Başarının Sırrı...

Geçtiğimiz haftalarda ki yazılarımızda sürekli dile getirmiştik; BB Erzurumspor’un artık oturmuş bir kadro iskeleti var.
    Hem kadro da ki hem oyun planında ki istikrar Son haftalarda ki başarının sırrı ve en büyük sebebi...

    Erzurum da maçtan önce kimse sorsanız 9-10 ismi direk olarak sayacak durumda. 

    Erkan hocanın geldiğinden beri bana göre yapmış olduğu en büyük dokunuş bu oldu.  Ayrıca futbolculardan maksimumu alması ve kazandıkça takımda k özgüvenin artması başarısının bir diğer etkenlerinden...

    Maça bakacak olursak başından sonuna kadar oyunun hakimi BB Erzurumspor’du. Topa olan hakimiyetin üretkenliğe yansımama sebebi Erzurumspor’un rakip ceza sahasında çoğalamayışı oldu. Normal de pekte alışık olmadığımız şekilde Emrah’ın rakip ceza sahasına girmesiyle gole erken cevap verilmesi maçın  dönüm noktası  oldu diyebiliriz. 

    Maçın sonuna kadar oyundan kopmadan ve fiziksel anlamda düşmeden skoru kovalamak Erzurumspor’a üç puanı getirdi. 

    Hamroun attığı golde ki takipçiliği önemli. Ancak daha da önemlisi golden önce oyunu ters yöne başarılı bir şekilde çevirmesi oldu. Daha da çok katkı sağalacaktır.

    Erkan hoca değişikliklerde biraz geç kaldı. Özellikle Cenk konusunda Eskişehirspor’un hızlı hücumlarına karşı alınmış bir önlem olarak  ön tarafta oynatsa da, kendi evinizde ki maçlarda bu şekilde oynatmak bana göre üretkenlik açısından doğru olmayacaktır. Ancak bu maç için Erzurumspor kazanmıştır ve kazanan her zaman haklıdır.

    Savunma da ki başarının temel sebebi Scuk!

    Savunma önünde oynayan oyuncuların en önemli özelliği bekler çıktığı zaman kendi stoperlerinin arasına girmesidir. Bu şekilde hem rakibe boş alan bırakmıyorsunuz Hem de kontra yeme şansını düşürüyorsunuz. Erzurumspor da bunu yapan tek isim Jasmin! Son dakika da gelen gol de ki katkısı da çabası..

    Kazanma serisi zirveye tutunma açısında önemliydi. Gelen galibiyetlerle artık özgüveni kazanmış bir BB Erzurumspor var. Kalite ve özgüven mücadeleyle bir araya gelince lider bir takım ortaya çıkıyor.  Osmanlıspor maçında bunu net bir şekilde göreceğimizi  düşünüyorum. Erken gelecek bir gol maçı rahat bir konuma getirecektir.

    Büyük Erzurumspor taraftarına teşekkür

    Gerek Erzurum’dan gerekse çevre illerden takımımız için kilometrelerce yol katedip takımı yalnız bırakmayan büyük Erzurumspor taraftarına gerçekten teşekkür etmek lazım. Düşen takımlarda heyecan kaybı yaşanır. Ancak bu büyük taraftar sayesinde heyecan kaldığı yerden devam ediyor... 
    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.