rashad’dan verim alabilen hoca özellikle mental açıdan büyük hocadır. İyi bir Rashad sizi şampiyonluğunuzda başrol oyuncularından birisi olur. 

Bu arada Erkan hocaya bir eleştiri... 

ilk on bir ne kadar doğruysa yedek kulübesi o kadar yanlış. Yedek stopersiz maça çıkmak büyük hata. Ayrıca yanında Cebrail varken Hasan’ı sol bek denemek büyük risk... 


Erzurumspor’un yapması gereken bu kadro iskeletini artık oturtmak... Kadro doğru oldumu gerisi kolay.... Aksi halde varlık içinde yokluk çekeriz. 


Bu arada bana göre maçın en iyileri savunma anlamında Osman hücum anlamında ise Hamroun... 


Artık seri yakalayarak üst sıralara tırmanma zamanı...