SİYASET Haber Girişi : 08 Aralık 2018 13:55

BU İŞ CANAN UÇAR’A YAKIŞIR

BU İŞ CANAN UÇAR’A YAKIŞIR
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Erzurum’dan aday göstermeyeceğinin kesinleşmesi sonrasında, muhaliflerin gözü İYİ Parti’nin çıkaracağı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayına çevrildi.

Bir çok ismin gündeme geldiği Erzurum’da bu güne kadar tek resmi müracaatını yapma cesareti gösteren isim, bir önceki dönem milletvekili adayı olan Eczacı Canan Uçar oldu.

Canan Uçar İYİ Parti’ye yakıştı

Canan Hanımı 24 haziran seçimlerinde tanıdım.


Aslında aileye çok eski tanırım. Babası Erol Gür, Erzurum’da efsane ceza avukatlarından biridir. Erol amca şu anda Erzurum’un en saygın hukukçularından biri. Kardeşi Timurhan Gür iyi bir dostumdur. Sohbeti dinlenir, entelektüel birikimi olan Timurhan Gür’de aldığı zor davaları kazanmasıyla tanınır.


Canan Uçar’a gelince:

EVLİ ve üç çocuk annesi olan Eczacı Canan Uçar,İlkokulu Kültür Kurumu İlkokulu’nda, ortaokulu Şair Nefi Ortaokulu’nda okumuş, Erzurum Lisesi’ni dereceyle bitirmiş. Daha sonraki öğrenimini sırasıyla; Ankara Üniversitesi – Eczacılık Fakültesi’nde (1986-1991), Anadolu Üniversitesi – İktisat Fakültesi’nde (1993-1997), Atatürk Üniversitesi – Adalet Yüksek Okulu’nda (2012-2014) yapmış.


Dördüncü fakülteyi de Atatürk Üniversitesi – Sosyoloji Bölümü‘nde okuyan ve çok önemli bir başarıya, 4’üncü üniversite diploması alarak imza atmaya hazırlanan CananUçar, 1991 yılından beri Erzurum da Eczacılık yapıyor.

İşinden arta kalan zamanlarını sosyal çalışmalarla değerlendiren Canan Uçar, 2001 -2003 yılları arasında “Eczacı Odası Genel Sekreterliği” görevinde bulunmuş.

Halen Eczacılar Odası Etik Kurul Başkanlığı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Girişimci Kadınlar Komisyonu üyesi olarak çalışmalarını devam ettiren, bu arada da 24 Haziran seçimleri için İYİ Parti’den Erzurum Milletvekili Adayı olan Uçar, yeterli düzeyde İngilizce biliyor.

Canan Hanımın cv si böyle…


Belirttiğim gibi Canan Hanımı ben 24 haziran seçimlerinde tanıdım, gayreti ve hiç bitmeyen enerjisiyle. Bu gün İYİ Parti’nin Erzurum’dan bir milletvekili varsa inanın bunun perde arkasında Canan Hanımın gayretli çalışması yatıyor. Listedeki sıralamasını hiç önemsemeden, gecesini gündüzüne katarak küsmeden, incinmeden, yılmadan çalıştı Canan Hanım. Sıkmadık el bırakmadı. Karayazı’sından Şenkaya’sına, Tortum’undan Aşkale’sine her ilçede, Her köyde seçim çalışması yürüttü…

Bu yüzden İYİ Partiye çok yakıştı…

Canan Uçar ismi seçmen nezdinde yüzü tanıdık bir isim. Bu kendisi için büyük bir avantaj, Hem MHP ittifak yaptı diye tepki gösteren milliyetçi tabandan, Hem güney ilçelerinden oy alabilecek bir potansiyele sahip. İYİ Parti bu fırsatı İYİ değerlendirmeli.


Artık Erzurum siyasetinde yeni yüzlerin, gençlerin sorumluluk alma vakti. Canan Uçar’da bu sorumluluk bilinciyle yola çıkmış samimi bir isim. Hiç öyle dengeleri beklemeden, Genel merkezden bir ışık gelir mi diye hesap kitap etmeden, “ Genel merkezden beni arayıp teklif etsinler” demeden, taşın altına elini koydu ve cesurca ben Büyükşehir Belediye başkan aday adayıyım diyerek, cesurca dosyasını teşkilata sunan tek isim.

Umarım Canan Uçar aday gösterilir ve Erzurum’da muhalifleri etrafında toplamayı başarır…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.