GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2019 16:12

Başkan Coşkun: CHP ve yol arkadaşları HDP li vekillerin yaptığı ihanettir...

Başkan Coşkun: CHP ve yol arkadaşları HDP li vekillerin yaptığı ihanettir...
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, CHP Milletvekillerinin, Erzurum Aşkale - İspir Devlet yolu için ayrılan 940 milyonluk ödeneğe karşı çıkmalarına tepki gösterdi.

ERZURUMEKSPRES - İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, CHP Milletvekillerinin, Erzurum Aşkale - İspir Devlet yolu için ayrılan 940 milyonluk ödeneğe karşı çıkmalarına tepki gösterdi. Başkan Coşkun, yazılı bir açıklama yaparak, muhalefeti sert bir dille eleştirdi.


İşte Başkan Coşkun’un konu ile ilgili yaptığı o açıklaması;


Kırık, Dallıkavak ve Ovit tünelleri sadece bölgemizin değil tüm Doğu Anadolu’nun kalkınması adına devletimizin cumhuriyet tarihindeki en önemli yatırımlarından biridir.

Bu yatırımı "günde üç beş arabanın geçeceği yol" olarak değerlendirmek oldukça izansız ve sığ bir düşüncenin olmasının ötesinde ihanettir ve izaha muhtaçtır.

Üzülerek ifadelendirmek durumundayım ki, tüm kamuoyu bu meseleye hiç olmadığı kadar duyarlı olmak durumundadır. Bu üç tünel ve Karadeniz’deki bağlantısı olan Uluslararası liman topyekün Doğu Anadolu’yu sosyo-ekonomik ve kültürel alanda ayağa kaldıracaktır ve mutlaka tamamlanmalıdır. Hükümetimizin bu konudaki kararlılığı ve gayreti takdire şayandır.

TBMM den Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 yılı bütçesi görüşmelerinde ana muhalefet partisi CHP ve yol arkadaşları HDP li milletvekillerinin hep bir ağızdan hükümete yüklenerek "Bakanlığınız, Erzurum Aşkale - İspir Devlet yolu için 940 milyonluk bir çağrı yapıyor. Şimdi siz belki de saatte birkaç arabanın geçtiği bir güzergaha 948 milyon lira para ayırıyorsunuz. Bunu gereksiz görüyoruz kabul etmiyoruz." diyerek yaptıkları bu talihsiz açıklamanın muhatapları ile Doğu Anadolu'nun kalkınmaması ve Türkiye'nin sürekli bir kaosla yaşamasının taşeronları olan bölücü PKK ve Fetö terör örgütlerinin kan dökerek verdikleri ihanet mücadelesine Üzülerek ifadelendireyim ki bu anlayışta olanlar da siyasetle eşlik etmiş olmazlar mı.

Dallıkavak, Kırık ve Ovit Tüneli İpek yolu tarihteki ticaret yolunun yani İpek Yolunun güzergahının değiştirilmesidir. Karadeniz’in sadece Erzurum'la değil Doğu ve Güneydoğu ile yakınlaşmasıdır. Doğu'da geçmişte yapılması arzu edilen tüm yatırımların önündeki en büyük engel olan lojistik ve nakliye maliyetinin beşte bir oranında düşmesidir.

Yol medeniyettir. İnsan kıymetlidir.

Yaşadığımız ilçemiz İspir özelinde bu çalışmanın oluşturacağı ekonomik katma değerin yanı sıra şuan kullanılan şekli ile mevcut yol Erzurum ile arası 2 saat, kış şartlarında 2 saati aşan bir yolculuk süresi, yolumuzun virajlı olması sebebi ile de insanımızın can güvenliğini tehlikeye sokan bir yaşam düzeyindedir. İnsanımızın bu denli tehlikeye maruz kalmaya bırakılması, nice annelerimizin doğuma yetişmek için evladını kaybetmiş olmasına duyarsız olmamız kabul edilebilir değildir.

Tüm bu hassasiyetleri taşıyabilmek güçlü bir medeniyet ve mensubiyet şuuru gerektirir.

Bizler bu karşıt duruşu şiddetle kınıyoruz ve tüm kamuoyunun Dallıkavak ve Kırık tünellerini milli bir hassasiyet olarak değerlendirmesini istiyoruz. Çeyrek asırdır ilçemizi ziyaret etmemiş, bugüne kadar hiçbir meselesinde yönünü İspir'e çevirmemiş ve her fırsatta Güneydoğu’da sözde halkçılık adına verdikleri her beyanatlarında PKK’ya terör örgütü diyemeyen HDP nin düşüncelerine her fırsatta destek veren ve özellikle bölgemizle hiçbir bağı olmayan  CHP'nin iki milletvekilinin sözde halkımızın sorunlarını yerinde tespit etmek ve dinlemek adına İspir'e gelmeleri tesadüf müdür?

İspir halkımız adına Cumhur İttifakı sorumluluğunda seçilmiş bir belediye başkanı olarak bu tür ayak oyunlarına ve iki yüzlü siyasete fırsat vermeyeceğimizi, Devletimizin ve hükümetimizin her daim yanlarında olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunuyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.