BU BİRLİKTELİK DAHA ÇOK İŞ YAPAR

Hafta sonu Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın davetlisi olarak merkeze bağlı köylere yapılan yatırımları gezdik. Gördük ki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Mahmut Uçar arasında müthiş bir uyum var. Buda hizmet olarak halka yansımış...


    Pazar günü, Yakutiye Belediyesi yasa çıkmadan önce köy statüsünde olan, yasayla birlikte mahalle hüviyetini kazanan, Güzelova, Söğütyanı, Kırkgöze, Akdağ ve Dumlu mahallerinde yapılan Millet Konaklarının açılışını gerçekleştirdi. Bizlerde bu açılışlara Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın davetlisi olarak katıldık. 



    Şunu peşinen belirtmeliyim ki yapılan Millet Konakları köylere ayrı bir hava katmış. İçerisinde okuma salonları, kıraathane, taviye evi, mini halı saha, muhtarlık binasının olduğu Millet Konakları önemli bir eksikliği kapatmış. beş köyün tamamı da sıcak asfaltla tanışmış. Köyün içine kadar asfalt yollarda gidiyorsunuz. Bunlar aslına bakarsanız küçük dokunuşlar, ancak köylülerin heyecanından anladık ki onlar için son derece önemli hizmetler. 



    Açıkçası Mahmut Uçar Yakutiye Belediye Başkanlığı için aday olduğunda kendisiyle ilgili ön yargılarım vardı. Yakutiye belkide Erzurum'un en sorunlu ilçelerinden biri. Özellikle imar alanında ciddi sıkıntıları olan, hizmet alanı son derece geniş bir ilçe. Bu yüzden bürokrat kökenli ve mesleği doktorluk olan Uçar'ın bu işin altından kalkabileceğine inanmıyordum. Yakutiye Belediye Başkanlığı için mesleği mühendislik olan birinin daha uygun olacağını düşünüyordum. Ancak Başkan Uçar 8 ay gibi kısa bir sürede yaptıklarıyla bu ön yargımı kırdı. 



    Gezimiz esnasında öğrendik ve bizzat gözlemledik ki Yakutiye  bölgesinde asfaltsız köy yolu neredeyse kalmamış. Genelden merkeze doğru  bir hizmet anlayışı var. 



    Başkan Uçar'ın tavrı da memnuniyet vericiydi, beş köyde beş açılış gerçekleştirdik, her açılıştaki konuşmasında Uçar, Başkan Sekmen'i anlattı. Ondan aldıkları desteklere vurgu yaptı.Bu uyum, Erzurum Büyükşehir olduğu 94 yılından bu güne özlediğimiz bir manzaraydı. Biz gazeteciler Büyükşehirle, Yakutiye  Belediyesi arasındaki kavgayı haber yapardık. Bu çekişmenin Erzurum'a hiç bir faydası dokunmadı. 



    Bu gün gelinen noktada bu uyum bu birliktelik, Erzurum'a ciddi katkılar sağlayacak, bunun meyvelerini daha 8 ayda görmeye başladık. Ben her iki başkanı bu anlamda kutluyorum. 



    Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Büyükşehir belediyesiyle ilgili ciddi spekülasyon yapanlar var, ancak Başkan Sekmen, bu dedikodulara kulak asmadan, hizmet üretmeye devam ediyor. Bahsedildiği gibi sıkıntılı bir durum olsa bu hizmetlerin hiçbirini yapamaz belediye. Başkan bu iddialara yaptığı hizmetlerle cevap veriyor... 


    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.