SİYASET Haber Girişi : 04 Temmuz 2019 11:32

BAKANLIK O'NA YAKIŞIR

BAKANLIK O'NA YAKIŞIR
23 Haziran seçimleri sonrasında en çok konuşulan konulardan biri de kabine revizyonu...
Başkanlık sistemi tartışmalarının bile önüne geçen "kabinede bir değişiklik olacak mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, " bu iş öyle dayatmayla, birileri istiyor diye olmaz, zamanı geldiğinde gerekli değişiklikler yapılır" şeklinde yanıt vermişti. Yani kabine revizyonu ile ilgili kapıları kapatmadı. 



İstanbul seçimleri sonrasında şayet AK Parti vatandaşın verdiği mesajı net okursa, önümüzdeki günlerde bir kabine değişikliği bekleniyor. Zira seçim sürecinde seçmen tarafından en çok eleştirilen isimlerden biri Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. 



Kabine revizyonu bu iki bakanlık üzerinden değil, kabinenin tamamında uygulanmalı. Yeniden bir kabine oluşturmak, icracı bakanlıkları yeni isimler getirerek, AK Parti, "Seçmene mesajınızı aldım, gereğini yapıyorum" diyebilir.  



15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi ve sonrasında yaptıkları ile gerçek kahraman olan Bakan Efkan Ala, tamda FETÖ'nün siyasi ayağını temizlemek için kolları sıvamışken beklenmedik bir kararla bakanlıktan alındı. Bana göre Efkan ALA, bu iş için biçilmiş kaftan. Zira yaptıkları ortada.



Bakanlığa çok yakışacak bir diğer isim ise 26. dönem Erzurum milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı. Türkiye'nin ulaşım anlamında en donanımlı isimlerinden biri. 17 yıllık süreçte ulaşım anlamında yapılan her işte emeği var. ulaştırma noktasındaki sorunlara hakim, nasıl çözülür biliyor. İnşaat Mühendisi olan Ilıcalı, Türkiye'de ilk kez " Ulaştırma Mühendisliği" kavramının oluşmasını sağlamış bir isim. Yüksek Lisans ve Doktorasını Ulaştırma alınında yapmış olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 22. Dönem milletvekili iken Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 26. Dönemde de  Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcülüğü görevini yürüttü. Trafik güvenliğinin geliştirilmesi hususunda birçok çalışma yürütmüş bir isim olan Ilıcalı bu gün herkesin övündüğü duble yolların yapılması noktasında öncü isimlerden biri



Milletvekili iken Erzurum'a yaptığı hizmetleri bu gün bile konuşulan Ilıcalı ne yazık ki son genel seçimlerde milletvekili listesine girememişti. Erzurum'da Ilıcalı'nın listeye alınmaması da tepkiyle karşılanmıştı. 



Kim Ulaştırma Bakanı olmalı denildiğinde ilk akla gelen isim Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı olmalı... 



Ulaşımı O'na emanet etmek, bu ülke için yapılabilecek en doğru iş olur...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Feridun keser 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın özçaylak MHP nin bir kaç bakanlık hakkı değilmi. Hep bunları...