SİYASET Haber Girişi : 08 Temmuz 2019 14:41

Babacan'ın ekibinde kimler var?

Babacan'ın ekibinde kimler var?
18 yıllık partisinden istifa ettiğini duyuran eski Başbakan Yardımcısı ve Dış İşleri Bakanı Ali Babacan yeni parti kurma çalışmalarını kimlerle yürütüyor? İşte bu soruların cevabı...
Yaptığı yazılı açıklamayla kurucu üyesi olduğu Ak Parti'den istifa eden, eski Başbakan Yardımcısı ve Dış İşleri Bakanı Ali Babacan 18 yıl sonra partisinden yaptığı yazılı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.



Açıklamasında yeni parti kurulumu içinde sinyaller veren Babacan, 

"Türkiye’nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz.Bu süreçte aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur.

İnanıyorum ki, karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümü, ancak, temsil gücü yüksek ve geniş bir kadro çalışmasıyla mümkün olacaktır. Beraberce çalışmak ve ortak aklı hedeflemek zorundayız. Çalışmalarımızın bağımsız ve özgür bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Her konuda beyaz sayfalarla işe başmak gerekmektedir." dedi.

Babacan kimlerle hareket ediyor. 


Kurulacak Parti'nin kurucular kurulunda kimler var, kamuoyu bunu merak ediyor. Babacan'ın birlikte hareket ettiği isimlerin başında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer alıyor. Gül'ün Yeni kurulacak parti de aktif görev almayacağını, ağabeyilik pozisyonuyla partinin şekillenmesine destek vereceği konuşuluyor. Abdullah Gül çalışmalarını kendisini Partiler üstü bir pozisyona oturtarak hareket edeceği gündemde. 


Babacanın birlikte yola çıktığı bir diğer isim ise İç İşleri eski Bakanı Beşir Atalay. Çözüm sürecinde aktif rol alan Beşir Atalay Babacan'la birlikte hareket ediyor. Yine Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin'de ekibin içinde yer alıyor. Başbakan eski Yardımcısı ve Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek'te yeni kurulacak partide görev alacak bir diğer isim. Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti'den koparak kurulacak olan yeni partide aktif görev alacak. 


Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç ve Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'da Ali Babacan ile birlikte hareket edecek isimler arasında yer alıyor. 


Hukuk, adalet ve özgürlük kavramları etrafında şekillenecek olan yeni partinin temel amacının ekonomik sıkıntıları gidermek olduğu ve ilk etapta yerli ve yabancı sermayeye güven verme adına çalışmalarını yürüteceği belirtiliyor. 


Sistemle ilgi de şu ana kadar Haşim Kılıç ve Osman Can'ın iki Anayasa Taslağı hazırladığı ve bu taslakların önümüzdeki günlerde tartışmaya açılacağı söyleniyor. 


Yeni Parti kurulmadan önce Ali Babacan ve ekibinin yoğun kamuoyu araştırmaları yaptırdığı ve bu araştırma sonuçlarının büyük bir kısmının AK Parti seçmeni üzerinde olduğu vurgulanıyor. AK Parti seçmeninin yüzde 30'unun yeni bir parti kurulması gerektiğini söylediği anket çalışması sonrasında Parti kurma düşünceleri pekişen ekip ilk seçimlerde yüzde 18 oy alma hedefiyle yola çıkıyor. 


Son baharda kurulacak olan yeni Parti'ye AK Parti'den 34 milletvekilinin geçeceği söyleniyor. Seçimler öncesinde TBMM'de gurup kuracak sayıya ulaşmayı planlayan ekip hazine yardımı da alabilecek. 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.