SİYASET Haber Girişi : 11 Aralık 2019 16:54

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, CHP İL BAŞKANI NEDEN BASIN TOPLANTI YAPTI?

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, CHP İL BAŞKANI NEDEN BASIN TOPLANTI YAPTI?
Cep telefonunuzla çektiğiniz videoyu, yayınlayıp basın toplantısı yaptım, diyerek siyaset yapılmıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meclis Bütçe Görüşmelerinde Erzurum’u limana bağlayacak, Dallı Kavak ve Kırık tüneliyle ilgili CHP İstanbul milletvekili Gökhan Zeybek’in “ Saatte üç beş arabanının geçeceği bir yol için 940 milyon lira para ayırıyorsunuz ifadelerine” ,AK Parti Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir gerekli cevabı vermiş ve Zeybek’e tabiri caizse haddini bildirmişti.


Aydemir cevaben şu ifadeleri kullanmıştı; Bilse, Türkiye hakikatlerini bilse, ülke gerçeklerini bilse, geçmişe projekte olsa, tarihimizi bilse; oranın Ovit’le bağlantısı olacağını, Karadeniz’i Palandöken’e bağlayacağını, dahası Karadeniz’i Güneydoğu’ya bağlayacağını bilirdi, İpek Yolu hakikatinden haberdar olurdu. Bilmediği için böyle sığ bakıyor ve “Günde üç beş arabanın geçeceği yol.” diye muaheze ediyor. Kınıyorum ben bunu, çok ayıp bir şey. Keşke buna buradaki hakşinas kardeşlerim de tepki verselerdi. Böyle bir şey olur mu?’ kaydını düştü. Milletvekili Aydemir, ‘İstanbul’a da isteyelim, eyvallah; ben ona hiçbir şey demem ama öbür tarafı yok etmek gibi bir yaklaşım olabilir? Kırık Tüneli, Ovit’i fonksiyonel hâle getirecek bir tünel, yapılması lazım; dört gözle herkes bunu bekliyor."


Tartışmalara geçtiğimiz gün yaptığı yerinde açıklamayla İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’da katılmıştı. Coşkun;  “ Kırık, Dallıkavak ve Ovit tünelleri sadece bölgemizin değil tüm Doğu Anadolu’nun kalkınması adına devletimizin cumhuriyet tarihindeki en önemli yatırımlarından biridir.  Bu yatırımı "günde üç beş arabanın geçeceği yol" olarak değerlendirmek oldukça izansız ve sığ bir düşüncenin olmasının ötesinde ihanettir ve izaha muhtaçtır.” İfadelerini kullanmıştı.


Bu arada Erzurum’un muhalefet milletvekili, Erzurum’la ilgili her meselede twetter’dan açıklama yapan Naci Cinisli’nin konuyla ilgili bir tepki göstermemesini de açıkçası yadırgadım. Ancak mevzumuz bu değil.


CHP İl Başkanı Bülent Oğuz konuyla ilgili basın toplantısı düzenlemiş, bu toplantıyı da Youtube’dan yayınlamış. Basın mensuplarından kimler katıldı bu toplantıya bilmiyorum. Zira meslektaşlarıma sordum, kimsenin haberi yok. Orada olsaydık kendisine sorularımız olurdu elbet. Toplantıda Oğuz, mealen,  “ Biz Erzurum’a yapılacak her yatırımın yanındayız engel olmayız, bunlar yalandır” ifadelerini kullanıp, İspir Belediye Başkanı ile ilgili vermiş veriştirmiş. Başkan Coşkun’un kendisiyle ilgili iddialara hukuki süreç başlatacağından hiç şüphem yok.      Benim merak ettiğim, adını Google “ Erzurum CHP İl Başkanı kim?” diye yazıp öğrendiğim Oğuz’un basın toplantısı yapmadan önce, yahu şu bizim İstanbul milletvekili ne demiş deyip, zahmet edip meclis tutanaklarına bakmaması. Oğuz için burada bir kez daha yayınlayalım, belki okur.




Şimdi ben Oğuz’a birkaç soru sorayım;


CHP Erzurum İl Başkanlığı internet sitesi sizin ne denli çalıştığınızı gözler önüne seriyor. Zahmet edip kendi sitenize girin ve haberler kısmına bir bakın. Bütün haberlerde CHP İl Eski Başkanı Tacettin Kızıloğlu var.  Onun yaptığı faaliyetler yer alıyor. Sizin ekranın köşesinde, (niye duruyor anlamda veremedim) bir resminiz ve İl Başkanı olduğunuz yazıyor. Siz yorulmayın onun ara yüzünü ve linkini de buraya koyayım, tıklar bakarsınız.




http://www.chperzurum.org.tr/Default.aspx


Sayın Oğuz bu güne kadar Erzurum’un hangi meselesinde tek satır açıklamanız var?


Muhalefet Partisi İl Başkanısınız, Erzurum’a sağlıklı bir biçimde uçak inip kalkmıyor, haberiniz var mı? Elektrik, Doğal Gaz faturalarından bilginiz var mı?


Esnafı hiç ziyaret ediyor musunuz? Derdi nedir, BAĞKUR,  SSK primini ödeyip ödeyemediği hakkında bilgi sahibi misiniz? Kaç firma iflas etti Erzurum’da elinizde böyle bir veri var mı?


Bırakın Allah aşkına, Erzurum’da CHP var mı?


Cep telefonunuzla çektiğiniz videoyu, yayınlayıp basın toplantısı yaptım, diyerek siyaset yapılmıyor. Belli ki Coşkun’un haklı açıklamasından rahatsız olan CHP’li vekiller, size bir açıklama yap demişler, sizde laf olsun torba dolsun diye bir açıklama yapmışınız.


Sizin Erzurum’da CHP olsun diye bir çabanız yok birbirimizi kandırmayalım. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.