SİYASET Haber Girişi : 06 Kasım 2018 15:23

Aydemir: ‘Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz’

Aydemir: ‘Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 16 yılda 13 seçim kazanan AK Parti’nin başarısının milli irade takdiri ve onun yüreğinde yer etme başarısı olduğunu, AK Parti’nin AK bir davayı temsil ettiğini söyledi.
BÜYÜK TÜRKİYE DAVASI 
Aydemir, ‘Bu dava büyük Türkiye davasıdır. Asrın idrakine millî irade imanıyla kendi gerçeğimizi yeniden belletmek davasıdır bu dava. Bu davanın müddeileri kavi yürek sahibi olanlar; hakikaten milleti bütün görenler, milletin bütün renklerini tek potada toplayıp tek millet hakikatini asrın idrakine söyletenlerdir.’ dedi. 
AK PARTİ 16’INCI GURUR YILINDA 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2019 yılı bütçesini değerlendiren Milletvekili Aydemir, konuşmasının başında 16’ıncı kuruluş yıldönümünü idrak eden AK Parti’nin coşkusunu paylaşarak, ‘On altı yılda on üç seçim kazanmak. Müthiş bir başarı, bu seçim nereden kazanılıyor? Vatandaştan. Vatandaş sizi niye tercih eder? Yaptıklarınızdan dolayı tercih eder. Biz seçim kazanırken bütün miyarımız, bütün ölçümüz gönülleri kazanmak olduğu için seçim kazanıyoruz. Öyleyse yaptıklarımıza dikkat kesilmek lazım ve siyasette iyi olanı da -taklit etmek kötü bir şey değildir- taklit cihetine gidin. Muhalefete özellikle kardeşane bir tavsiyedir. On altı yılda on üç seçim kazanmanın bir esrarı var, çok ciddi bir sırrı var bunun. Sırrı biz burada aşikâr ediyoruz, işte bizim ekiplerimiz, kadrolarımız. Hizmet yapıyoruz, insana hizmet yapıyoruz. Gidilmeyen yerlere Ferhatvari yollar açıp insanımızın ulaşmasını temin ediyoruz. ‘ ifadesine yer verdi. 
AK BAŞARININ SIRRI: ‘BİZ’ OLMAK 
16 yıllık süreçte AK iktidarlar tarafından gerçekleştirilen reform, yatırım ve milli irade yaklaşımına atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Biz hizmet ekibinden bahsediyoruz, biz yekpare bir ekibiz ve "biz" kavramını kullanıyoruz, bizim lügatimizde "ben" yok. ‘dedi. 
Muhalefetin yatırımlara değgin eleştirilerini yorumlayan Milletvekili Aydemir, bazı milletvekillerinin bürokratların hepsinin AK Parti mensubu olmadığı yolundaki karşılığına, ‘Arkadaşlar, bir şey söyleyeyim: Şimdi, tabii, sizin lügatiniz, sizin zihin haritanız "öteki" diye bir kavramla şekillendiği için. 
Peki, tamam, bir mantığı söyleyeyim, sizi de tenzih ediyorum: Zihin haritasını "öteki"yle donatmış olanlar bana o yönde bir sula tevcih ediyor. Ne diyor? "Bürokratların hepsi AK Partıli mi?" Hayır efendim, biz "hizmet ekibi" diye bir tarif yapıyoruz, partili filan diye de bakmıyoruz, hiç kimseye.’ cevabını verdi. 
16 YLIDA 160 YILA SIĞMAYACAK BAŞARI 
Konuşmasının devamında AK Parti iktidarları döneminde ulaştırma alanında kaydedilen devasa hizmetlere değinen Milletvekili Aydemir, ‘Biz on altı yılda 160 yıla sığmayacak -elhamdülillah- hizmetler yaptık çok şükür. Bunu nasip edene ne kadar şükretsek azdır.Ve bu işin şeriklerinden biri olmak, ortaklarından biri olmak büyük bir bahtiyarlıktır. Bu bahtiyarlığı da bana Cenab-ı Hak nasip ettiği için akşamdan sabaha secdeden alnımı kaldırmasam karşılığını veremem. ‘ dedi. 
‘DAVAMIZ, BÜYÜK TÜRKİYE DAVASIDIR’ 
16 yılda ezber bozan yatırımlarla Türkiye’nin yeniden inşa edildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bunu yapmak için bir davanızın olması lazım, hakikaten bir davanızın olması lazım ve bu davanın sadece bu dünyaya yönelik de olmaması lazım, uhrevi boyutunun da olması lazım. İşte biz böyle bir davanın müddeileriyiz, böyle bir davanın yolcularıyız. Bu dava büyük Türkiye davasıdır. Asrın idrakine millî irade imanıyla kendi gerçeğimizi yeniden belletmek davasıdır bu dava. Taklit edin diye özellikle bu kavramları kullanıyorum arkadaşlar. Ve bu dava Edebali'nin duasıdır arkadaşlar. O duanın yansıması da hizmet olarak dönüyor elhamdülillah. ‘ kaydını düştü. 
7YUFKA YÜREKLİLERLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ’ 
Aydemir, 16 yıllık süreçteki başarının, AK Davaya ufuk çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılık ve dirayetinden kaynaklandığının altını çizerek, ‘Ve bu davayı yürütebilmek için de arkadaşlar, şairin çok özel düştüğü bir not var: "Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz." diyor. Bu davanın müddeileri kavi yürek sahibi olanlar; hakikaten milleti bütün görenler, milletin bütün renklerini tek potada toplayıp tek millet hakikatini asrın idrakine söyletenlerdir. Bunun lideri Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ona dünya döndükçe bu millet medyunu şükran olacak. Biz de liderimiz olduğu için iftihar ediyoruz. Allah'ın izniyle daha uzun yıllar bu millete hizmet edeceğiz ve sizleri de bir pota, bir şemsiye altında toplayacağız, hep birlikte ak yürek tarifi içerisinde olacağız. ‘ dedi. 

