GÜNDEM Haber Girişi : 06 Kasım 2019 17:52

BAKAN KURUM ERZURUM'U NEDEN SU YOLU ETTİ?

BAKAN KURUM ERZURUM'U NEDEN SU YOLU ETTİ?
“Erzurum’da son bir yıl içerisinde Erzurum’a en çok gelen bakan kimdir?” diye sorsak, akıllara hemen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gelir.

Peki Bakan Kurum Erzurum’u neden su yolu haline getirdi? Açıkçası ben ciddi merak ettim, ve araştırdım. Bakan Kurum Erzurum’u nasıl su yolu ettiyse, Başkan Sekmen’de Ankara’yı su yolu haline getirmiş; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Ankara temaslarının neredeyse büyük bir bölümünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı ziyaretler oluşturuyor. Ankara’da Bakan Murat Kurum’la sık sık bir araya gelen ve her gidişinde Erzurum için bir projeyi masaya yatıran Sekmen, bakanlıkta, öyle bir çekim alanı oluşturdu ki, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum bulduğu her fırsatta Erzurum’a geliyor.




Bilirsiniz…




Erzurum’da ciddi manada bir kentsel dönüşüm süreci yaşanıyor. Bu süreci, bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yönetiyor. Erzurum’un merkezi dediğimiz Yakutiye bölgesi geçmişti yıkık ve harabe yapılarla doluydu, Tarihi Eserlerin etrafı izbe durumdaydı, bir zamanlar harabe halinden ve çarpık yapılaşmadan dert yandığımız şehir merkezi, bugün gelinen noktada dönüşüyor.




Başkan Sekmen’in, “ Şimdi değişim zamanı “ sloganıyla başlattığı bu hareket,  son 5 yıl içerisinde kendisini gösterdi.



Gelelim Bakan Kurum’un Erzurum özelinde yaptığı tespitlere:



Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projelerinden her fırsatta övgüyle bahseden ve hatta buradaki çalışmaları birçok yerde örnek gösterdiklerini ifade eden Bakan Kurum, Başkan Sekmen’e “tam destek” sözü de verdi.



Bu kesinlikle hafife alınacak bir şey değil.




Yani Başkan Sekmen’in gayreti ve performansı, bu güne kadar yaptığı hizmetler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u etkilemiş olacak ki, Bakan bir nevi açık çek veriyor.



Bakın!

Kültür Yolu Projesi, bir belediyenin tek başına altından kalkamayacağı bir iş. Kaldı ki, senelerden beridir bir yılan hikayesine dönüştüğünü de hepimiz biliyoruz. Ama bugün Kültür Yolu Projesi tıkır tıkır işliyor ve her aşamasıyla Erzurum kent merkezine değer katıyor.



Üç Kümbetler Projesi…

Tarihi kodlarımızı ifade ediyor olması bakımından bu proje de esaslı bir proje ve tamamlandıktan sonra o bölge Erzurum’un eşsiz güzellikleri arasındaki yerini alacak.



Bu işler öyle her babayiğidin harcı değil!

Açıkçası kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün, Başkan Sekmen, Erzurum için bir şanstır…



Belediyecilikte son 30 yıl içerisinde Erzurum adına atılmış en kalıcı adımlar onun döneminde atıldı.  

 

Biz belki Erzurum’da yaşıyoruz diye algıda o kadar seçici olamayabiliriz. Ama emin olun ki; Erzurum’da dışarıdan bakan herkes, bu değişim ve dönüşümü yakında gözlemliyor.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.