GÜNDEM Haber Girişi : 28 Kasım 2019 13:42

Aziziye'de yangın sonrası yaralar sarılıyor

 Aziziye'de yangın sonrası yaralar sarılıyor
Öz: “Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını en kısa sürede gidereceğiz” Başkan Orhan: En kısa zamanda yaralarımızı saracağız.
Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Başkent mahallesinde geçtiğimiz gün gece yarısında çıkan yangın sonrasında 6 vatandaşa ait ev ve ahır tamamen yanarken, köyde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Vatandaşların dikkati sonucu can kaybının yaşanmadığı yangın, köy halkı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin çabaları sonucu kontrol altına alınmıştı.







Yangına müdahalenin ardından Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından köyde hasar tespiti çalışmaları başlatıldı.






Yangında zarar gören aileler için geçici barınma yerlerinin kurulması ve diğer mağduriyetlerinin giderilmesi için Aziziye Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve AFAD Erzurum ortak çalışma yürütecek.







Öz: “Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını en kısa sürede gidereceğiz”
Öte yandan, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz yangının meydana geldiği Başkent mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Öz beraberinde Aziziye Kaymakamı Mustafa Maslak ve Aziziye AK Parti İlçe Başkanı Ensar Çoşkun ile birlikte Başkent mahallesine gelerek yangında zarar gören ailelere geçmiş olsun dileğinde bulundu.







Köyde çalışma yapan AFAD ekipleri ile görüşme yapan başkan Öz, genel durum hakkında bilgi aldı. AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı, hasar tespiti çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, yangında mağdur olan aileler için barınma ve diğer konularda Aziziye Kaymakamlığı ve AFAD’ın tüm desteği sağlayacağını söyledi.







Daha sonra yangında zarar gören ailelerle bir araya gelen AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, mevsimin kış olmasından dolayı evlerin ve ahırların inşaatına başlamanın şuan imkansız olduğunu belirterek “Böylesi üzücü bir olayda en büyük sevincimiz, şükürler olsun ki can kaybı yaşanmamış, hayvanlarınıza bir şey olmamış. Devletimizde şuan tüm imkânlarıyla sizlerin yanında. Bu mevsimde sizleri mağdur etmeden en kısa sürede bu işin üstesinden gelecek çözüm yollarını bulacağız. AFAD ve Kaymakamlığımız sizlere ve hayvanlarınıza şimdilik geçici yerler tahsis edecek, mağduriyetinizi giderecek, havaların ısınması ile birlikte de yeni evlerinizin inşasına başlayacağız” dedi.







 Başkan Orhan: En kısa zamanda yaralarımızı saracağız

Öte yandan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 6 evin yandığı Başkent Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.



Yangından zarar gören aileleri ve yakınlarını tek tek ziyaret eden Başkan Orhan, yangının çıktığı bölgelerde de kurmaylarıyla yapılacak gerekli çalışmaları yerinde tespit etti.







Bir evde başlayan yangının 5 ev ve ahıra sıçradığını ve yangına Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin zamanında müdahalesiyle kısa zamanda kontrol edildiğini ve Aziziye Belediyesi olarak da ellerinden geleni yaptıklarını ve her şartta vatandaşların yanında olduklarını söyledi.







Başkan Orhan,” Başkent Mahallemizde üzücü bir olay yaşadık. Bir evle başlayan yangın daha sonra başka ev ve ahırlara sıçramıştı. Vatandaşlarımızın bu üzücü olayda maddi ve manevi kayıpları oldu. Sevindiren tek nokta ise herhangi bir şekilde can kaybı yaşanmamış olmasıdır.” dedi.







YARALAR SARILACAK
Yangın nedeniyle ortaya çıkan kayıpları en kısa zamanda telafi edeceklerinin bilgisini veren Başkan Orhan,” Olaydan zarar gören vatandaşlarımızla birlikteyiz. Onların her türlü ihtiyacını karşılama noktasında elimizden geleni yapacağız. İhtiyaçları ailelerimizi dinleyerek not aldık. Şu an bu yönde çalışmalarımızı ivedilikle yapıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziziye Kaymakamlığı’na ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne öz verili çalışmaları ve destekleri için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Aziziye Belediyesi’ne bağlı ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.