SİYASET Haber Girişi : 23 Mart 2019 10:59

BAŞKAN SEKMEN, SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

BAŞKAN SEKMEN, SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ
Başkan Sekmen Erzurumspor taraftarlarıyla buluştu. Dadaşköylü seçmenlerle bir araya geldi.Yukarı Mumcu esnafını ziyaret etti. Başkan Sekmen, ESTP’ye konuk oldu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mavi beyaz renklere gönül vermiş olan taraftarlarla bir araya geldi. Sekmen, “Mücadelemiz bitmeyecek, Dadaş Allah’ın izniyle bu ligde kalacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, spora olan ilgisini ve desteğini her zeminde ortaya koyuyor. 



Erzurumspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret eden Başkan Sekmen, mavi beyaz renklere gönül vermiş olan Erzurumsporlularla bir araya geldi. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu buluşmaya MHP Palandöken İlçe Başkanı Ünsal Kızılyar’ın yanı sıra MHP’li meclis üyeleri ve adayları da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in konuşması sık sık tezahürat ve sevgi gösterileriyle kesilirken, taraftarların coşkusu görülmeye değerdi. 



“O KUPALAR DADAŞ’INDIR, ERZURUM’UNDUR” 
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurumspor’un üç yılda sahip olduğu 3 kupanın kesinlikle bir tesadüfün eseri olmadığını dile getirerek, “O kupalar bu şehrin coşkusunun, heyecanının, istek ve arzusunun, moral ve motivasyonunun bir sonucudur. O kupalar Dadaş’ın’dır, Erzurum’undur. Nasıl ki o kupaları birbiri ardına alıp, Süper Lig’e çıktıysak, Allah’ın izniyle bu ligde kalmaya da devam edeceğiz. Bu her şeyden önce inanmakla mümkün; inanacağız, destekleyeceğiz ve elimizi takımımızın üzerinden kesinlikle hiçbir zaman çekmeyeceğiz” diye konuştu. 



“BİZ BU SEVDANIN MECNUN’UYUZ” 
Erzurumspor’un bir sevda olduğunu ve bu sevdanın Dadaşların iliklerine kadar işlediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Mecnun nasıl ki sevdasından vazgeçmemişse, biz de Erzurumspor sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hangi zorluklarla karşı karşıya kalırsak kalalım, bu sevdamızı yarı yolda bırakmayacağız. Takımımıza küsmeyeceğiz, sırtımızı dönmeyeceğiz, mavi beyaz coşkuya gölge düşürecek hal, hareket, tavır ve tutumlara izin vermeyeceğiz. Hep birlikte inanacağız, çabalayacağız, gayret edeceğiz ve göreceksiniz biz bunu da başaracağız” şeklinde konuştu. 
SEKMEN’DEN TARAFTARLARA ÇAĞRI 
Erzurum’un son bir yıldır Türkiye’nin spor gündemine Erzurumspor sayesinde oturduğunu, futbol kamuoyunun Erzurumspor’u ve Erzurumsporlu taraftarları konuştuğunu dile getiren Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir futbol takımı düşünün ki; taraftarıyla birlikte futbol kamuoyunda büyük bir hayranlık uyandırsın. İşte o takım, Erzurumspor. Bugün Erzurumlu olsun ya da olmasın herkes Erzurumspor’u ve taraftarını konuşuyor. Erzurum’un Süper Lig’e kattığı rengi konuşuyor. Böyle bir atmosfer oluşmuşken bize düşen en büyük sorumluluk, inancımızdan, heyecanımızdan ve desteğimizden kesinlikle vazgeçmemektir. Biz önce bunu başaracağız, bizim olana sahip çıkacağız; madem bu takıma sevdalıyız, o halde sevdamızı da Mecnun’a yakışır şekilde yaşayacağız. Durmak yok, bıkmak yok, yılmak yok! Hele hele küsmek, kızmak ve darılmak hiç yok. Erzurumspor Süper Lig’e nasıl yakıştıysa, kayıtsız-şartsız hepimize ve herkese de Erzurumspor’a sahip çıkmak yakışır.” 

Sekmen: “Erzurum’a her alanda yeni bir dinamizm kazandırdık” 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dadaşköylü seçmenlerle bir araya geldi. 



