SAĞLıK Haber Girişi : 24 Ağustos 2020 13:22

BU RAKAMLAR DOĞRU MU?

BU RAKAMLAR DOĞRU MU?
Palandöken Gazetesi'nin haberi Erzurum'da infiale sebep oldu. Vatandaş valilikten açıklama bekliyor. Gazetede verilen vaka sayıları doğru mu?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının son bir aydan bu yana ciddi anlamda başgösterdiği Erzurum ile ilgili son derece ürkütücü bir iddia ortaya atıldı. Palandöken Gazetesi'nde yeralan habere göre, Erzurum'da günlük vaka sayısı 450-500'e ulaştı. Bu rakam Türkiye'de günlük açıklanan vaka sayısının neredeyse yarısına denk gelmesi, iddianın ne kadar ürkütücü olduğunu ortaya koymakla birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın verilerini de tartışmaya açtı. 



Gazetede yeralan iddia, Erzurum'daki tablonun vahametini ortaya koyarken, salgının yönetiminden sorumlu Erzurum Valiliği'nin şu ana kadar açıklama yapmaması da eleştiri konusu oldu. 



Erzurum kamuoyu kentteki günlük vaka sayısının 500'e kadar ulaştığı iddialarına rağmen, Erzurum Valiliği'nin ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun halen daha sürece "normal"miş gibi yönetmesi de eleştirilere neden oluyor.


Koronavirüs salgınının Erzurum'u bir aydan bu yana ciddi anlamda etkisi altına aldığına dikkat çeken vatandaşlar, "Sayı 500'e ulaştıysa, neden herşey normalmiş gibi hareket ediliyor? Günlük 500 vaka demek, bir ay içerisinde 15 bin kişinin hastalığa yakalanması anlamına gelir ki, bu hakikaten çok ürkütücü. Hal böyleyken, ilgili kişilerin radikal tedbirler almamasının nedenini de anlamakta güçlük çekiyoruz. Tablo buysa sokağa çıkma yasağına varıncaya kadar her türlü tedbirin süratle alınmasını istiyoruz" dediler. 




İŞTE YAVUZ DEMİR İMZALI O HABER: 

Korona, Erzurum’u kırıp geçiyor!


Bu rakamları ciddiye almayanlar ya sayı saymayı bilmiyordur ya da aklından zoru vardır!
    Ülke genelinde olduğu gibi 25 Temmuz’dan itibaren Erzurum’da da Korona salgını korkutan seviyeye ulaştı. Bütün üniteleriyle tamamen Korona hastanesine dönüştürülen Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, tahminlerin çok üstünde seyreden hasta trafiğini karşılayabilmek için 24 saat aralıksız görev yapıyor.

    Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Erzurum’un dünkü Korona
    tablosu tam olarak şöyle:
    Günlük test sayısı: 1600-2000
    Günlük pozitif vaka sayısı: 450-500
    Yoğun bakım hasta sayısı: 50
    Entübe hasta sayısı: 11

    İki hastane arasında uyumlu işbirliği

    Korona vaka sayısındaki hızlı artış yüzünden, alınan karar uyarınca Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi artık tüm üniteleriyle yalnızca Korona hastalarına hizmet verecek yapıya
    dönüştürüldü.

    25 Temmuz’dan itibaren ölen hasta sayısında da ciddi bir artış gözleniyor. Buna göre ortalama günlük 5 ile 6 hasta Korona yüzünden hayatını kaybetmekte.



    Salgının başladığı günden bugüne kadar Erzurum’da salgın yüzünden hayatını kaybeden vatandaşların sayısı yüzün çok üzerinde… 


    Yetkililer, son bir ay içerisinde 70’den fazla hastanın Korona sebebiyle hastanede hayatını yitirdiğini bildiriyor.

    Diğer hastaların mağdur olmaması ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edebilmesi için de, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi arasında işbirliği yapıldı. Şehrin ve bölgenin tüm hasta yükü (Korona hariç) artık Araştırma Hastanesi’nin omuzlarında… Yetkililer, ilk günlerdeki geçici bir sıkışıklığın dışında sürecin son derece başarılı bir biçimde sürdüğünü ve insanların mağduriyetinin önüne geçildiğini söylediler. 
    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.