KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Ekim 2019 14:14

Bu binayı "Nikah Sarayı" yapmak Erzurum'a ihanettir.

Bu binayı
Palandöken Belediyesi’ne, 30 milyon liraya mal olan “Nikah Sarayı” projesi bitme aşamasına geldi.

Başlık iddialı oldu farkındayım.

 

Palandöken Belediyesi’ne,  30 milyon liraya mal olan “Nikah Sarayı” projesi bitme aşamasına geldi. Bu gün yarın Belediyeye teslim edilecek. Ancak otuz milyon liralık Nikah Sarayı bu şehre fazla.







 

Palandöken Belediyesi’nin yaptığı kültür merkezleri var, bu merkezlerin içerisinde pekala nikah salonları yapılabilir. Ancak 6 bin metrekare kapalı alanı olan ve 30 milyon liraya mal olan, bu binayı nikah sarayı yapmak israftır, yazıktır, günahtır. Hani bir söz var ya, “ Ayranımız yok içmeye, tahtırevanla çeşmeye” 






 

 

Geçtiğimiz gün binayı gezmeye gittik. Yanımda Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Emrah Keskin’le birlikte. Heyecanlandık. Bina muhteşem, Devlet tiyatroları için bir büyük (400 kişilik), iki küçük ( 200 kişilik) sahne çıkabilir.


Kulisleri, idari binası, fuaye alanları, Devlet Tiyatrolarına gelir getirebilecek, cafeler, restoranlar, adeta biçilmiş kaftan.  Benimle birlikte Devlet Tiyatroları müdürümüz Emrah Keskin’de heyecanlandı. Binanın görüntülerini çekip genel müdürlüğe gönderdik. 






 

 

Devlet Tiyatroları Erzurum’a yeni salon yapacak, bunun için yer tahsisi yapıldı. İhale aşamasında. Devlet tiyatrolarının bu yeri bitirmesi en az 3 sene sürecek. Bitecek mi bitmeyecek mi, müteahhitle sorunlar yaşanacak mı yaşanmayacak mı? Maliyeti ne olacak? Bütün bu belirsizlikle karşı, hazır bir bina var. Bugün karar verseniz, bir aya taşınırsınız. Ve bilin ki bu bina Türkiye genelinde Devlet Tiyatrolarının Prestij sahnesi olur. Böyle bir salon Türkiye genelinde yok.






 

 

Milletvekillerimize çağrımdır. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile bir görüşün. Genel Müdürü Erzurum’a davet edip bu binayı gösterelim. Kültür Bakanlığı'nda meseleyi takip edin. Erzurum’a kazandırılacak son derece önemli bir hizmet olur.


 

Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş’ten bir istirhamım var. Rica ediyorum, sayın valim bu binayı bir gezin. Sizin kültür ve sanata ne denli önem veren bir yönetici olduğunuzu iyi biliyorum.  Binayı gezince eminim sizde de bu anlamda bir kanaat oluşacak. Büyük salon için bir orkestra çukuru yapılırsa Erzurum’da opera bile sahnelenir.







 

Aldığım duyumlara göre bir müdür, Devlet Tiyatroları’na yapılacak yeni binanın yanında kendisine bir makam odası yapılacak diye, Nikah Sarayı’nın DT’ye dönüştürülmesine karşı direniyor. Yapmayın Allah aşkına. Bu şehrin kaderi sizin oturacağınız makam odasından çok önemli. Kendi makam odanız için bu işe engel olmak en hafif ifadeyle bu şehre ihanettir.   

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Burhan 01 Ocak 1970 02:00

    Mevlüd baba gibi peygamber torununun türbesi karşısına nikah salonu yapmak nerden çıktı çıplak çıplak gelip orada dolanacaklar. 30 trilyonu bir inat uğruna verdiğini herkes biliyor fabrika kur işçi al yazıktır bu millete ama bir uyanış çok şey değiştirir. Millet aç geziyor bunlar 30 trilyon nikah salonuna bağlıyor

  • Serdar Uzun 01 Ocak 1970 02:00

    Nikâh sarayı olarak kullanmakta tiyatro, opera vesaire olarak kullanmakta israftır, günahtır, delalettir, ihanettir!!!