Beraberinde AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Uçar’la birlikte Dadaşköy’ü ziyaret eden Başkan Sekmen’e, vatandaşların ilgisi büyük oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Sekmen, seçim çalışmaları kapsamında rotayı bu kez Dadaşköy’e çevirdi. Seçmenlerle bir araya gelen Sekmen, 5 yılın hizmet ve yatırım özetini çıkardığı toplantıda, vatandaşlarla görüş alışverişinde de bulundu. AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Uçar’la birlikte AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın’ın da katıldığı seçmen buluşmasında konuşan Başkan Sekmen, “Yakutiye demek, Erzurum demek. Yakutiye’de Erzurum’un tarihi dokusu ve kimliği yatıyor” vurgusunda bulundu. 
“YAKUTİYE 5 YIL ÖNCEKİ YAKUTİYE DEĞİL” 
Erzurum şehir merkezini teşkil eden Yakutiye’nin, bağlı mahalle köylerle birlikte çok geniş bir coğrafya olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Nüfusu neredeyse bir kent nüfusu kadar olan Yakutiye ilçemizde 5 yıl boyunca önemli hizmetlere imzamızı attık. Kent merkezinde geniş kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık, tarihi gün yüzüne çıkarttık. Binlerce gecekonduyu ve metruk yapıyı temizledik. Bugün şehir merkezine baktığınız zaman o virane görüntünün büyük ölçüde ortadan kaldırıldığına tanık olacaksınız” diye konuştu. 

SOMUT ÇÖZÜMLER, KALICI ADIMLAR 
Yakutiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda hangi adımların atılması gerektiğini çok iyi bildiklerini dile getiren Başkan Sekmen, “Bizim yol haritamızda Yakutiye’miz için modern ve estetik yapılaşmayı mümkün hale getirecek projelerimiz de var, başta tarım ve hayvancılık olmak üzere üretimi artırmaya, geliştirip ve desteklemeye yönelik projelerimiz de var. Yakutiyeli gençlerimize iş ve istihdam olanakları sağlayacak projelerimiz de var, turizm, eğitim, kültür ve sanat atılımlarına yol açacak projelerimiz de var. Yani biz belediyeciliğe sadece temel belediyecilik hizmetleri gözüyle bakmıyoruz. Biz Erzurum’un neresinde neye ihtiyaç varsa, onu gidermeye yönelik somut çözümler üretiyor, kalıcı adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu. 



ERZURUM’DA HİZMET YARIŞI VERİYORUZ 
Erzurum’un belediyecilik tarihi boyunca böylesine hızlı bir kalkınma süreci yaşamadığının altını çizen Başkan Sekmen, 31 Mart seçimlerinin, işte bu süreci sürdürülebilir kılacağını kaydetti. Sekmen, “AK Parti kadroları olarak Erzurum’da adına hizmet ve yatırım dediğimiz bir yarış veriyoruz. Bu maratonda 5 yıl boyunca hemen her alana yönelik sayısız yatırımlar yaptık. Eğitime, kültür ve sanata, tarım ve hayvancılığa, turizm ve ticarete, kısaca aklınıza gelen her alana Büyükşehir Belediyesi olarak el attık, şehrimize büyük bir dinamizm kazandırdık. Öyle ki; yıllardır kanayan bir yara halini alan göç sorununu bile Erzurum’da tersine çevirdik. Bu yüzden 31 Mart seçimleri önemli bir dönüm noktası olacak. Halkımızın destekleriyle bu seferberlik devam edecek” diye konuştu.  

Başkan Sekmen: “Erzurum’un yarınlarını hep birlikte inşa edeceğiz” 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim temasları kapsamında bir araya geldiği Yukarı Mumcu esnafıyla Erzurum’un yarınlarını konuştu. Başkan Sekmen, Yukarı Mumcu esnafı ile bir araya geldi. 



Sekmen, “Erzurum’un geçmişi çok eskilere dayanan semtlerinden olan Mumcu’yu şehrimizin incisi haline getireceğiz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Mumcu’nun, Erzurum’un tarihi geçmişi çok eskilere dayanan semtlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Başkan Sekmen, “Erzurum’da Mumcu’nun çok özel bir yeri ve tarifi vardır. Mumcu bu kadim şehrin yerel dokusudur, örtüsüdür, ziynetidir. Erzurum’un dört bir yani gibi, Mumcu için de nitelikli yatırım projelerimiz var” diye konuştu. 

ERZURUM MUMCU İLE VİTRİNE ÇIKACAK 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mumcu’daki dönüşüm ve değişim çalışmalarına görev süresi dahilinde zaten start vermiş olduklarını hatırlatarak, “Mumcu’da hali hazırda devam eden projelerimiz var. Bunlara ilaveten Mumcu’muzun aynı zamanda şehir merkezini de teşkil ediyor olması sebebiyle çok özel bir yaklaşımımız olacak. Erzurum Mumcu ile son derece estetik bir yüze kavuşacak, Erzurum Mumcu ile nefes alacak, Mumcu ile soluklanacak, Mumcu ile vitrine çıkacak” şeklinde konuştu. Şehir merkezindeki yenilenmenin ister istemez bir değer artışı ve cazibeyi beraberinde getireceğinin altını çizen Başkan Sekmen, “Şehir merkezi cazibe kazandıkça, doğal olarak ticaret hacmi de büyüyecek. Bu süreçten ilk etapta ve doğrudan olumlu yönde etkilenecek olanlar ise, kuşkusuz esnafımız olacak” şeklinde konuştu. 