Aydemir: ‘Eskiden yokluk, şimdi varlık konuşuluyor’ 



 AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP Milletvekili Garo Paylan’ın İstanbul Havalimanı yatırımına yönelik eleştirilerine cevap vererek, önceki bütçe görüşmelerinde yoklukların konuşulduğu, şimdi ise yatırımların ve yapılanların eleştirildiğine işaret ederek, ‘Artık yapılanlar üzerinden tenkit yöneltiliyor, bu çok güzel bir şey.’ dedi. 
AYDEMİR’DEN VEFA HATIRLATMASI 
TBMM Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı 2019 yılı bütçesi üzerinde söz alan Milletvekili Aydemir, Vefa ve hak teslimi kültürüne vurgu yaparak, yatırım ve hizmeti takdirin milli iradeye bir vefa olduğunun altını çizdi. Aydemir, ‘Bizim kültürümüzde vefa, hak teslimi çok mühimdir. Bunu, bu topluma mensubiyet duyan herkesin, hakşinas herkesin yapması gerekir diye düşünüyorum. Bu bapta bir parantez açıyorum ve diyorum ki: önce insan temelinde millî iradeye hizmet maksadıyla on altı yıl önce iktidar olmuş bir AK anlayışla karşı karşıyayız. Ve yaptıkları var bugüne kadar, şimdi şu bütçede, bundan önceki bütçelerde de bu hâli yaşadık, gördük, yapılanlar üzerinden tenkit yöneltiliyor, bu çok güzel bir şey.’ kaydını düştü. 
ECEVİT’İ ANMA 
Konuşmasının başında vefatının 12’inci yıldönümü dolayısıyla Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’ anarak, ‘Devletimize, milletimize hizmet etmiş, eski Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit'e rahmet diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. ‘ niyazında bulundu. 
PAYLAN’IN YAKLAŞIMINA TENKİT 
Konuşmasının devamında HDP Milletvekili Garo Paylan’ın yaklaşımını değerlendiren Milletvekili Aydemir, Öncesinde, bütçe görüşmeleri tutanaklarına baktığımızda, "yoklar", "yok" kavramından hareketle eleştiriler yapılırmış. Şimdi, Garo Bey burada. Başlarken şunu söyledi ve çok dolu dolu da söyledi, mertliğine de teşekkür ediyorum: "İstanbul'a havaalanı yapılmamalıydı." gibi zamirinde bir düşünceyi serdetti. Buna bir sütre de koydu, gerekçe koydu, neydi o? Efendim, kuş yolları var, habitat, insandı, hayvandı falan gerekçe koyuyor. Ama size samimi söylüyorum, hayatının tamamında Erzurum'da yaşamış, Erzurum'da geçirmiş ve inşallah milletvekilliğinden sonra da ömrüm olduğunca orada yaşayacak birisi olarak şunu söylüyorum: Bir zihnin, şuur altının açığa vurmasıdır bu. Nedir o? İstanbul'u kıskanmak, Anadolu'dan, insanımızdan. Samimi söylüyorum, buraya efendim 25 milyon insan gelecekmiş de... Böyle bir sığ düşünce olabilir mi Garo Bey? ‘ dedi. 
İSTANBUL HEPİMİZİNDİR 
Paylan’ın, ‘Herkes İstanbul'a gelsin, İstanbul 81 milyon olsun. ‘ sözlerine karşılık veren Aydemir, ‘Gelsin gayet tabii, hepimizin, orası hepimizin. Bir yatırımı tenkit bu zaviyeden olmamalı. Şimdi, biz şöyle söylüyoruz, yapılanlarla ilgili şunu yapmak lazım: talebimiz elbette olsun ama öncelikli olarak bir teşekkür. Biz şunu söylüyoruz: Şükür nimeti artırır. Kullara teşekkür, Allah'a şükür anlamınadır. Şurada müthiş bir hizmet ekibi var yani tarih yazmış bir ekip bu ekip. Bunlara elbet teşekkür edelim, ardından elbette ki taleplerimizi dile getirelim, elbette ki tenkitlerimizi de koyalım. Bütün bütün yok sayarsanız sizin sözünüzün de zırnık hükmü kalmaz Garo Bey. ‘ dedi. 
TEMİZEL HATIRLATMASI 
Konuşmasında eski Bakanlardan ve 26’ıncı dönem Plan ve Bütçe Komisyonu Zekeriya Temizel’in örnek yaklaşımını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, burada geçen konuşmamada da söyledim, şurada bir akil insan oturuyordu, şu sandalyede oturuyordu. Onun varlığıyla burada içimizde müthiş bir inşirah oluşuyordu, ferahlama oluyordu, rahatlıyorduk. Her konuşmasında öğretiyordu, devlet adamıydı, ciddi bir devlet adamıydı. Daha önce bürokratik kademelerde bulunup sonra siyasete intisap etmiş ve buraya gelmişlerin bakanlarla yaptıkları konuşmaları belki gizli sayılabilecek, mahrem sayılabilecek konuşmaları burada sırf muhalefet olsun diye intişar etmek, açığa vurmak gibi bir -yani kavramı özel kullanmaya çalışıyorum ki ayıp olmasın- zelil hâle asla düşmedi. Onun için, şimdi de yaşadığımız sürece de Zekeriya Temizel Bakanımıza saygıyla, muhabbetle yaklaşacağız, hep böyle olmak lazım.’ İfadesini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.