GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ekim 2019 15:36

Başkan Sunar’dan takdir edilecek duruş…

Başkan Sunar’dan takdir edilecek duruş…
Meslektaşım Sinan Özçaylak, geçtiğimiz hafta Palandöken’de yapımı tamamlanmak üzere olan Nikah Sarayı’nı kaleme almış. Konu bir hafta boyunca kentte gündem olmuştu.

Başkan Sunar’dan takdir edilecek duruş…

Meslektaşım Sinan Özçaylak, geçtiğimiz hafta Palandöken’de yapımı tamamlanmak üzere olan Nikah Sarayı’nı kaleme almış. Konu bir hafta boyunca kentte gündem olmuştu.

Sinan özetle buranın Nikah Sarayı olarak kullanılmasının bu şehre bir ihanet olacağını, bu binanın tiyatro salonu olarak kullanılması gerektiğini ifade etmişti. Bu öneriye gerek sivil toplum kuruluşları gerekse bir çok kanaat önderi tarafından tam destek geldi.

Son durum ne bu bina planlandığı gibi Nikah Sarayı mı olacak yoksa Tiyatro salonu olarak mı kullanılacak?

Herkesin merak ettiği  bu konuyu bugün bir açılışta karşılaştığımız Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’la konuştuk. Başkan Sunar 30 milyona mal olan bu binayı Nikah Sarayı olarak kullanmak istemiyor. Anladığım kadarıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile de bir temas kurmuş. Ancak henüz netleşen bir şey yok. Bizde bakıp göreceğiz. Bina Nikah Sarayı olarak mı kalacak yoksa sanata ve kültüre hizmet edecek bir bina mı olacak?

Herkesten çok Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar o binayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Dile kolay tam 30 milyonluk bir yapı. Muhteşem bir bina.  Belediyeler bu tür yatırımları il ve ilçelere kazandırdığı zaman ilk olarak ne gelir getireceğinin hesabı yapılır. Burada Başkan Sunar esnafa sahip çıkarak net konuşuyor. “Ben o binaya 3 tane düğün salonu yapar ve belediyeye müthiş bir gelir elde ederim. Ancak esnafın ekmeğine taş koymak bize yakışmaz”

Palandöken’de vatandaş o binanın Nikah Sarayı olarak kullanılmasını istemiyor. Sivil toplum kuruluşları binayı Tiyatroya yakıştırıyor. Kamuoyu, Erzurum’da büyük bir eksiklik olan Tiyatro Binası’nı oraya layık görüyor. O zaman kim bu işi yokuşa sürüyor?

Buradan kültür ve sanata büyük ilgisi olduğunu bildiğim Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş’e de seslenmek istiyorum. Sayın Valim iş yoğunluğunuzu biliyorum, ancak istirham ediyorum gidiph o binayı bir gezin, sonrasında karar verin…  

 

BİR TAKDİR DE AYDOĞAN SÜER’E

MNG AVM Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Süer…

Sempozyumlar, toplantılar derken İstanbul, Ankara ve Erzurum arasında mekik dokuyor…

Türkiye’nin en büyük AVM’lerinden birini yönetiyor. Eksikliklere kesinlikle müsamaha göstermiyor… Herkesi dinliyor herkesle dertleşiyor…  Yoğun iş temposu içerisinde esnafı da yalnız bırakmıyor. Bir haftada bu şehirde 3 işyeri açıldı. Üçüne de katıldım ve Aydoğan Süer oradaydı.  Dikkatinizi çekmek istiyorum açılan bu işerlerinin bir tanesi dahi AVM’de değildi.

Katıldığı bir çok ekonomi programında yatırımcıları Erzurum’a davet ediyor. Erzurum’u anlatıyor, bu şehri hep ön plana çıkarıyor. Kendisini Erzurum’un bir evladı olarak gören Aydoğan Bey sizce de büyük bir takdiri hak etmiyor mu? Kendisine fahri Erzurumluluk beratı bile verilebilir…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.