BU VİZYON ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİ UÇURUR

Prof Dr. Ömer Çomaklı’nın Atatürk Üniversitesi Rektörü atanmasının üzerinden üç yıl geçti.

Rektör Hoca geçen bu süreçte,  ulusal ve uluslararası ölçekte sürdürdüğü çalışmaları, gerçekleştirdiği iş birliği görüşmeleri ve ürettiği projeleri, fiziki yapısında ve eğitim anlayışındaki farklılıkla, Atatürk Üniversitesi’nin adından söz ettirmeyi başardı.

Göreve geldiği günden bu güne farklı bir yönetim anlayışı sergileyeceğini her fırsatta belli etti. İstişare toplantıları yaparak, neredeyse hemen her kesiminden insanı dinledi, şehrin dinamiklerini harekete geçirdi.

Atatürk Üniversitesi ile şehrin kopan bağını onardı.

Bilimsel çalışmaları vatandaşın faydalanabileceği bir hale getirdi.

“Yeni Nesil Üniversite” diyerek, Atatürk Üniversitesi’nde eğitim vizyonunu çağın şartlarına uygun hale getirdi.

Rektör Hoca’nın bu gayreti meyvesini de verdi. Atatürk Üniversitesi son 20 yılın en yüksek doluluk oranına ulaştı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, yani bu sezonda; örgün öğretimde 15 bin 865, Açıköğretimde 71 bin 903 ve uzaktan eğitimde 2 bin 635, toplamda ise 90 bin 403 öğrencisiyle eğitim-öğretime başlayan Atatürk Üniversitesi, yüzde 95 doluluk oranını yakalayarak bu alanda önemli bir başarı elde etti.

En çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alan Atatürk Üniversitesi, yüzde 95’lik doluluk oranıyla Türkiye çapında en çok tercih edilen ilk 3 üniversiteden biri oldu.

Prof.Dr. Ömer Çomaklı ve ekibini bir Erzurumlu olarak tebrik ediyorum. Zira şehrin ekonomisinde, Atatürk Üniversitesi öğrenci sayısının etkisi tartışılmaz bir gerçek.

Atatürk Üniversitesinde Hoca ciddi bir bütçe kontrolü sağladı, önemli miktarda tasarruf sağlayarak, elde ettiği gelirlerle yeni yatırımlar yaptı. Bunlardan biride yeni Edebiyat Fakültesi oldu.

Türkiye genelindeki üniversiteler arasında 10 bin kişilik öğrenci kapasitesiyle Doğunun en büyük Eğitim kampüsü olan Yeni Edebiyat Fakültesi, Türkiye genelindeki eğitim kurumları arasında da dikkat çekiyor.

Doğu Anadolu’nun en büyük eğitim binası olma özelliğine sahip olan yeni Edebiyat Fakültesi binası, toplamda 42.300 metrekare kapalı alana sahip. Mimarisinde özellikle dış cephede Selçuklu Mimarisine atıflar bulunan binada, 52 derslik, 20 amfi, 310 akademik ve idari personel odası, 235 kişilik konferans salonu, kütüphane, kapalı otopark, toplantı odası ve sosyal yaşam alanı yer alıyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın, Edebiyat Fakültesine kazandırmak için büyük uğraşlar verdiği binanın temeli 2017 yılında atılmıştı. Eylül 2019’da kullanıma hazır hale gelen Edebiyat Fakültesinin yeni binası, 2019-2020 güz döneminde eğitim-öğretime başladı.

Binadaki bir takım küçük eksik ve aksaklıkları gündeme getirerek, bu önemli yapıya gölge düşüreceklerini zannedenlere bir sözüm var, bu bina yüz yıl sonrasında bile ayakta kalacak ve ülkenin eğitimine hizmet verecek bir bina. Bu aksaklıklar kısa sürede giderilir, unutmayın kervan yolda dizilir.   

Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı’nın 15 Temmuz sürecinde de sergilediği duruşu hatırlatmak istiyorum.

Atatürk Üniversitesinde yuvalanan FETÖ terör örgütü mensuplarını, yürüttüğü hassas çalışmayla bir bir tespit etmiş ve bütün tehditlere, saldırılara rağmen duruşundan taviz vermeyerek, süreci “cadı avına” dönüştürmeden, başarı ile sonuçlandırmıştı.

Rektör Hoca’nın bu vizyonu, heyecanı  Atatürk Üniversitesi’ne ve dolayısıyla Erzurum’a çok şey kazandırır. Bu yönetim anlayışıyla Atatürk Üniversitesi’nin dünyada adından söz edilen bir üniversite olmaması içten bile değil.  

Yeter ki destek olalım, yersiz eleştirilerle Hoca’nın heyecanını azaltmayalım.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.