GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ekim 2019 13:10

BU KADAR ALINGAN OLMA SAYIN BAŞKAN!

BU KADAR ALINGAN OLMA SAYIN BAŞKAN!
Kimse sana "kötü başkan" demiyor.

Palandöken İlçesinde yapılan ve 39 milyon liraya mal olan Nikah Sarayı’nın günümüz ekonomik şartlarında nikah sarayı olarak kullanılmasını doğru bulmadığımızı yazmıştık. Bu konuda gündem oluştu ve Erzurum kamuoyu binanın, içerisinde Devlet Tiyatroları sahnesinin de olduğu bir kültür merkezine dönüştürülmesini istemişti.

Meseleye duyarsız kalmayan Erzurum Valisi Okay Memiş binayı gezdiğinde hayran kalmış ve Kültür Merkezine dönüştürülmesi yönünde talimat vermişti.

Bu güzel gelişme sonrasında Eski Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şahsımı da hedef alan açıklamalar yapmış;  Bulutlar’ın açıklamasını okumayanlar için özetleyeyim.

Nikah Sarayı eski Başkan Bulutların hesaplarına göre 22 milyona mal olmuş…

Nikah Sarayı yapıldığında binaya ben methiyeler diziyormuşum.

Devlette devamlılık esasmış, bu binayı nikah sarayına uygun görmemek doğru olmazmış.

Nikah Sarayı bu işle uğraşan esnafı mağdur etmezmiş, fiyat dengesi sağlarmış.

Tabi ki Başkan Bulutların bu açıklamalarına cevap vermekte, şahsımı suçladığı için bana düşer.

Birincisi; Sayın Başkan o bina 22 milyona ihale edildi, ancak bu gün gelinen noktada binanın maliyeti 40 milyon lirayı buluyor, kimseyle konuşmadan içten içe hayıflanmak yerine, belediyeye gidip bir sorarsanız, size son rakamları verirler diye düşünüyorum.

İkincisi; Binaya yapılırken methiyeler dizdiğimi söylemişsiniz, Evet el Hak doğru.

Ben hala o binaya methiyeler diziyorum. Binanın muhteşemliğine kimse bir şey diyemez. Zaten amacımızda böylesi muhteşem bir binanın Nikah Sarayı olarak kullanılmasını doğru bulmamamız. Devlet binalarının rantabl kullanılması gerek, hele ki ülke olarak ekonomik bir dar boğazdan geçerken. İlahiyat mezunusunuz diye biliyorum, İslam’da lüks şatafat var mı sayın Başkan! Bir Nikah Kıymak için yapılan binanın 40 milyon liraya mal olması İslam’a göre de israf değil midir? Siz İlahiyatcısınız benden iyi bilirsiniz…   

Gelelim devlette devamlılık işine… Evet Devlette devamlılık esastır. Ancak yeni gelen Başkan, önceden yapılan bir yatırımı işletilir ve doğru bulmuyor, dönüştürüyorsa, kusura bakma ama kimse buna bir şey diyemez. Yatırım yanlışsa Devlette Devamlılık esastır diyerek, yanlışı sürdürmek bence akıllıca bir yaklaşım olmaz. Madem devlette devamlılığı bu kadar önemsiyorsunuz, bende size birkaç soru yönelteyim; Görevi devraldığınızda Palandöken Belediyesinin Asfalt plenti vardı. Belediye ihtiyacı olan asfaltını kendisi üretiyordu. Neden görevi  AK Partili Başkan Cenap Köksal Birdal’dan devir aldığınızda bu plenti kapattınız? Hani devlette devamlılık esastı?

 

Açıklamanızda şöyle diyorsunuz, Nikah Sarayı bu işle uğraşan esnafa zarar vermezmiş, fiyat dengesini korurmuş. Hadi size bir soru daha sorayım;  Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz yine Belediyeye ait ekmek fabrikasını  kapattınız. Belediye ekmek üretip, sizin ifadenizle “ fiyat dengesi “ sağlıyordu, piyasayı dengeliyordu. Fakir fukara buradan ücretsiz ekmek alıyordu.  Neden Fabrikayı kapattınız.

 

Siz cevap vermeden ben söyleyeyim, hem asfalt plenti, hem ekmek fabrikası rantabl çalışmıyordu, siz yeni başkan olarak bu yatırımları sürdürülebilir bulmadınız ve kapattınız. Ben o dönemde bu kararlarınızı doğru bulmuştum. Zira belediyeye ciddi yük olan, bu iki yerin kapatılması son derece doğru bir karardı.

Siz bu gün diyorsunuz ya “Nikah Sarayı Yaptım, devlette devamlılık esastır, nikah sarayı kalsın”, birileri de kalkar size derki, madem bu ilkeye bu kadar bağlısınız, Ekmek Fabrikasını neden kapattınız? Asfalt Plentini neden kapattınız?

Sayın Başkan görev süreniz boyunca gerçekten Palandöken ilçesine yaptığınız hizmetlerle değer kattınız, o bölgede yaşayan biri olarak sizi hep takdir ettim. Yeni yollar açtınız, yeşil alanlar ürettiniz, Kültür merkezleri yaptınız, belediyeye yeni bir hizmet binası kazandırdınız, sitelerin bahçelerine kadar asfalt döşediniz. İyi niyetle on yıl görev yaptınız. Devletin kör kuruşuna tenezzül etmediniz. Eyvallah! Kimse bunları inkar etmiyor. Kimse size başarısız belediye başkanı demiyor. Görev süreniz boyunca ve sonrasında yaptığınız her doğru işi kaleme alan bir gazeteciyim.  Nikah Sarayı içinde size ilçeye böylesi güzel bir bina kazandırdığınız için teşekkür etmiştim, yine ediyorum. Ancak sizinle aynı fikirde değilim, bu bina sadece nikah kıymak için kullanılırsa yazık olur, tekraren söylüyorum, bu binayı nikah salonu olarak işletmek ihanet olur. Sizinle aynı fikirde olmadığım için kırılmanıza da açıkçası bir anlam veremedim.

İlahiyatcılığınıza atıfta bulunarak şunu da eklemek isterim İslam’da meşveret sünnettir. Şehir kamuoyu meşveret ederek, bu binanın Kültür Merkezi olarak kullanılmasını uygun bulmuş, size de bu durumu desteklemek düşer. Ortak akıl yönetimde esastır. Aklına tapanlar, yalnızca benim dediğim doğru diyenler, kibre bulaşırlar ki bu da şeytanın en sevdiği günahtır!

Son söz; Sayın Başkan Orhan Bulutlar, on yıl belediye başkanlığı yaptınız ve görev süreniz sona erdi. Bırakın artık yeni gelen hizmet etsin. Size düşen bir AK Parti’li olarak yeni başkana destek olmaktır. Başarılarıyla mutlu olmaktır. Bu denli belediyeciliğin içinde olmanız doğru değil. Böyle devam ederseniz, Erzurum’da bir tabir vardır “ Horoz ölür gözü çöplükte kalır” derler, sizin de bu şekilde anılmanızı istemem doğrusu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.