SİYASET Haber Girişi : 11 Eylül 2018 12:03

Başkan Sekmen, halkın içinde 4,5 yılı geride bıraktı...

Başkan Sekmen, halkın içinde 4,5 yılı geride bıraktı...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 4,5 yıllık görev süresi içerisinde hep halkın içinde oldu, verdiği sözleri yerine getirdi.

Levent AKPINAR'ın Özel Haberi


Belediye başkanlığında 5’nci yılını doldurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, altyapıdan yeşil alan, prestij caddelerinden kentsel dönüşüme kadar verdiği bütün yatırım sözlerini yerine getirdi.  Vatandaşın kapısına giderek sorunları yüz yüze dinleyen Sekmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği belediye başkanı profilinden bir an olsun uzaklaşmadı.

Göreve başladığı gün Erzurum için  gelişen, büyüyen ve her an değişimin yaşandığı bir şehir tablosu çizen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Kent merkezi, ilçe ve mahalle ayrımı yapmadan vatandaşa hizmet götürmeye çalışan Başkan Sekmen, spor ve sosyal aktivitelerde de örnek gösterilen belediye başkanları arasında yer alıyor.


Görevde bulunduğu 5 yıl boyunca vatandaşların talepleri doğrultusunda yatırımlar gerçekleştiren Sekmen, 24 saatin 18 saatini çalışarak geçiriyor. Sabah 06:00’da şehir turuna çıkan Sekmen, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşın taliplerini yüz yüze dinliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Vatandaş size değil siz vatandaşa gidin” uyarılarını görevde bulunduğu süre boyunca dikkate alan Başkan Sekmen, bu yönüyle de büyük takdir topluyor. 

AYRIM YAPMADAN HER NOKTAYA HİZMET

Kent merkezi, ilçe ve mahalle ayrımı yapmadan şehrin un ücra köşesine kadar hizmet ulaştırmaya çalışan Başkan Sekmen’in en önemli projeleri arasında prestij caddeleri geliyor. Sadece kent merkezinde değil, bir çok ilçede gerçekleştirilen bu proje sayesinde ilçelerin çehresi değişti. Eğitime destek Geleceğe yatırım” parolasıyla yola çıkan Sekmen’in talimatlarıyla il merkezi, ilçe ve bir çok mahallede toplam 1527 okulun bakım ve onarımı gerçekleştirdi. Üretici, çiftçi ve köylünün bir çok talebini yerine getiren Başkan Sekmen 4 yılda 4 bin 159 sulama tesisini de çiftçilerin hizmetine sundu.

TALEPLERİ BİZZAT KENDİSİ DİNLİYOR

Başkan Sekmen’in göreve başlamasıyla oluşturulan Beyaz Masa’da vatandaşın sorunları masaya yatırılıyor. Her hafta düzenlenen Beyaz Masa toplantısına bizzat kendisi katılan Başkan Sekmen, vatandaşın sorunlarını dinlerken daire başkanlarını da yanından ayırmıyor. Talepleri tek tek not alan Sekmen, sorunların çözülüp çözülmediğini de bizzat kendisi takip ediyor.

ALTYAPI SEFERBERLİĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Sekmen’in talimatıyla altyapı da önemli çalışmalara imza attı. Büyükşehir Belediyesi’nde adeta altyapı konusunda seferberlik ilan edildi. Bugüne kadar 2018’in dokuz ayında il genelinde 393 bin 305 metre içme suyu, 343 bin 861 metre de kanalizasyon hattı yaptı. İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 109 bin 476 içme suyu, 88 bin 501 metre de kanalizasyon hattı döşedi. Çalışmalar kapsamında toplam 502 bin 781 metre içme suyu, 432 bin 362 metre kanalizasyon hattı çalışmaları tamamlandı. 9 ayda 7 depo inşa eden ekipler, ilçelerdeki 13 deponun da bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Öte yandan Alo 185 Çağrı Hattı’na gelen talepler anında ilgili birimlere aktarılarak, 7854 içme suyu ve kanal arızası giderildi.  Bugün itibariyle Şuan 300’ün üzerinde noktada aynı anda 20 ilçede altyapı çalışmaları devam ediyor.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PROJELER TEK TEK HAYATA GEÇİRİLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm noktasında da önemli çalışmalara imza attı. Kamulaştırılan mahallelerde ki gecekonduların yerine her vatandaşın bütçesine uygun yeni konutlar inşa edilmeye başlandı. Yıllarca yapılıp, yapılmayacağı konusunda belirsizliğini koruyan Kale etrafındaki Kültür Yolu Projesi’nin 1. Etabı tamamlanarak hizmete açıldı. Havuzbaşı kent meydanı, 15 Temmuz Mesire alanı, Aziziye Millet Bahçesi gibi yeşil alan projeleri de kısa sürede hayata geçirildi. 

TARAFTARIN SESİNE KULAK VERDİ… B.B. ERZURUMSPOR SÜPER LİG’DE

Göreve geldiği ilk gün “Erzurumspor’un hedefi Süper Lig olacak” diyen Başkan Sekmen bu sözünü de yerine getirdi. Hedefinden asla ödün vermeyen Sekmen, bir çok zorluk ve imkansızlıklara rağmen takıma her sezon maddi manevi önemli katkılarda bulundu. Takım 3 yılda 3 şampiyonluk yaşayarak Türkiye’de bir ilke imza attı.

Futbolun yanı sıra güreş, basketbol, voleybol ve geleneksel sporlara da önemli destekler veren Sekmen, Erzurum’un spor şehri olması noktasında başrol oynadı. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne yaptığı yatırımlarla da dikkat çeken Sekmen, Her yıl yüzlerce kulübün kamp için Erzurum’u seçmesinde önemli pay sahibi oldu. 

ERZURUM KAYAK SPORUNDA ALTIN ÇAĞINI YAŞADI

Palandöken Kayak Merkezi en önemli yatırımlara Başkan Sekmen döneminde kavuştu. Herkesin kayak yapması için çalışmalar yürüten Sekmen, yeni pistler, cafeler, aydınlatılmış pistler yaptırarak Palandöken’i adeta yatırıma boğdu. Belediye bünyesinde bugüne kadar binlerce çocuğa kayak eğitimi verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    İlk geldiği zamanlar öyleydi evet halkın içindeydi dinliyordu ama son yıllarda göremez olduk bir yerlerde gezerken esnaf ziyaretlerinde filan.