KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 10 Aralık 2019 13:59

ATSIZ ERZURUM'DA ANILACAK

ATSIZ ERZURUM'DA ANILACAK
Ölümünün üzerinden 44 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün bile geride bıraktığı eserleri ve düşünceleri ile büyük beğeni kazanmayı başaran, Türkçülük ve Turancılık düşüncelerinin yılmaz savunucusu, Hüseyin Nihal Atsız için anma programı düzenleniyor.
Prof. Dr. Mehmet Fuad Köprülü’nün öğrencisi, Üniversite tahsili sırasında, Tahsin Banguoğlu, Ziya Karamuk, Orhan Şâik Gökyay, Pertev Nâilî Boratav, Nihad Sâmi Banarlı gibi isimlerin sınıf arkadaşı, Yağmur ve Buğra’nın babası Nihal Atsız Erzurum'da anılacak. 



Palandöken Gelişim Derneği tarafından organize edilen ve İbrahim Erkal Kültür Merkezinden 11 Aralık Çarşamba günü saat 19.00'da, Gazeteci Yazar Sinan Özçaylak'ın yöneticiliğinde gerçekleştirilecek Panele, konuşmacı olarak, Eğitim Fakültesi Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halit Dursunoglu :Ruh Adam romanını, Taş Medrese Yayın Evi sahibi Yunus Buğra Yılmaz :Nihal Atsız ve Türkçülük, Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Talat Ülker "ATSIZ'IN Türk Tarihçiliğine katkıları ve eserleri, İş adamı Muammer Cindilli: 44 Olayları ve Nihal Atsız konuları hakkında bilgiler verecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.