Ataması yapılan 20 bin öğretmen zor durumda.

 

Atama yapılan öğretmenler zor durumda olur mu demeyin, ne yazık ki covit19 onları da vurdu. Neden mi? Hemen söyleyeyim…

 

18 mart tarihinde, 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Normal şartlarda güvenlik soruşturması da anayasa mahkemesi tarafından kaldırıldığı için,  atamayı takip eden 15 gün içerisinde göreve başlamaları gerekiyordu.

 

18 mart atama gününe kadar tercih yapan öğretmenler göreve başlamayı beklerken ne yazık ki pandemi yaşandı. Öğretmenlere pandemi yüzünden göreve başlayamayacaksınız denilmedi. Bir çok öğretmen adayı da çalıştıkları işlerden ayrıldılar.  

 

20 bin öğretmen çalıştıkları özel sektörlerden ayrılıp göreve başlamak için belgelerini hazır ettiler. Ama pandemi hızla yayılmaya başlayınca 20 bin öğretmene okullar açılınca kararname gönderilir denildi.

 

Ancak dün yapılan açıklama ile eğitim öğretim sezonu kapandı, okullar eylülde açılacak.

 

Atanan öğretmenlerin 2 aydır hiçbir sağlık güvencesi, özlük hakkı yok. Hatta bu zor zamanlarda herhangi bir yardım dahi alamıyorlar, çünkü 657 sayılı kanuna tabi oldular.  Eylül ayına kadar hiçbir geliri olmadan, hiçbir sağlık güvencesi olmadan beklemek zorunlar.

 

Bir başka mağduriyet daha yaşanıyor. O da 18 mart 2020 yılı için ilk atama 20 bin öğretmen olarak yapıldı. Şimdi ek atama yapılacak, ve bu ek atayla öğretmen olanlar da eylül ayında göreve başlayacak. Pandemi yüzünden ilk atama da çok yüksek puan alıp tercih yapan 20 bin öğretmen ek atamadaki 20 bin öğretmenden 6 ay erken başlayacakları için tercih yaptılar. Ama şuan aynı anda görev olacak ve yüksek puan ile şartları daha kötü yerlere atanmaları söz konusu. Hem tercih hem de özlük hakkı bakımından ciddi bir mağduriyet söz konusu oldu.

 

Atanan öğretmenler bu mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.