BAŞKAN SEKMEN MUMCU ESNAFINA SESLENDİ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, görüş, talep ve beklentilerini dikkatle dinlediği Mumcu esnafına şunları söyledi: “Sizleri de dinleyerek gördük ki; aslında bizimle aynı paydada buluşuyorsunuz. Çünkü bizden istedikleriniz ve beklentileriniz, Mumcu’nun yeni bir çehre kazanması ve eski canlı günlerine geri dönmesi yönünde. Bizim hedefimiz de bu zaten. Mumcu’yu, Erzurum şehir merkezinde sekteye uğramadan atan bir kalp haline getirmek. O halde bu hedefe doğru birlikte yürüyeceğiz. Bugüne kadar AK Parti’mizden ve bizlerden desteğinizi esirgemediniz. Biz de bu desteğin karşılığında kadim şehir Erzurum için gecemizi gündüzümüze kattık. İstiyoruz ki; bu hizmet seferberliğini güçlendirerek devam ettirelim. Bunun için de yine sizlerden alacağımız güce ihtiyacımız var. Desteklerinizle ve sizlerin bize olan güveninizden alacağımız güçle Erzurum’un yarınlarını birlikte inşa edelim diyoruz. Erzurum kazansın, Mumcu kazansın istiyoruz. Gürcükapı, Tebrizkapı ve Kongre Caddesi kazansın istiyoruz. Erzincankapı, Gez Mahallesi, Gülahmet ve Mahallebaşı kazansın diyoruz. Kısacası tüm semtleri, ilçeleri, köy ve mahalleleriyle kazanan bu mübarek belde olsun istiyoruz.”  

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun (ESTP) yöneticileriyle bir araya geldi. 

Sekmen, ESTP çatısı altındaki kuruluşların temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu, beklentilerini dinledi, yeni projeler hakkında bilgiler aktardı. 



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’daki en etkin ve en geniş yelpazeye sahip sivil toplum yapılanması olan Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun yöneticileriyle buluştu. ESTP Başkanı Mustafa Güvenli ve bu yapının çatısı altındaki STK’ların temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıya, Sağlık Eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ da katıldı. Başkan Sekmen, sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret ettiği konuşmasında, Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun ise, şehirde çok büyük bir misyon yüklendiğinin altını çizdi. 



BİRLİKTE YOL HARİTASI OLUŞTURACAĞIZ 
Sivil toplum yapılanmasının, şehirlerin gelişip büyüme kaydetmesinde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geride bıraktıkları 5 yıllık süre zarfında STK’larla sürekli iç içe ve karşılıklı görüş alışverişi yapar halde bulunduklarını belirterek, “Bu anlayışımızı kesinlikle sürdüreceğiz. Şehrimizin çözüm bekleyen sorunlarını birlikte çözecek, yol haritamızı da yine hep beraber oluşturacağız. Bizim kapılarımız STK’larımıza sürekli açık oldu, bundan sonra da açık olacak. Çünkü biliyoruz ki; STK’lar toplumun tüm kesimlerini temsil eden önemli yapılanmalar. Biz Erzurum Sivil Toplum Platformu’nu da, bu manada önemsiyor, görüşlerine değer veriyoruz” diye konuştu. 
BAŞKAN SEKMEN ESTP YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 5 yıllık görev süresinde yapılan hizmet ve yatırımlara ilişkin olarak bilgiler aktardığı ESTP yöneticilerine, yeni dönemde hayata geçirilecek olan projeleri de ifade etti. Erzurum’un artık ivme kazanan bir kent haline geldiğini ve bu sürecin son olarak nüfus artışıyla kendisini gösterdiğini vurgulayan Başkan Mehmet Sekmen, ESTP yöneticilerine şunları söyledi: “Sizlerin de bu şehrin yarınlarını düşündüğünüzden eminiz. Sizler bu şehrin dinamiklerisiniz, yapı taşlarısınız. Erzurum için sizlere ve bizlere düşen en büyük sorumluluk, bu mübarek belde için ortak akıl geliştirmek, sürekli istişare ve müzakere halinde bulunmaktır. Bu manada bugüne kadar sizlerle birlikte oldukça verimli çalışmalar yaptık; bundan sonraki süreçte de işbirliğimizin artarak devam edeceğinden hiç şüpheniz olmasın.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.